Reklama

Reklama

VOD (1)

Boba Fett a Fennec Shand čelí eskalujícímu konfliktu. (Disney+)

Recenze (70)

Maniax 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je, že to byla šílená nuda. Půl dílu se střílí stříkacíma pistolkama do štítů megadroidek. Když se objeví rancor, je to docela fajn, ale to nestačí. Jakože vůbec. Doufám, že Rodrigueze ke SW už nepustí, bylo utrpení se na to dívat. Cad Bane ve finále nazdárek, kterej se chová jako arogantní teenager, co si chce dokazovat svojí alfovitost. Temuera je špatnej Boba a hodně průměrnej herec, vůbec mu to nejde věřit. Na druhou sérii ať se vyprdnou, nemá to cenu, beztak z toho udělali prequel S3 Mandaloriana. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále bylo drsné. Akční nářez celý díl. Konflikt totiž vyeskaloval, k čemuž směřovaly už předchozí díly. Byla to efektní jízda. Chyběl mi trošku lepší závěr, tohle bylo moc uspěchaný. Ale vesměs tam bylo všechno. Kámoš se vrátil, Mando se vydává dál, Fett ubránil planetu a našel se i ztracený šerif. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodriguezovské epizody mají takové společné jmenovatele. Všichni v nich střílí hůř než stormtroopeři, choreografie je dementní a všechno spoléhá především na cool momenty. Zamrzí převážná absence epičnosti a vůbec čehokoliv, co by říkalo, že jsme ve velkém finále (zdejší finální přestřelka/honička není ani tak dlouhá a intenzivní, jako spíše zdlouhavá a umělá). Boj se dvěma droid-tanky je chvílemi extrémně WTF - jste obří zabijácká mašina, vaše oběti před vámi utíkají rovně v široké otevřené ulici a vy... prostě střílíte za ně do písku. Vážně na to máme koukat? Hlídání celého města v SEDMI lidech, prapodivné rozhodování o obraně a náhle jednoduché odstranění mastermindů... no, snad se k tomu ani nebudu vyjadřovat. Jsou tu i scény, které jsou super, byť paradoxně nesouvisí se samotnou "válkou" - třeba krocení splašeného rancora nebo bad ass revival s Cad Banem. V celkovém součtu mě nejvíc mrzí, že po téhle epizodě přichází dost vniveč to úzké propojení s Mandalorianem, jež se mi doteď líbilo - a to jak pro Bobu, tak pro Manda (a Luka taky). Mandovi se aspoň vyřešila situace s prckem (byť víme, PROČ se TOHLE stalo), ale Boba se může právem cítit jako při přerušené masturbaci - pravá satisfakce tak úplně nedorazila a celá řádka dřívějších podzápletek, postav a náznaků zamrzla v mrtvém bodě. Doufejme, že se v případných pokračováních rozjedou suverénnější linky a nebudeme mít pocit, že se vlk nažral a koza zůstala celá. Teda spíše Disney se nažral a divák zůstal... v očekávání. ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně je z toho tak nějak smutno. Neříkám to u moc filmů/seriálů, ale mělo to obrovský potenciál, který prostě zůstal nevyužitý. A sebeskvělejší postavy to prostě nezachrání. Celý problém tohoto dílu podle mě tkví v ne moc dobře uchopeném tempu příběhu. Některé momenty jsou pětihvězdičkové výbuchy, které jsou ale rychle zasypané šedivým, mdlým "meh". Není zde gradace, není zde grandiózní finále. Tedy je, ale je jich vlastně rozdrobených víc, takže se to celé rozplizne do takové písčité kaše. Ale upřímně, vážně nechci na tenhle díl jenom plivat, protože měl krásné, dojemné momenty, epické chvíle a bez debat skvělé charaktery. Jen bohužel tohle všechno nestačí, když není dobře uchopené vyprávění. No, uvidíme, Boba se určitě druhé řady dočká, jak několik hintů napovídá, ale vážně doufám, že se nebude snažit být vším a ničím dohromady, jako tomu bylo u první série. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Celej díl defakto jedna dlouhá nekonečná přestřelka, která logicky poměrně haprovala, minuty střílení do štítu zcela na hovno, Rangor nejdřív kámoš, pak najednou zabiják všeho - proč ho jako Boba někam neodved a nepřivázal? Jen tak ho tam náhle nechá? Grogu taky zrovna 2 x neexceloval, slabota, defakto všechny Rodrigezovy režie byly nejhorší díly seriálu, vyjma prvního dílu, ten se mu jedinej poved. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ústředí píseň na konci tohoto dílu je pozměněna a neutrální citoslovce jsou v části písně vyměněny za jméno ústřední postavy. (Sidarius)
  • Scorpenek, anihilační droid. Tyto těžce opancéřovaní bojoví bojoví droidi včetně vlastního generátoru štítu byly navrženy jako těžké bitevní „droideky“ a zasáhly do bojů již za Klonových válek. Byly postaveny na planetě Colla IV. Jeden droid byl schopný si poradit s celým regimentem klonových vojáků, a proto byly nasazeni do několika klíčových vítězných bitev Separatistů. Problém těchto droidů byla jejich extrémní cena, která neumožnila masovou produkci a zabránila porážce Republiky. (Veskoslav)

Reklama

Reklama