Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když matka jako dítě utekla z kultu, musí čelit své minulosti, když její zlověstní členové vniknou do jejího domu a pokusí se ukrást jejího osmiletého syna Davida. Nyní jsou dva na útěku, pronásledováni detektivem, který je odhodlán oba zachránit. Od jeho přerušeného únosu se u Davida něco změnilo a chlapec podlehl záhadné nemoci. V návaznosti na své mateřské instinkty, aby ho zachránila, se jeho matka dopouští nevýslovných činů, které ho udrží naživu, ale bitvu prohrává. Brzy se musí rozhodnout, jak daleko je ochotna zajít, aby svého syna zachránila. (Flekoun58)

(více)

Recenze (47)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborný námet o matke, ktorá robí všetko preto, aby ochránila svojho syna, ktorý si vyžaduje špecifickú starostlivosť, pričom ju prenasleduje minulosť a s tým spojený duševný stav. “Son” má vydarený, temný nádych, obsahuje zopár solídnych gore scén, no pre niekoho, kto obľubuje rýchlejšie tempo, zrejme nebude ideálnou voľbou. Plusom je najmä príbeh, ktorý spočiatku klame telom, pričom do poslednej chvíle človek netuší, aké vlastne bude rozuzlenie. Ja osobne som spokojný, “Kavanagh” nesklamal ani v prípade “Canalu”, a tak som vlastne dostal len to, čo som viac menej aj očakával. Medzi tri-4. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašidelní staří nazí lidé, vítejte, dlouho jsme se neviděli! Ivan Kavanagh si ve své novince, příběhu matky a syna, které dohání sektářská minulost prarodičů, dost očividně hraje na nové Hereditary. Bohužel není vizionář a inovátor jako Ari Aster, ale naštěstí ani úplný břídil, takže to jde bez problémů sledovat. A dostaví se (zejména v první půlhodince) i pár docela creepy momentů. Problém je pro mě v tom, že se celou dobu hraje jakože na nejistotu, zda se opravdu jedná o něco démonického a kultářského, anebo zda jsou ty divné věci výplodem zničené psychiky matky, která byla v mládí obětí odporného zločinu, ale nic nadpřirozeného v tom nehrálo roli. A Kavanagh to bohužel nedokázal prodat tak, aby mě to zajímalo. Radši bych hrál s jasně vyloženými kartami a sledoval buďto nevyhnutelný pád do šílenství, anebo pomalu se utahující smyčku nadpřirozeného zla. Tenhle film ale zvoleným přístupem lavíruje na hraně obého. Pojí se s tím i různé scenáristické problémy koncentrující se zejména kolem postavy policisty Emila Hirsche nebo chování matky, občas to při sledování až bolí. Třeba v momentě, kdy po "únosu" syna z nemocnice hlavní hrdinku "všichni všude hledají" ... a ona je v tom momentě doma a syna schovala u sousedky, tedy zhruba na prvním a druhém místě, kdy by ji "všichni měli hledat". Úplný závěr pak sice leccos do té doby viděného ospravedlňuje, ta cesta k němu je holt ale docela kodrcavá. 6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný režisér Ivan Kavanagh, který bydlí 20 kilometrů ode mě natočil atmosférický, nepříjemný, skvěle zahraný a řemeslně schopný horor o tom, jak daleko je matka schopná zajít k záchraně svého nemocného syna! Předchozí režisérův počin Canal byl sice lepší, ale jsem spokojen i s tímhle. Film se nese pomalejším tempem, ale ve srovnání se Saint Maud a the Night je to rozhodně větší zábava. Líbila se mi mysteriózní atmosféra, kde doktoři, hlavní hrdinové ani samotný divák netuší, co se synovi děje a že se mu dějí celkem nepříjemné věci a pochválit musím gore, jsou zde 4 brutální scény, které jsou fakt skvěle natočené a dostatečně znepokojivé. Zafungovaly i 2 lekačky a líbilo se mi samotné rozuzlení, s poměrně nečekaným zvratem. Dostal jsem, co jsem od filmu čekal. Tedy dobře zahraný, skvěle natočený, temný, brutální, atmosférický, znepokojivý s prvky nadpřirozena a temné detektivky. Někoho to možná bavit nebude, je to spíš pro pozornější diváky, ale tentokrát jsem nudou rozhodně neusínal. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mateřská láska je všudypřítomná, třeba i při sestavování jídelníčku.. Pokud jde o intenzitu filmů o kultech v područí Pánů temnot, musí být základem atmosféra. Buď tam je, nebo není. Nic mezi tím. Tady nebyla.. Emile Hirsch se nám začíná nebezpečně kulatit do podoby Jacka Blacka.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film, který víceméně nevybočuje a celý jeho obsah, jsme již viděli jinde a jinak. Nicméně i přes jistou podobnost kterou jsem indentifokaval minimálně se třemi různými filmy. Oceňuji míru strašidelnosti a také tajuplnost, která nechává diváka na vážkách. Kdy až samotná závěrečná scéna rozkryje kde se nachází pravda. I když uznávám, že takový závěr byl stále na mém seznamu očekávaných konců. Potenciál značný, ale filmu tak nejvíce škodí jeho herecká nezajímavocst. 55-60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné atmosférické drama o mladé matce, která neutekla jako dítě z kultu, jak tvrdí zdejší překlad textu z IMDb, ale až v dospělosti, kdy byla těhotná. Rád bych zde napsal, které snímky film připomíná, ale čím méně toho budoucí divák ví, tím lépe. Každopádně i tak je třeba říci, že přes doslovný závěrečný obraz není zcela jasné, jak se věci mají. Zda se vše odehrávalo jen v rovině představ a fantazií, nebo zda šlo o skutečnost. Tahle nejednoznačnost mě bavila nejvíce. Napětí umocňuje výborná hudba, která sice občas zbytečně práskne, ale jako celek funguje. Film zaujme především menšinového diváka, což je vidět na hodnocení. A dojde i na gore, kdy takový pohled na sousedku s vybranými vnitřnostmi jistě potěší každého žánrového příznivce. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Je v pozadí celého diania skutočne tajomný kult alebo si hlavná hrdinka vytvorila v hlave vlastný svet? Podobných námetov sme už mali viac a určite aj lepšie spracovaných. Problémom je, že tvorcovia celý čas ťahajú diváka jednou cestičkou a nedávajú mu žiadne výrazné náznaky toho, že by pravda mohla byť iná. Cieľom je, aby všetko na konci otočili a vyvolali šok, ktorý sa však u mňa nekonal. Po prvé preto, že sa postavy správali veľmi predvídateľne, a tak sa dalo plus mínus odhadnúť, kam sa dej posunie v najbližších minútach, a po druhé preto, že dialógy medzi nimi bolí extrémnym klišé, a tak som si k nikomu nevytvoril žiaden vzťah a nezáleželo mi na tom, čo sa s nimi stane. A to mám Emilea Hirscha ako herca rád. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Andi Matichak, hvězda novodobé hororové série Halloween, hraje maminku osmiletého synka - kanibala. A tomu když se nedostává papání v podobě lidského masa, tak chřadne a tělo má samé léze. Hororový thriller nechává diváka tak trochu v nejistotě z nastalého dění. Není zcela jasné, zda mladá žena trpí psychickou poruchou, máme zprávy, že se léčila v psychiatrické  léčebně, tudíž není ani stoprocentně jisté, jak se to má s historkou, že ji vychovával kult, jednou padne slovo o pedofilním spolku, podruhé je to zmínka o satanském kultu. A když se jedné noci v pokoji jejího syna nenadále zjeví nad spícím klukem hlouček neznámých lidí, je jeho máma natolik vyděšená, až přivolá policii. A přivolaný Emile Hirsch v roli vyšetřovatele začne celý podivný incident propátrávat. Režisér Ivan Kavanagh si vydatně vyhrává s očekáváním, rozuzlením a houstnoucí atmosférou. Herecky je to v dobrých intencích. Většina událostí probíhá v dobrém načasování. Film na tom technicky není nejhůř. Interiéry nejsou přílišně nasvícené, takže kdo si libuje v ponurosti, má to v tomto filmu zaručeno. Mrtvoly, jejichž počet se v pohodě vleze do počtu pěti, jsou zbrocené krví, a je to asi ta nejdražší položka na filmu. A také klučina je často pomazán krví, takže se jedná o jeden z těch hororů, kde dítě přijde do konfrontace s nepěknými věcmi. A v neposlední řadě je také namístě zmínit skutečnost, že film si drží nějakou svoji originalitu a porci neotřelosti. Finální část se ale není zrovna příliš zralá na pochvalu. Režisér se ponořil do nenápaditosti, vše kvalitní v rychlosti vysvětlil stylem otřepaného satanského zjevení, načež mohl připravit něco mnohem zajímavějšího. Většina filmu je pojata kvalitně nepředvídatelně, herci se příslušně snaží a i přes svůj nenápaditý závěr, až poměrně nelogicky pojatý, se to dalo zvládnout. 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po parádním Hororu The Canal, přichází Kavanagh s dalším velice povedeným kouskem s opět nekompromisní atmosférou a přidal i na brutalitě. Myslel jsem si, že půjde podle obsahu a plakátu o lehčí Hororové drama s dementním děckem v hlavní roli ale velký omyl ! - EvilPhoEniXovo " násilí **** " nakonec rozhodlo, že se na to podívám a vůbec nelituju. Laura (Andi Matichak, překrásná herečka, která zde zahrála opravdu na jedničku) porodí dítě v autě, které z počátku nechce a postupem se dozvídáme hrůznou pravdu právě o jejím synovi. Atmosféra byla výborná, Gore, které jsem vůbec tady nečekal bylo brutální (scéna s pasákem byla Top !), děcko hrálo opravdu uvěřitelně, parádní scénář a finále doslova devastující. Doporučuji si to pustit v noci. Výborný, Hororový zážitek a rozhodně se těším na další režisérovo tvorbu. (371. hodnocení) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

A opět nevěda do čeho se pouštím, objevuji de facto satanistický snímek. Jestli ono to není nějaké znamení... Příběh matky a jejího syna vzdáleně připomínající slavný The Omen, ovšem v  komornějším pojetí a s mnohem nejednoznačnější zápletkou. Mladá těhotná žená, která uprchla kdovíodkud, v úvodu porodí zpočátku nechtěné dítě, ale hned poté jsme vhozeni do jejich života po několika letech a nic nenasvědčuje tomu, že by si spolu nesli nějaké břímě temné minulosti. Brzy se však, jak už to v hororech tak bývá, kolem chlapce začnou dít podivuhodné věci a tady přichází na řadu ona nejednoznačnost, protože ač chlapec onemocní nebezpečnou a neznámou chorobou, tak vše ostatní by mohlo být i jen pouhými bludy psychicky nemocné matky. Do případu se vloží i policie a netrvá to dlouho a místo rodinného dramatu přichází sice střídmější ale pořád drsná krvavá show a na jejím konci vás čeká vlastně velmi jednoznačné rozhřešení. Kdo se dívá pozorně, tak pro něj nebude velkým překvapením.  Příjemný "malý" horor pro vyrovnanější a dospělejší hororové diváky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlas s majom007. Ide najprv o sľubne sa rozvíjajúci sa horor, ktorý sa premení na niečo ako mysteriózny thriller. Radšej by som bol, keby tvorcovia ostali pri pôvodnej strašidelnejšej verzii, pretože postupom času tá atmosféra opadá a jediná, ktorej sa trocha bojíte, je o rozum prichádzajúca matka. A ešte sa trocha bojíte, že sa Emile Hirsch naučil hrať, ale to sa podľa predpokladov nenaplnilo. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Výjimečně souhlasím s LIVINGDEAD, protože tohle bylo teda sakra úmorných 100 minut. Nápad měl potenciál, nicméně byl tak nudně, zdlouhavě a trapně podaný a ani 2 obstojné gore to nezachránily. Nezajímavé, neoriginální, scénáristicky slabé a herecky nevýrazné. Vymazat, zničit a dělat, že to nikdy nevzniklo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Eh, ta slepá, neobjektivní, iracionální mateřská láska... I kdyby synáček stahoval zaživa z kůže malé děti, maminka ho bude pořád milovat a zastávat se ho a navždycky to bude její milý malý hošíček. A nebo je to vše složitější a za vším stojí chlapcův démonický otec? A nebo jde naopak pouze o halucinace a výplody fantazie chorého mozku v dětství zneužívané ženy? Nebojte se, vše se nakonec dozvíte... Vlastně bojte se, pár scén možná některým slabším povahám jemně pocuchá nervovou soustavu. Co se mne týče, opět dost nechápu zdejší vlažné hodnocení, protože tohle béčko se naprosto dokonale trefilo do mého pokleslého, ba zvrhlého vkusu. Ale přiznám se, že když hned po krátkém (a slibném) úvodu přišly na řadu výjevy ze šťastného rodinného života maminky a jejího slaďouškatého malého homouška, v tu chvíli bych rozhodně netipoval, že na konci budu spokojeně, ba nadšeně pětit. +90%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těhotná holka uteče ze spárů kultu a po několika letech začne být její dítě, nyní už školou povinné, nějaké divné. Premisa nijak objevná, ale dostačující, technická stránka slušná, najde se i pár chuťovek a zahrané to také není špatně. Nicméně na to, aby film ukázal, že mateřská láska jde přes mrtvoly, je tu málo mrtvol a nejistota, jestli se nejedná o výplod chorého mozku, také nefunguje, protože je tu všechno až příliš jasné. Koukat se na to dalo v pohodě, ale od Kavangha jsem čekal něco víc. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu som mierne prekvapený i šokovaný. Keď som si to troska odležal v hlave, tak som musel zvýšiť hodnotenie a to som bol skoro po celu dobu rozhodnutý dať priemerné 3*, ale uvedomil som si, že mal rozhodne na viac. Čakal som troska iný príbeh. Po prečítaní obsahu som myslel, že chlapec bude unesený a matka sa za to bude chcieť pomstiť. Až potom som zistil, že som si ho celkom dobre neprečítal. Film má dostal hlavne tajomnom, keďže do finále som nemal tušenie, aká z variant môjho konca bude správna a tých som mal niekoľko a myslím, že niečo podobne rieši každý divák pri tomto filme. Nevedel som či hlavnej hrdinke len jeblo a mala to všetko len vo svojej hlave alebo je to dielom sekty či ten, kto jej pomáha, nehrá na dve strany. Už dlho som nebol až v takej neistote, ale bal som sa, že koniec neprinesie odpoveď, ale chvalabohu, nestalo sa tak. Je tu krásne znázornené, čo všetko sme schopný obetovať pre svoje dieťa. Je tu niekoľko zaujímavých i efektných scén a príde i na krvavosť. Herecky je dobre zahraný a má niečo i z atmosféry, takže spokojnosť. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplně špatné to nebylo a tu a tam z poza rohu vykoukne i atmosféra,ale jak už tu v komentářích padlo Kavanagh není Aster,byť by se mu nejspíš rád přiblížil.Nejvíc tomu ve finále ubližuje to (pravděpodobně) úmyslné rozkročení mezi tím,zda je vše realita a je tu tak nějaký nadpřirozený bubák a nebo je to celé naopak výplod choré mysli matky,které se podařilo utéct z kultu.Férová hra by v tomhle případě byla lepší...50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl doslovným utrpením. To že sem tam cákne kečup, v koupelně se válí torzo těla, a kluk má krvavý díry po celým těle ještě neznamená že film je horor. A už vůbec ne dobrej. Kravina jak prase. 10%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.18 - IRSKO - SPOILERY Po tom, jak u mě nedopadl jiný irský film (Surovost) jsem si chtěl pro spravení dojmů o jejich kinematografii pustit tenhle. A částečně to tak i dopadlo Skvělá atmosféra, kamera, herecké výkony a dokonce mě i někde, po dlouhé době, potěšilo využití lekaček. Ne sice všech, ale minimálně dvě jsou skutečně nečekané a krásně tu hororovou atmosféru doplňují. Nenudil jsem se ani na moment a celou dobu byl v napětí, jak celý příběh Laury a jejího syna Davida dopadne. A byl jsem i nadšený, dokud se mi nepotvrdila nejhorší obava - a to ta, že to celé skončí co nejpředvídatelnější pointou a že v závěru přijde ten zvrat s policajtem, který byl naprosto jasný už od chvíle, kdy tam s ní zůstal v domě sám, ale tvůrci ho i tak budou považovat za obrovské nečekané překvapení.  Takže je to jen ve finále další z hororů o satanistickém kultu a antikristovi (který si ještě neuvědomuje, že je antikrist, takže to je aspoň trochu zajímavé, ale pořád je to málo). Ono ale není o co hrát už delší dobu, protože to časem upadne do stereotypu, kdy to nemůže dopadnout jinak, než možnostmi "je magor - není magor". Je to strašná škoda, protože vše ostatní funguje a je tu dokonce náběh na něco originálnějšího (zombie kult), jenže takhle to skončilo na půl cesty a potenciál zahodilo v prospěch nevýrazné, ale asi "divácky přijatelnější" pointy. Silné 3* ()

Reklama

Reklama