Reklama

Reklama

VOD (1)

Objevuje se nečekaný spojenec. (Disney+)

Recenze (84)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda seriálu The Book of Boba Fett je takovým oříškem. The Return of Mandalorian v režii Bryce Dallas Howard totiž nebýt závěrečné scény nemá se samotným seriálem The Book of Boba Fett prakticky nic společného a působí spíše jako takový prostředník mezi 2 a 3. sérii Mandaloriana, která právě pro chystanou 3. sérii připravuje půdu. Titulní hrdina seriálu se paradoxně v seriálu neobjeví a zároveň paradoxně je tento neoficiální pilot Mandaloriana III prozatím nejlepší epizodou seriálu!   Po prvních čtyřech epizodách se tentokrát dočkáváme i někam jinam než na planetu Tatooine a vidíme Dina Djarina znovu v akci. A tentokrát s jeho novým suvenýrem, který si na konci 2. série Mandaloriana zajistil. Být tohle regulérní start 3. série Mandaloriana, lepší by to snad býti nemohlo. A i když se člověk musí smířit s faktem, že je tak trochu zvláštní věnovat kompletně epizodu čistě hrdinovi seriálu, který právě pro The Book of Boba Fett vystavil cestičku, esence Star Wars je v páté epizodě vlastně cítit zatím nejvýrazněji.   Din Djarin se už v úvodní scéně vrátí do akce a tentokrát i se suvenýrem, který si pořídil na konci 2. série svého seriálu. Být tohle první díl 3. série, lepší by být nemohl. Sliby o tom, že bude The Book of Boba Fett takový Mandalorian 2. 5 při sledování vlastně začnou dávat smysl, protože se tu krom vyprávění příběhu Boby Fetta právě připravuje i půda pro 3. sérii Mandaloriana. I skrze návrat dalších známých postav, opakované prozkoumání mytologie Mandalorianů a především právě oněch náznaků, kam se to celé bude vyvíjet dál. A 3. série Mandaloriana má rázem rozhodně neskutečný potenciál. Vyložené nadšení tak skutečně může jen snadno vyvolat pocit, že je zvláštní tuhle novou kapitolu příběhu Dina Djarina odvyprávět právě v seriálu o Boba Fettovi.     Ludwig Göransson poté pochopitelně do hry vrací hudební motivy z Mandaloriana a v úvodních titulcích dokonce zkombinuje ústřední melodii Mandaloriana s ústřední melodií The Book of Boba Fett a tenhle mix zní náramně. I po stránce vizuálu je tato epizoda zatím nejhezčí a zapomenout se pochopitelně nesmí ani na náznak toho, že příště nejspíš dorazí malý zelený přítel. Snad se ovšem tentokrát pozornost bude více věnovat i samotnému Boba Fettovi, když už to má být přeci jen jeho seriál. Paradoxně je ovšem z této epizody The Book of Boba Fett skutečně Star Wars jako takové cítit nejvíce v rámci celého seriálu..... ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Haló? Nespletl si někdo na Disney+ epizody a nestrčil tam omylem začátek třetí řady něčeho jinýho? Intro až do druhé jízdy výtahem dost cool, Bryce Dallas Howard to chvíli snímala jako něco úplně novýho a fresh, pak přijde lul zvrat a druhá půlka je zas čistej fanservice ještě navíc s rádoby humorem. Oproti zbytku seriálu to je samozřejmě pomalu Vesmírná odysea, ale v kontextu toho, co předvádí s takovou stopáží zbytek áčkové seriálové produkce to je pořád jen lehkej nadprůměr. Další týden čekám návrat k teenagerům na vespách a starému pánovi, co polovinu času tráví v plenkách. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo luxusní. Sice to není plný počet jako takový, ale jelikož jsem dal předchozím dílům většinou za 4, tak tady musím (ač nerad, hehe) zvýrazniti ten rozdíl. Netřeba se samoz. rozepisovat nad tím, že toto není díl Knihy Boby Fetta, ale nepřiznaně přiznaná 1.chapitola 3.s. pana Ovocňáka, který se osobně zná s výrobcem sýrů Fet(t)a. Special quest star velmi působivé vesmírné město (že by Prstenec kolem Slunce? byť Simakova kniha jest o něčem jiném) které snad vypadlo z nějakého toho Clarka či Asimovovy Nadace, což při Lucasovu kradení kde se dalo u SW IV, není nic překvapivého.;-) A upgradeovaná stíhačka (třeba je to TA stíhačka ve které seděl malý Darth Vader, už si ani nevzpomenu, co se s ní stalo) z Naboo, plná růz. zviřátek, včetně návratu fousatého tlustoprda (nepochopím, jak se může nasoukati do kokpitu X-wingu) z jisté série. Jen to chlapec asi nebude míti v té 3.s. psychicky lehké, když už není prý Mandalorianem či co. A i když mi to vyloženě nevadí (taky se to stalo zatím jednou) tak bych asi nechtěl, aby např. v Ahsoce zaplácli díl Bobou či Mandarínkou. Jako hostovačka, proč ne? Ale nikoli tímto způsobem. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nevím jak tento díl ohodnotit. Mám dát 5* za to jak se mi to líbilo nebo 1* za to proč se mi to líbilo? Nespletli si u Disneyho seriály? Tohle byl regulérní díl Mandaloriana a to mi přijde jako naprosto nelogický tah, který jen ukazuje jak tento seriál selhává. Užitá a kvalitní epizoda, ale naprostá nespokojenost se seriálem. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to paradox, že epizoda o stavbě nové vesmírného miláčka pro Mandaloriana je zábavnější než zbytek tohoto zbytečného seriálu, na který se většina lidí dívá stejně právě kvůli Mandovi. ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Úchvatné. Ale nevím, jestli je správné, aby jedna z nejlepších epizod Manda nebyla v Mandovi, a aby nejlepší epizoda Boby byla bez Boby. Stále cítím, že studiu chybí vize a odvaha dát příběhu význam. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj nerozumiem, prečo je piata epizóda seriálu spojením medzi druhou a treťou sériu iného seriálu. Feet sa tu neukázal ani na sekundu. Na druhú stranu je to kvalitatívne skvelá epizóda. Mando prechádza zmenou a dúfam, že sa v ďalšej epizóde predvedie v plnej sile. 90% Disney plus ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Zoznamujeme sa so svalmi, ktoré Boba potrebuje a nebudú patriť nikomu inému ako Mandovi. Ten sa už zbavil malého Jodu a tak sa môže sústtrediť sa seba a svoj boj a posolstvo Mandaloru. Prevedenie: Časť nemá s Boba Fetom prakticky nič spoločné až na verbovanie zo strany Fenek v poslednej minúte, ale aj tak sa jedná o krásnu časť pre fanúšikov Mandaloriana, ktorá je príjemným úvodom do jeho tretej série. 90% ()

Reklama

Reklama