Reklama

Reklama

Sucho

Trailer 1

Agent Aaron Falk (Eric Bana) se po dlouhých dvaceti letech vrací do rodného města, aby se zúčastnil pohřbu dávného přítele z dětství Luka, který údajně zabil svou ženu a dítě a poté si vzal život. Zřejmě se stal obětí šílenství, které sužovalo místní obyvatele po více než desetiletí strašného sucha. Falk neochotně přislíbí, že se na chvíli zdrží, aby případ vyšetřil. Jeho návrat však otevře staré rány a odhalí temná tajemství odlehlého městečka, například nevysvětlitelnou smrt sedmnáctileté Ellie Deaconové. Falk má podezření, že spolu obě tragické události nějak souvisejí, přestože je od sebe dělí desítky let. Snaží se dokázat svou i Lukovu nevinu a naráží přitom na hradbu předsudků a nahromaděný vztek vyděšené komunity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (81)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kiewarra Black Hole. Troud připomínající krajina čeká na déšť, federální agent čeká, až se objeví klíčová stopa a ten samý muž čeká, jestli klesající hladina času náhodou neodhalí dávné hříchy. Trochu budu spoilerovat, ale z jednoho mráčku nezaprší.. Slow burn drama, které spíše jen doutná a to i okamžicích, kdy jsou vidět plameny. Je pozoruhodné, jakou tady, v La Isla mínima nebo třeba Šarlatové soli hraje roli člověka pohlcující prostředí a jeho v proudu času pozvolna se měnící charakter. Pokud je vhodně zvolené, je pro tvůrce požehnáním.. Škoda, že pár let poté, co z něj Pitt udělal přívěsný vozík, začal pan Banadinovič scházet z očí a tím pádem i divácké mysli.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nijak převratná detektivka, která úplně kašle na nějaké zásady vyšetřování a Erica Baneho, kterého jinak mám docela rád, čistě vhodí do australského maloměsta a nechá ho tam tak nějak působit. A děj se na něj postupně nabaluje. Pravda, má to pár světlých momentů, ale ty přichází hlavně se závěrem filmu, ke kterému je třeba se řádně protrpět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLÍTE, ŽE V TOMHLE MĚSTĚ ZJISTÍTE PRAVDU?…“ ///    Erik Bana přijel na pohřeb (mám ho rád, takže mě ty nejasný flashbacky nijak nevotravujou…). Vyvražděná rodina kamaráda... Kdo je vrah?... Jakási prdel v Austrálii, navíc sucho jak v držce po flámu, takže deprese maj i lidi, co zrovna nefarmařej. A Erik pátrá. Postupně to začne bejt hodně zajímavý – ne snad extrémně, ale to městečko je takový „svý“. Plný kosťáků ve skříni. Prostě taková kriminálka, která není úplně blbá, ale žádnej thriller nečekejte.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kámoš vyvraždil rodinu. 2.) Máme doma sucho. I na poli. /// Thx za titule „titulkomat“.       /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kriminálka bez vražd je jak bordel bez šlapek bohužel, tady se Se7en nekoná. The Dry je sice relativně hezky natočené a hezky zahrané Drama ( těch krimi prvků je zde až žalostně málo), žádný pořádný vyšetřování ani sbírání důkazů. 2 hodiny se táhnou jak chrchel po zdi, nic se tam vyloženě zajímavého, inovativního a refrešujícího za ty 2 hodiny nestane a já osobně nemám potřebu nad něčím takovým ztrácet čas. Závěr relativně ušel a zaujala hudba, ale to extrémně nezáživné pomalé tempo je vražedné. 4/10. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Vcelku poctivě udělaný film, bylo zajímavé ho sledovat, ale přála bych si, abych si po jeho konci trochu víc připadala, jako že mě někdo praštil lopatou po hlavě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá staromilská detektivka se silným dramatickým podložím a pomalým odhalováním faktů v obou případových rovinách. Vyprahlá Austrálie, která je jeden odhozený vajgl od ničivého požáru, podmanivá hudba, skvělé obsazení s přesným Banou, mrtvé telata pohozené na autech a nejednoznační viníci až téměř do konce. Tyhle pomalé vyšetřovačky už se skoro netočí a je to velká škoda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní detektivka s hrdinou, který se překvapivě příliš nepere, nestřílí, ani cool nehláškuje a přesto se dvě hodiny divák docela obstojně baví solidní zápletkou, dobrými herci a slušným scénářem. Inteligentní krimi s lehce uchopitelnou dějovou premisou, kde v nenápadném maloměstě někdo něco provedl a nezvaný host v podobně Erica Bany musí mezi starousedlíky vypátrat kdo, co, jak. Něco na způsob Prisoners, mixnuté Hell or High Water. Podobně zemité a relativně syrové, avšak narozdíl od obou zmiňovaných hitů tady nejsou jednotlivé propriety a režijní rukopis dotaženy na sto procent. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Udalosti minulosti vysušené podobne ako krajina navôkol. Nik už ani poriadne nepamätá dážď. Hrozia ničivé požiare. Z minulosti ostali spomienky, trpké ako blen. Zo závlah špinavá úžitková, už použitá voda. No aj tou treba šetriť. Krajinu trápi sucho a nájazdy večne sa množiacich králikov. Do tohto raja s vysušeným jazerom detstva prichádza muž na pohreb kamoša, jeho manželky a syna, zavraždených jediný deň. Podozrenie z rozšírenej rodinnej vraždy a samovraždy padá na zastreleného otca, mužovho kamaráta z detstva. Kedysi s ním a dvomi dievčatami tvorili nerozlučnú štvoricu, chodievajúcu do skál na jazerom, kúpať sa do jazera, do školy, či loviť premnožených králikov, aby nežrali úrodu. Dnes je všetko inak. Zo štvorice už žije len dvojica, a ani tá nevie nájsť spoločnú reč. Jazero je, ako som už písal vyššie, bez vody. No a vzťahy v malom mestečku sú na bode mrazu, určované lžami včerajšími aj dnešnými.  Pozvoľne, no nie nude blízke tempo plynutia postupne vyplavuje na povrch osoby, fakty, súvislosti riešenia. Fajné, na kosť vysušené austrálske krimi kino. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Very, very” pomaly podaná krimi o dvoch prípadoch (jeden z minulosti + jeden z “prítomnosti”), ktoré spolu “tak trochu” súvisia. Samotné vyšetrovanie je podané z pohľadu prokurátora, čiže žiadne zaisťovanie stôp či detektívna práca (si tu nemýlme hrušky s jablkami), ale čistá “vypytovačka” bez výrazného popudu či hrotenia emócii, tie dostávajú priestor až takmer v samom závere. Kto očakáva nejakú temnotu či atmosférický nádych, klope na nesprávne dvere, nič takého sa nedočká. V rámci žánru sa jedná o pohodovú jednorázovku, ktorej sledovanie nijak neurazí. NE-sklamaný .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Milovníci Irishe, Reachera, Shawa, Donovana anebo Rakera, zbystřete! Přímo vám na míru totiž byla natočena tato moderní slow-burn detektivka, na jejíž knižní předlohu se tímto také okamžitě vrhám!! [HBOmax] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Psychologická detektívka kombinujúca líniu zo súčasnosti s tou z minulosti. Tej je tu o niečo menej, skôr ide o retrospektívy, ale stále mám pocit, že ide skôr o materiál vhodný pre Odložené prípady a tým pádom aj o materiál vhodnejší pre kratšiu stopáž. Tam by takýto prípad možno aj vynikol viac. Každopádne ideme celkom slušne do hĺbky a spoznávame dostatočne jednotlivé postavy. V konečnom dôsledku tomu niečo chýba a spomalený záber na Banu utekajúceho zachrániť horiaceho muža pôsobí v podobne komorne, až artovo ladenom filme ako päsť na oko. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

V podstate súhlasím so slovami EvilPhoEniXa. Pretože presne také "The Dry" je. Hoci som bol v závere celkom slušne prekvapený a film má niekoľko dobrých zvratov, ktoré stoja za to vidieť, tak pri tej celkovej stopáži som miestami s filmom vyslovene bojoval, lebo som sa vrcholne nudil. Nemal som pocit, že by herci odviedli zlú prácu, je fajn, že to skombinovali trošku aj s históriou nášho hlavného hrdinu, no filmu niekto absolútne zobral všetky chute a energiu a pôsobí dokopy ako Coca Cola Light so všetkým čo k tomu patrí. A to nie je typ filmu, ktorý ma zrovna baví. Neviem ani čo reálne o ňom povedať, lebo dokopy s výnimkou záveru nemá jedinú momentku, kde by ma vyslovene zahákol. Žiadna zaujímavejšia postava, žiadny wow moment, pomalé tempo a vyslovene ubíjajúce suché prostredie Austrálie, ktoré prišlo o všetku svoju vlahu. Film ma úprimne nebavilo sledovať a nebyť toho zaujímavého konca, rating by išiel ešte nižšie. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dve roviny, dva zločiny a všetko sa navzájom krásne prepletie. Tempo síce pomalšie, ale mne vyhovovalo, pre nudu tu nie je žiadny priestor a záujem diváka je veľmi dobre udržiavaný postupným odhaľovaním častí skladačky. Žiadne thrillerove inferno sa síce nekoná, ale aj takéto prevedenie v malom môže niekoho zaujať. Mňa teda zaujalo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Atmosfericke naladove psychodrama. Vyprahla puda obklopujici dum poskytuje urodny zaklad pro tajemstvi, podezirani a emocionalni drama. Pokud jste necetli knizku, urcite se na film podivejte. Je to mozna nejlepsi australsky film minuleho roku. Vypraveni se drzi rodinnych prvku a je zde souzeni, vina, tajemstvi, dusno a emocionalni rozklad. Neni to az tak empaticke, aby vas to uspokojilo. Postavy jsou pekne hluboce napsane, takze udrzi vasi pozornost. Je to vyborne zahrano, zrezirovano a drzi to pohromade. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Záhadná vražda rodiny a policista s velmi temnou minulostí. Sucho je ten typ filmu, který kombinuje detektivní zápletku o hledání vraha a psychologické drama o vylézajících kostlivcich ze skříně. Tempo velice pomalé a celé hledání vraha je vlastně vedlejší zápletkou a film se více zaměřuje na to, co se stalo v minulosti. Na jedno podívání slušné ale v ničem výjimečné. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Tam, kde jsem čekal alespoň zábavnou krimi detektivku, jsem dostal táhlou nudu doslova bez jediné vypjatější scény, jediné akce nebo obecně jediného akčního prvku. Příběh se sune pomalu, v průběhu 117 minut se nic zajímavého nedozvíme, herci i postavy jsou bezcharakterní, a tudíž diváka nezajímají a nějaké označení "vraha" 5 minut před koncem už teda film určitě nezachrání. V The Dry se není vůbec na co dívat a příběh taky nevtáhne, tak k čemu je pak takový film dobrý... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co se zpočátku jeví jako venkovsky drsný a syrový thriller, změní se postupně v napínavou tradiční detektivku s úzkým okruhem podezřelých, která pak ale bohužel "vyvrcholí" ve stylu hodinové epizody nějakého postaršího televizního kriminálního seriálu typu Die Cleveren, nebo tak podobně. Což by samozřejmě samo o sobě nebylo tak úplně špatné, jen jsem zkrátka po slibném úvodu a při bezmála dvouhodinové stopáži čekal něco víc. Naopak musím pozitivně ocenit exteriéry ze Sluncem vysmaženého australského vnitrozemí a hlavně a především skvostného Erika Banu v hlavní roli. Jak to, že tenhle chlápek ještě není prvoligová herecká celebrita? Jo aha, protože hraje v průměrných filmech. A cože?? Kolik že mu je let??? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká strašne pomalá detektívna dráma v ktorej sa hlavný hrdina na zapadákove snaží zistiť, prečo sa jeho dávny kamarát sám picol. Odhalí nejaké jeho problémy a k tomu sa tu prelína ešte línia z mladosti hlavného hrdinu. Za mňa ale strašná nuda a uspalo to aj všetkých hadov, ktorí to so mnou kukali. 4/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mňa niekedy takéto pomalé krimi drámy ubíjajú a inokedy zas dosť bavia. A táto je tá druhá varianta. Film vzájomne rieši dve tragédie. Jedna sa stala v minulosti a jedna v prítomnosti. Len film nie je len o tom. Je o ľuďoch, ktorý nezabudli i keď tam ten človek nebol 20 rokov. Je to i o kamarátstvach, ktoré vie preveriť každodenná maličkosť, ale čo potom, keď sa stane niečo fakt zlé? Bolo tu veľa otázok a aj veľa možností, kto to mohol spraviť čí v jednom alebo druhom prípade. Film je krásne prepracovaný, bez zaváhania si ide svojou cestou a na jej konci je vysvetlenie, ktoré doposiaľ nahromadené otázky rieši. A i keď som videl veľa podobných filmov, neuhádol som ani jeden zvrat a to sa nestáva až tak často. Tvorcovia si dali záležať, aby to malo aj dramatickú rovinu a i tajomno, do úplného konca. Herci boli skvele vybraný a aj sa odvďačili dobrými výkonmi. Takýto film s pomalším tempom nebude mat moc priaznivcov, ale mna si teda získal. Silné 4*. ()

Reklama

Reklama