Reklama

Reklama

Nebezpečný

Trailer 1

Bývalý zločinec Dylan byl podmínečně propuštěn na svobodu. Když za záhadných okolností zemře jeho bratr, rozhodne se odhalit pravdu a zjistit, co skrýval. Půjde přitom však o život i jemu... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na Dangerous jsem se podíval čistě jen ze zvědavosti, jakou úlohu zde bude mít Mel Gibson a jak moc kopíruje styl svých zhruba stejně starých hereckých kolegů. Gibson se dle očekávání nikterak nepředvede, což se ale dá říct prakticky o všech hercích, neboť téměř žádná z postav není ani trochu sympatická či charismatická, kromě uvěřitelného záporáka Kevina Duranda, všechny postavy se chovají přihlouple, Scott Eastwood hraje naprosto tragicky, těžko říct, jestli je to jen z důvodu přihlouplého scénáře. Souboje a přestřelky jsou otřesné, příběh na mě místy působil jako generátor náhodných scén. Jako celek je to velice hloupý a nekvalitní akční thriller, kterému je nevyplatí věnovat hodinu a půl života. 1/10. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dylan Forrester (Scott Eastwood) jede na pohřeb svého bratra, který náhle zemřel. Vše se zkomplikuje v momentě, kdy dorazí Cole (Kevin Durand) se svými kumpány... Film se vzhledem k minutáži strašně vleče. Osmdesát minut by bohatě stačilo. Co bylo ve filmu špatně? Psychický stav Dylana Forrestera měl být více rozveden, aby jeho chování dávalo větší smysl. Divák by se měl dozvědět mnohem dříve důvod Coleovi návštěvy, protože to trvá víc jak hodinu. Proč? Mel Gibson hraje ve vedlejší roli doktora Alderwooda, přítele na telefonu, který se snaží Dylanovi pomoci svými radami. HODNOCENÍ 30% ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Námet (nájomný zabijak ktorý nedokáže cítiť žiadne pocity sa snaží po smrti brata vylepšiť vzťahy so svojou rodinou) nie je najhorší, akcie je však ako šafránu a spracovanie ťažko béčkové. Mladý Eastwood v hlavnej úlohe mi nevadil, Tyrese Gibson a Fameke Janssen sú len do počtu a zahrali si sotva pár minút no a Mel Gibson vo vedľajšej úlohe terapueta sa síce snaží, ale nemohol som sa zbaviť dojmu že podobné role sú pre herca jeho kalibru zbytočné. Celkovo je to presne tak na 2,5* a film, ktorý sa dá sledovať bez väčších problémov, ale rozhodne nikoho neoslní. V porovnaní s Miliónovým hurikánom či Fatmanom (posledné 2 flmy Mela Gibsona) je to však asi o kúsok lepšie. 45% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Vlastně furt nevím, jestli mám Scotta Eastwooda rád nebo ne. On se snaží točit, trochu charisma má, jenže musí mít sázku s agentem o výběr co nejhorších projektů. Pokud hraje vedlejší postavu, ideálně zápornou (Rozhněvaný muž), tak mu to jde, ale v roce, kdy to už mohlo vypadat na další posun, natočil s Wrath of Man tenhle odpadový opus. Od začátku je to příšerný, směšný a několik pokusů o humor je vrchol scenáristické bezradnosti. Nebezpečný nefunguje ani jako béčko, co se nesmí brát vážně. Je to céčko, co je celý turch, protože se napůl koupe v odpadu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože Dangerous představuje naprosto typickou béčkovou produkci, tak mě nějakým zvláštním způsobem zaujal, oslovil a ve výsledku i vážně bavil. Samozřejmě vytknout by této podívané šlo ledacos, ale opakuji, neměl jsem tentokrát až takovou potřebu nutně vyhledávat nějaké ty nedostatky, či případně kritizovat každý prd, který by mi tu nevoněl. Zápletka tedy rozhodně nepřekypuje originalitou, či nějakou nápaditostí, nedisponuje žádným zvratem, či nečekanou situací, dějový vývoj je tudíž jasně daný, čitelný a předvídatelný, a ani závěr nikterak nepřekvapí, na druhou stranu, je zároveň opravdu nenudící, má velice svižný spád a poměrně slušně i graduje, samozřejmě tedy v rámci možností. To největší pozitivu filmu pro mě každopádně představují postavy, které působí výrazně a zajímavě, a hlavně pak i jejich herečtí představitelé, na čele s charismatickým Eastwoodem juniorem, který u mě v oblíbenosti strmě stoupá film od filmu výš a výš a je jen velká škoda, že se mu ještě zatím nepodařilo prorazit mezi tu naprostou špičku, jelikož podle mě na ní neoddiskutovatelně má, ale tohle plácání se v podobných produkcích, jako je tato, ho tam bohužel jistě nedostane. Svou postavu zde ale zvládl na výbornou, obdařil jí výraznou aurou, neobvyklostí a působivostí. Co se pak týče ostatních, Durand jako záporák působí dobře, ale až příliš stereotypně, Famke Janssen je šíleně vyskákaná vydra no a Mel Gibson, to je kapitola sama o sobě, jelikož mi přišlo, že si zde z toho udělal takovou svou vlastní komickou minishow, která se pak do konceptu celého filmu sice úplně nehodila, jako oživení to ale fungovalo. Co naopak nefungovalo, byla atmosféra a napětí, v těchto ohledech to mělo být tedy určitě lepší a největší výtku mám pak k akci, které nebylo málo a byla i poměrně krvavější, což já rád, ale její zpracování mi přišlo vážně mdlé a jak se říká, zcela bez koulí. Zkrátka, já sice chápu tu všeobecnou kritiku a nízké hodnocení, co se snáší na tento snímek, mě osobně ale Dangerous svým zvláštním způsobem opravdu sedl, bavil mě a zas až tak přísně bych to skutečně neviděl. Prostě pěkný průměr. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama