Reklama

Reklama

Depeche Mode: Condemnation

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1993, 3:16 min

Obsahy(1)

Condemnation je třetí singl z osmého studiového alba „Songs of Faith and Devotion“ britské kapely Depeche Mode, který natočil nizozemský režisér Anton Corbijn. Klip točený v hnědém formátu se natáčel v maďarské vesničce Göd poblíž Budapešťi a můžeme v něm vidět procesí žen, které odvádějí frontmana Davida Gahana krajinou, v níž vidíme mnoho mileneckých dvojic, až k jeho vyvolené v bílých šatech, ke které je spoután řetězy za účasti členů kapely, kteří jsou zde v roli soudců. Skladbu můžeme vidět v živém provedení z koncertních DVD Devotional, One Night in Paris a jako akustickou bonusovou skladbu na Depeche Mode live in Berlin. (Trajektt)

(více)

Recenze (2)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Corbijn sa vyjadril, že tento klip nemá príliš rád, pripadá mu pomalý. A preto na výberovku klipov zaradil koncertnú verziu z Devotional. Osobne nechápem, Condemnation má skvelý klip s myšlienkou a je logickým pokračovaním vizuálneho stvárnenia predchádzajúceho videa k WIMS. Kto sa vidí v Gahanových tetovaniach, tu si ich dosýta užije, išlo totiž o jeho "tielkové" obdobie, teda bohužiaľ nielen tielkové... mimochodom spevákova najobľúbenejšia skladba, bodaj by nie, takýto vysoký výkon už zo seba jeho hlas nikdy nevydal. Obtiažnosť prevedenia (aj závislosť Mr. DG.)viedla k tomu, že pieseň začal na koncertoch v druhej polovici turné spievať Gore a k skladbe sa už po roku 2001 na turné nevrátili. Asi by musela ísť z playbacku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno mohol byť v tomto svojom období Dave Gahan, možným adeptom na stvárnenie osobnosti z najväčšieho príbehu všetkých čias. Myslím, že viete o kom píšem. ()

Reklama

Reklama