Reklama

Reklama

VOD (1)

Boba Fett a Fennec Shand čelí eskalujícímu konfliktu. (Disney+)

Recenze (70)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Céčkový scénář spoléhající na bezmeznou věrnost SW fandů, resp. na to, že jim není víc než deset let. Jen úplný debil by při početní přesile střílejících nepřátel a ve městě k tomu, vyletěl do vzduchu a odtud by zaútočil. Ta stejná debilita by držela pohromadě partu trubek s pistolkami, když by na ně útočili bojoví droni obklopeni štíty. Zbytek těchto debilů by před nimi utíkal prostředkem ulice, aby byli lepšími terči. Jedna stupidita je vršena na další, až z toho měl můj mozek mžitky. Neprůstřelnost Santy, náhlá nemohoucnost Mandaloriana, souboj s Cadem, Rancorn....strašný, strašný, strašný. Přitom to muselo stát tolik úsilí natočit. Potitulkové scéně jsem v tom rozčílení ani neporozuměl. A nevadí mi to, protože doufám, že o druhé řadě dlouho neuslyším. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodriguezovské epizody mají takové společné jmenovatele. Všichni v nich střílí hůř než stormtroopeři, choreografie je dementní a všechno spoléhá především na cool momenty. Zamrzí převážná absence epičnosti a vůbec čehokoliv, co by říkalo, že jsme ve velkém finále (zdejší finální přestřelka/honička není ani tak dlouhá a intenzivní, jako spíše zdlouhavá a umělá). Boj se dvěma droid-tanky je chvílemi extrémně WTF - jste obří zabijácká mašina, vaše oběti před vámi utíkají rovně v široké otevřené ulici a vy... prostě střílíte za ně do písku. Vážně na to máme koukat? Hlídání celého města v SEDMI lidech, prapodivné rozhodování o obraně a náhle jednoduché odstranění mastermindů... no, snad se k tomu ani nebudu vyjadřovat. Jsou tu i scény, které jsou super, byť paradoxně nesouvisí se samotnou "válkou" - třeba krocení splašeného rancora nebo bad ass revival s Cad Banem. V celkovém součtu mě nejvíc mrzí, že po téhle epizodě přichází dost vniveč to úzké propojení s Mandalorianem, jež se mi doteď líbilo - a to jak pro Bobu, tak pro Manda (a Luka taky). Mandovi se aspoň vyřešila situace s prckem (byť víme, PROČ se TOHLE stalo), ale Boba se může právem cítit jako při přerušené masturbaci - pravá satisfakce tak úplně nedorazila a celá řádka dřívějších podzápletek, postav a náznaků zamrzla v mrtvém bodě. Doufejme, že se v případných pokračováních rozjedou suverénnější linky a nebudeme mít pocit, že se vlk nažral a koza zůstala celá. Teda spíše Disney se nažral a divák zůstal... v očekávání. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále sedmidílného seriálu The Book of Boba Fett je pro mně osobně oříškem v oblasti hodnocení. Doslova jsem totiž miloval téměř každý libovolný moment a dostal jsem víceméně přesně to v co, jsem doufal. Ano, čekal jsem možná výskyt jistých jiných postav, nějaká větší odhalení či více rozevřená vrátka do budoucna, byl jsem ovšem vyloženě spokojen. A dokonce tam byl i Boba Fett!   Šestou epizodu šlo vnímat jako takové ticho před bouří a sedmá epizoda to jen a jen potvrzuje. Prakticky celý díl je totiž napěchován akcí za akcí, kdy je především radost vidět Bobu Fetta a Din Djarina bojovat po boku. A to ještě člověk nesmí opomenout využití jednoho mazlíčka, konfrontaci dvou nejdrsnějších lovců odměn v předaleké galaxii a především shledání dvou postav, které snad dojemnější být nemohlo.   Režie se chopil Robert Rodriguez (který byl zodpovědný i za režii první i tří epizody) a opět se ukazuje, že pod tvůrčím dozorem je na Rodriguezovo vedení radost pohledět. Ta akce dokonce dokáže v jistých momentech připomenout Rodriguezovo Desperado a i když je to skutečně víceméně akce za akcí, nikdy se neobjeví pocit, že je toho příliš. A osudová bitva o Tatooine je tak skutečně velkolepá.   Charakter Boby Fetta možná neodpovídá jeho dřívější pověsti, Fett ovšem v akci ukáže, že by se ho člověk neměl přestat obávat. Celá ta sekvence poté připomíná ty známé přestřelky ve westernových filmech a nikdy z toho není cítit vyčerpání. A když už přeci jen částečně ano, vše akorát vrcholí k ideálnímu finiši a ukázce toho, že Bobu Fetta by člověk pořád nechtěl vyloženě nasrat. A je především radost vidět, že se Fett konečně dočká částečné satisfakce.   Opět se dá lehce naříkat, že se děj částečně věnuje lince s Din Djarinem, ovšem náčrt na 3. sérii Mandaloriana se nakonec podaří smysluplně a především funkčně napojit právě na vyvrcholení souboje Boby Fetta o nadvládu na Tatooine. A koho ono osudové setkání nechá chladným, nemá srdce a zasloužil by si uvěznit v karbonitu!   