Reklama

Reklama

Země

Trailer 1

Žena zdrcená osobní tragédií se uchýlí do odlehlého srubu, zjišťuje ale, že přežít v divočině není jen tak. Najde s pomocí místního lovce sílu vyléčit svoje rány? (Netflix)

Recenze (82)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Toto tu už párkrát bolo. Motivácia ľudí vypadnúť niekam na samotu je čím ďalej väčšia, lebo samozrejme "people = SHIT". Sebestačný sedliak = postrach nadnárodných korporácií, ale naša hrdinka sa namiesto pestovania zemiakov a chovu ošípaných mimo civilizácie rozhodne pre lovecko-zberačský prístup. To nie je jednoduché, neporadil si ani Alexander Supertramp. Našťastie sa pritrafí charakterný, vetrom ošľahaný lovec. A horúcu kúpeľ s takým výhľadom by neodmietol asi nik. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiché drama z divoké přírody o vyrovnávání se ženy s bolavými ztrátami zavřením se do horské boudy bez elektřiny, vodovodu a vnitřní toalety. Přijde i medvěd. A zima bude tuhá. Nejde ale o survival thriller, větší roli než medvěd zde sehraje hodný, starostlivý soused zálesák… Komorní, poměrně nevýrazná jednohubka, kterou si známá (a skvělá) herečka Robin Wright zkusila filmovou režii. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ženský film o psychické bolesti...s velmi silným finále! Robin Wright natočila ženský film se všemi jeho klady i zápory - první půle bylo v podstatě ženské drama o přežití v divočině - a to byly ony zápory - jako divák sleduji ženskou, která se vypraví žít do srubu daleko od civilizace a z kompetencí pro přežití neovládá naprosto nic - neumí lovit, neumí zahrádkařit, nezabezpečí se proti velkým šelmám, nemá dostatečné zásoby jídla na zimu, dokonce ani dřevo na zimu si nepřipraví...na to se mi fakt těžko dívalo a vysloveně jsem trpěl...jenže je jasné, že za takto radikálním rozhodnutím je cosi hlubšího, bolestnějšího...ovšem v druhé půli se snímek překlopí ke kladům žensky pojatého filmu, empatie, emoce, kdosi se objeví a hlavní hrdinka má najednou proč žít...a ten konec mne úplně odboural, normálně jsem si pobrečel... Zajímavý celovečerní režisérský debut známé herečky... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Natáčení v éře covidu nasměrovalo některé tvůrce správným směrem. Tentokrát odešla z civilizace Robin Wright. Její uprchlice do divočiny toho sice moc nenamluví, ale kdo něco zažil, ten jistě chápe. Hlavní roli si tak v klidu převzala matka příroda. Jen to umělé ždímání emocí na úplný závěr bylo už zbytečné. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co cítíte?“ - „Cítím, že je pro mě těžké být mezi lidmi, protože chtějí, aby mi bylo líp.“ - „Takže nejste schopná sdílet své pocity s ostatními lidmi?“ - „Zkoušela jsem to, ale pak jsem si říkala, proč bych to měla dělat, proč bych to měla chtít s kýmkoliv sdílet? Stejně mi nepomůžou.“ Zdrcená žena z města, která se nedokáže vyrovnat s obrovskou životní tragédií, se uchýlí do přírody, daleko od lidí, aby znovu nalezla rovnováhu a snad i nový smysl života. Jenže vyrovnávání se se ztrátou a samotou je jedna věc, přežívání v opuštěném srubu uprostřed krásné, ale drsné přírody druhá…Fungovalo to na mě. Bavilo mě sledovat Edee procházející si nesnázemi, které nekorespondují s pohodlným životem ve města, a přitom řešící si vlastní démony. Ani na chvíli mě to nenudilo, a to i navzdory pomalému tempu a jisté míře předvídatelnosti (ta tu ovšem nijak nepřekáží). Závěr už pak byl trochu na hraně, ale vzhledem k předešlému jsem z něho zklamán nebyl, chápal jsem ho stejně jako Edee. Tento celovečerní režijní debut bude ode mě za solidní 4*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za kameru se během své kariéry postaví snad každý druhý americký herec. Robin Wright dávno není jen tou křehkou dlouhovlasou blondýnkou, která zamotala hlavu Forrestu Gumpovi. Herecky dozrála už dávno, nyní coby režisérka předkládá intimní příběh o jednom radikálním rozhodnutí, za kterým ovšem stojí hluboká ztráta. Jistá Edee se ocitá uprostřed divočiny, zbaví se mobilu i auta a úplně (záměrně) bez lidí osahává neznámé. Zakoušení vlastní odolnosti ovšem záhy narazí, protože dáma z města neumí lovit, zahrádkaření jí sotva něco říká, se zásobami na zimu to zoufale podcenila. Zatímco počin jejího bývalého manžela, Seana Penna, Útěk do divočiny byl víceméně konfrontací různých pohledů na život a z toho plynoucích životních stylů, Edee mnohé (až do určitého momentu) prožívá sama. A my postupně zjišťujeme, co za bránění se civilizaci je. Na debut velmi slušné, uvidíme, zda nepůjde jen o osamělý výstřel. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Herečku Robin Wright som od čias Gumpa vždy obdivoval. Veľmi sympatická i veľmi talentovaná, len nemá šťastie na veľké hity, ktoré by ju katapultovali do top kategórie. Film Land bol pre mňa lákadlom, pretože okrem Robin som sa tešil aj na krásnu prírodu, v ktorej sa celý film odohráva. Príbeh fajn, príroda dostáva veľký priestor, trápilo ma však aký veľký priestor dostávalo to utápanie sa v sebe samom, smútkom je pretkaný celý film, čo filmu rozhodne nepomáha a tak uviazol niekde na pol ceste...Škoda, tešil som sa na niečo výnimočné, dostal som priemer. 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Meditace z tvůrčích rukou Robin Wright mě pravidelně uklimbávala, je to vážně hodně pomalý a klidný snímek. Neupřu mu ale skvělý finální tah na branku a hezkou přírodu. Jen se do té chatky nastěhovat... [Netflix] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To bola nádhera. Len človek a matka príroda, ktorá je tým najlepším liečiteľom na svete. Úžasné myšlienky a ešte krajšia vizuálna nádhera. Pripomenulo mi to YNP. Tak málo stačí na dobrý film. Silný nadpriemer. 85/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Land" je presne ten typ filmov, aké mi absolútne vedia ulahodiť. Aké je podľa mňa vo svete americkej drámy treba. Pretože nepotrebujú žiadnu kopu zbytočných dialógov. Nepotrebujú zloduchov, ktorí nejakým spôsobom manipulujú alebo ohrazujú naše postavy. Je to príbeh, ktorý len ukazuje život jednej nešťastnej ženy, ktorá sa potrebuje nejakým spôsobom odlúčiť od sveta, aby dokázala vnútorne spracovať svoju vlastnú osobnú tragédiu. A hoci pochopíme veľmi rýchlo o akú tragédiu ide, nevieme ako k tej tragédii došlo. A fakt, že toto je veľký filmový režijný debut Robin Wright to pre mňa robí ešte o to obdivuhodnejšie. Myslím si, že v strede sa film stal trošku priamočiarejším a možno trošku stratí tú skvelú atmosféru, ale zase je to podľa mňa potrebné, aby sme mali aspoň nejaké dialógy, ktoré by nám dokázali nejakým spôsobom povedať niečo o príbehu. Takže hoci to stratí chvíľku ten skvelý feeling, tak nie je to v žiadnom prípade na škodu. No mať film len o jednej postave, ktorý nepotrebuje dialógy a napriek tomu je silný bolo pre mňa predsa len o niečo zaujímavejšie. Ale je potrebné, aby sa Edee naučila v tomto svete existovať, prežiť a fungovať. Lebo ako sa ukáže, nebude poriadne pripravená na to, čím si bude musieť prejsť a v jednom momente sa to pre ňu stane boj o holý život. V závere sa dočkáme emocionálnejších momentov, ktoré ale podľa mňa sú veľmi zaslúžené a správne uchopené. Okrem toho je film nádherný na pohľad. Krásne východy a západy slnka, nádherná príroda kanadskej Alberty. Tie vizuály dokážu film o niekoľko šteblíkov ešte pozdvihnúť. Je to skvele napísané, je to natočené skvele, je to zahrané skvele. Keby sme nemali ten trošku priamočiarejší stred, bolo by to perfektné. Čakať na tento film sa oplatilo. Hodnotenie: A ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Malý, přesto neuvěřitelně silný film. O bolesti a ztrátě, se kterou smířit nejde se, ale také o naději a síle života, to vše zasazené do nadpozemsky krásných přírodních kulis. Přes pomalé tempo strhující osobní drama, plné emocí a smutku, kterým je film pohlcen stejně jako Edeeina duše. Nestydím se za slzy, protože jen málokterý film mě letos dostal tak moc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé vidieť Robin Wright, ktorá pred 