Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemství jsou odhalena a Boba Fett se dozví novou informaci. (Disney+)

Recenze (67)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda seriálu The Book of Boba Fett má jeden stejný menší problém jako epizoda předchozí. Na seriál o Bobu Fettovi má totiž tak trochu málo Boby Fetta a více se věnuje jiné postavě v mandaloriánském brnění. Ano, závěr páté epizody vede k tomu, že se i velká část 6. epizody točí kolem postavy Dina Djarina, který se již dočkal vlastního seriálu s 2. sériemi a již brzy se dočká i série třetí. Jak je ovšem vidno, The Book of Boba Fett staví pro 3. sérii Mandaloriana půdu. A tak trochu na úkor samotného příběhu Boby Fetta. I přesto, že alespoň vše napovídá, tomu, že sedmá epizoda se bude točit opět výhradně kolem Boby Fetta. Přesto určitě zarazí, že se tolik času tráví kolem Dina Djarina.   Jinak tato epizoda ovšem nezklamala. Režie se chopil Dave Filoni, zkušený žák George Lucase a dodal epizodu, kteří musí milovat všichni, kteří mají rádi Star Wars. Po Dinu Djarinovi se totiž nejen Grogu, ale i další várka postav, které jsou součástí tři čtvrtě hodiny dlouhého balíčku, který se neobejde bez várky emocí, westernové atmosféry a především esence Star Wars v té nejčistší podobě.   Filoni ani Jon Feverau za psacím stolem nezklamali a napsali milostné dílo milovníkům klasických Star Wars. Na rozdíl od Posledního z Jediů a radikálního odklonu Riana Johnsona je to možná tak trochu opatrný písek, Favreau a Filoni ovšem servírují jistotu v té nejhezčí formě. A vzhledem k tomu, že si tvůrci najali experty na deepfake vypadá návrat jedné známé postavy mnohem lépe než návrat na konci 2. série Mandaloriana.   Akce možná není tolik, odkazů na předchozí Star Wars a především překvapení je ovšem dost. Výskyt jedné postavy láká na osudovou konfrontaci dvou proslulých námezdních lovců, kdy jedna postava z animovaného seriálu Star Wars: Klonové války dokáže dostát své pověsti v hrané podobě v rámci pouhé jediné scény. Dá se přitom očekávat, že i 7. epizoda vytáhne nějaké nečekané trumfy, překonat emocionální sílu ovšem bude náramně obtížné. Především když dojde k diskuzi dvou postav, pro které jedna a stejná osoba znamenala hodně. Zásadní je přitom i pohlížet na zajímavý vývoj postavy Dina Djarina a k osudovému rozhodnutí, které dodává velkou emocionální váhu. I závěrečná scéna, která jednu postavu předkládá před osudové rozhodnutí působí neskutečně silně a ukazuje, že Filoni má prostě pod čepicí a dokáže emoce správně prodat.   6. epizoda The Book of Boba Fett možná i tentokrát vyloženě nesplňuje zadání ´´ seriál o Boba Fettovi ´´, to co ovšem Filoni ve 45 minutách předvedl bylo něco neskutečného. Sedmá epizoda bude pravděpodobně nabušené akční vyvrcholením, tohle menší ticho před bouří bylo ovšem neskutečně působivé..... ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Naprostá rezignace na snahu vyprávět nějaký koherentní příběh, jen random nálož postav a scén. Kdyby takhle seriál začal a pak se toho držel, budiž, ale když porovnám první čtyři epizody s tím, co bylo minulý týden a dnes, tak je to velký wtf, u kterého mám akorát pocit, že si tam každý dělá, co mu přijde cool, aniž by to někdo vedl. Jestli je tohle to nejlepší, na co se zmůžou, tak jsou Star Wars opravdu mrtvý. A aby se seriál jmenoval Boba Fett, fucking BOBA FETT, a hlavní postava přitom byla široko daleko nejtrapnější ze všech, a nebo tam pro změnu nebyla vůbec, jako kde to jsme? Vždyť on dnes jako jediný neměl ani jednu repliku. Kontroloval jsem to. Džízs. Westernovej konec hezkej, ale že by to bylo něco světobornýho? Come on... ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět “Tlustý Bob” 90% epizody nikde a epizodě to (jak jinak) prospívá. Obsahově jde jen o snahu naroubovat předchozí Mandalorianovu epizodu na předchozí 4 a upřímně mě to nijak nevadí. Seriál se stejně neubírá jak bych chtěl (chronologické vyprávění) a obsahově je to zajímavější bez Boba (btw. dnes už je digitálně možné opravdu vše... herce netřeba :)). Navíc “zatažení” starých známých epizodě jen prospělo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi rozporuplné pocity. Návrat některých postav patří do jiného seriálu, navíc i v Mandarinkovi jsem považoval tyto pasáže za superfans cameo service. Na mě to prostě nefunguje, protože vím, že jde o fake. A tady navíc i zbytečně rozvláčný fake. Nicméně jsem ochoten přivřít ústa, protože jsem dostal dárek v podobě postavy, která se mi moc líbila v CW a kterou považuji za superpadoucha. Teď už mi chybí jen nejmenovaná sithská učednice, tč. bez mistra, která snad bude zatápět Kenobimu. Na můj vkus je tento díl jako vagón nacpaný hračkami...který je ale součástí nesprávného vlaku. Jakožto epizoda seriálu o Bobanovi, dost o ničem. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starej, dobrej R2D2... zase vše co řekl, to vypípali. Sprosťák nepoučitelnej. Mravenčí roboti mě upřímně dostali. To byl opravdu dobrý nápad. Jako velký milovník westernů hodnotím dvěma hvězdami. Protože zbytek je téměř odpad. Parodie na Jedi učí loutku baby Yodu. Sorry, ale on se fakt vždy pohybuje jako plyšák na provázku. (Pokaždé a vždy, ale v tomto díle je to obzvláště patrné). Takže na jedné straně velmi cením Cad Banea, protože na něj jsem se opravdu těšil. Na straně druhé celý tento díl vlastně nic moc nepřinesl. Moc táhlé a zbytečné. V kasinu opět nehráli tu naši, což zřejmě vyústilo v onen bombový nesouhlas. A v poslední řadě musím říct, že Ahsoka mě osobně moc neoslovila. Naopak. Představoval jsem si ji (na základě časopisů, knih a animovaného seriálu) úplně, ale opravdu úplně jinak. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Malý světelný meč, který Luke (Mark Hamill) ukáže na konci epizody Grogovi, je Yodův. Není to originální meč, který používal i během Klonových válek. Ten ztratil během souboje s Darth Sidiusem. V komiksu „Star Wars: Age of Rebellion“, který je součástí kanónu, v části „The Trial of Dagobah“ si Yoda nový meč postaví během svého vyhnanství. Tento meč po smrti svého mistra Luke vezme sebou. (Veskoslav)

Reklama

Reklama