A na ten vizuál se pořád hezky dívá, esence Star Wars tam je a soundtrack Ludwig Göranssona tam pořád je. 1. série The Book of Boba Fetta tak skončila parádně a uvidíme, co světu nabídne případná druhá série...... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekoľko dobrých akčných scén (hlavne s Cad Baneom a Krrsantanom), väčšina priemerných (s Rancorom, Mandom a Boba Fettom) a niektoré (hlavne s gangom mladých a Mandovou opravárkou lodí) boli príšerné. Z príbehu za celú sériu som si príliš veľa nevzal a určite nepovažujem za podstatné, aby tvorcovia natočili pokračovanie. 6/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Takový to, když máte obří mechy, ale bohužel jste do nich nainstalovali totálně dementní střílečky. Pořád nevim, jestli to bylo vlastně celý o Bobu Fettovi nebo o Mandarince... ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám, že Roberta Rodrigueze už k ničemu nepustí, protože se z něj stal strašný tragéd. Úspěšně obhájil první tři místa nejhorších epizod seriálu. Místo epického a cool finále tu naservíroval naprosto tragicky zrežírovaný nesmysl, kde je plně vidět jak idiotský je ten gang roboteenagerů a ono obecně by člověk v celý epizodě trochu logiky pohledal jen s obtížemi. Nebýt super postav a Rancora, tak to můžeme zařadit vedle finále S8 GoTka. Když o tomhle bude někdo vyprávět bude to znít jak nejvíc cool věc, ale pak se podívá na realitu a au... No nic uvidíme co bude dál... ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně nám tahle zbytečná p*čovina jménem Bob a fet: záchod podsvětí skončila. A to naprosto přepáleným závěrem jak z posledních Marvelovek. Je krásné vidět, že se tyto 2 vesmíry přibližují díky svojí stupiditě, nelogického uvažování a snaze přivést do nezajímavého seriálu plného nezajímavých postav (jako třeba Bubák Feťák) ty zajímavé (Mando nebo Vzduchokráčející Lukáš). Aspoň ten závěr celého seriálu nebyl tak zbytečný a nudný jak jeho začátek. Průměrná popcornovka. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr byl dobrý, ale v lecčems očekávatelný. Akorát bylo zřejmé kdo přežije a kdo ne už asi čtyři epizody zpět. Upřímně jsem si oblíbil prasata, škoda jich, co si budeme povídat. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tohle bylo dost neslané, nemastné. Rodriguez nedokázal ani v jedné epizodě vymyslet poutavější akční scénu a nebýt postav z minulých epizod, nedalo by se tady nikomu fandit. Druhá řada by vážně nemusela vznikat. Myslím, že nikomu by seriál nechyběl. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva poslední díly jsou tak špatně natočené, že to snad ani nepatří do stejného vesmíru jako zbytek a Mandalorian. Rodriguez je patlal a Filoni se mu snaží očividně vyrovnat. Ať raději příště zůstane u psaní scénáře, kde je mu očividně nejlépe ve vymýšlení splněných snů opěvovatelů SW animáků (imho to už trochu přehání s hraním na efekt). Škoda, vizuálně je celá série neskutečná, najdou se i lahůdkové díly, ale... Takhle ne. Tak snad ten Ben dopadne dobře jako celek. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejakčnější z celého seriálu - scéna se Scorpenek annihilator droidy - byla ta nejdebilněji natočená scéna (nejen) celého seriálu. Do štítů střílí jak idioti zbytečně, ale když jsou štíty dole čumí a nedělají nic… To mě brutálně vytočilo. Úplně to zazdilo dojem ze zbytku. Nezachránil to ani Rancor, protože zase to co před nim předvedl Mandalorian, byla nelogická kokotina (která mi nadzvedla mandle podruhé). Samozřejmě klauni na Vespách jsou tragédie (nejvíc fuj je pipka s modrou), také by mě nenapadlo že “afro-americký wookie” má tak neprůstřelnou srst. Díky těm pocitům “ode-zdi-ke-zdi” dávám sotva průměr (a původně jsem měl hvězdy jen dvě), protože ta giga hovadina co scénář předvedl se komentovat bez megaspoileru ani nedá… protože degradovala celou pointu druhé řady Mandaloriana. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že poslední 3 díly tahají postavy z jiného seriálu a ne hlavní protagonista, o kterém celý seriál je. 4/10 ()

SpaceOdyseus odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SW hleda nove dno? Tady nebylo nic, co by me bavilo. Ceckova akce nemohla byt rozvlacnejsi. Cringe dialogy nemohly byt sustivejsi. Scenar nemohl byt debilnejsi. Rodriguez by uz mel tocit jen pokracovani spy kids a neotravovat slusne lidi. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Epizody bezne nehodnotim, ale v tomhle pripade to jinak neslo. Tohle byla poradna bitva se vsim co k ni patri! Dokonalost sama tenhle dil 😉👍 ()

Reklama

Reklama