27 rokmi hrala vo Forrest Gumpovi a dnes má dvakrát toľko rokov. Na šarme jej to ale pred kamerami neubralo a vlastne sa prvýkrát objavuje aj za kamerou. Film je o smútiacej žene, ktorá hľadá nový život v horách, niekde v izolácii. Príbeh sa rozpletá len pomaly, pretože netušíte, prečo sa na tomto mieste zjavila, čo tam hľadá, čo sa jej v minulosti stalo a aké sú jej zámery. Pre film treba mať cit, chuť, naladenie. Pretože nemá príliš veľa dialógov a niekedy môže byť únavné sledovať dvoch zálesákov spievať si pri ohníku. Hlavnou pointou je zmierenie sa s bolesťou a minulosťou. Príbeh sa oficiálne odohráva vo Wyomingu, ale natáčaný bol v kanadskej Alberte. Neviem, aký je v tom rozdiel, že to museli meniť. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ženská verze Cesty do divočiny, jen více plytká a bez zajímavých mouder a dialogů. Ale prostředí je zde moc pěkné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po sérii comiksových filmov si Robin Wright strihla režisérskú veľkú premiéru a vytvorila silný komorný príbeh ženy, ktorá opustila svet ľudí a odsťahovala sa na chatu do horskej samoty. Citlivo poňatý snímok s množstvom úchvatných prírodných obrazov postupne obnažuje ženskú dušu. Táto cesta je tŕnistá a náročná. Záverečné vyvrcholenie tlačí slzu do očí a logicky dotvára celý príbeh. Pekný hĺbavý film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se sebou zase jednou nechal (ne)pěkně vyběhnout. Navnadila mě, blbého hejla, anotace o zádumčivé samotářce zhnusené životem, která odejde do divočiny, aby si v ní řešila svoje rozhárané vnitřnosti. A opravdu to dlouho vypadalo slibně a jedna scéna byla dokonce vyloženě libová, to když přišel na návštěvu méďa Béďa, zatímco poustevnice kadila v kadibudce. A kdyby film skončil okamžikem její smrti hladem a zimou na zmrzlé podlaze jejího srubu, dám čtyři a přirovnám v komentáři tuhle fiktivní filmovou postavu k reálné postavě podobně zahynuvšího (i naivního) Christophera McCandlesse. Ale bohužel v tom okamžiku film neskončí, ale změní se v kýčovitě patetický, předvídatelně schématický, stereotypně šablonovitý, zkrátka v uslintaný a slzopudný (v mém případě zvratkopudný) červenoknihovní blábol a la Rosamunde Pilcher. Povrchní komerčárna s pečlivě vystajlovanými zálesáky, drze předstírající snad jakousi existenciální hloubku či co. Psát něco dál nemá smysl, jednu hvězdu zachraňují jen přírodní scenérie severní Severní Ameriky a to, že happyend není úplně stoprocentně happy. Jo a vlastně ještě taky to, že přítelce se to docela líbilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o survivalovou část, což je asi tak třetina filmu, tak to bylo fajn. Hlavní hrdinka tu bojuje s nezkušeností, počasím i medvědem. Pak už to jde tak trochu do kopru. Ne že by se na to nedalo dívat. Příroda je pořád krásná a Robin, krom toho že umí hrát, umí i elegantně (ne)stárnout, ale začíná být celkem jasné, kam film směřuje a vytyčená trasa se mi moc nezamlouvala. Samotný závěr už byl prvoplánovou hrou na city, u které si nejedna slabší povaha ublinkne. Celkově průměrný debut. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Minimalistický film o vnitřní bolesti a hledání vůle žít. Depresivní téma, ale pojaté upřímně, bez zbytečného fňukání, avšak stále velmi citlivě. A to celé v krásném, leč nelítostném prostředí kanadské divočiny. Ženská pocitovka se skvělou kamerou a režií. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu nebyl můj šálek čaje. Skřehotavě nazpívaná houkající píseň mne varovala již na začátku a asi jsem to měla poslechnout. Ale byla jsem zvědavá, co z toho bude. Žena z města po traumatu si jde lízat rány do divočiny. Zahodí mobil, pošle pryč auto, vleze do zatékajícího srubu, nic nezná, nic neumí, pušku v kůlně, nějak to dá. Tak si pěkně hrdinčila, až málem botičkama zaklepala. To malé vzpružení v postavě lovce, který ji zachránil a filmu dal svým osudem jakýstakýs směr, to bylo žalostně málo. A to jsem přidala druhou hvězdičku za kameru! ()

Reklama

Reklama