Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

HORROR? Tak to je k smíchu! "Mistr Loutkař" je totiž pohádka pro děti. Takové roztomilé pojízdné loutkové divadlo. Bohužel, já už dítě nejsem a proto byl tento film pro mne ztrátou času. Ani jsem se na film nedodíval - bylo to mučení mých smyslů a nervů. bééééééééééééé ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

[4. Kladenský festiválek] V dětství jsem vždycky dávala přednost hraní si s autíčky. Už vím proč! Protože všechny panenky ve mě vyvolávají strach. Nejdřív to byla panenka Chucky, teď loutka, která má místo rukou hák a nuž a místo očí hřebíky. Nu a panenka zvracející pijavice můj strach z hraček umocnila. Moje děti dostanou na hraní radši prázdnou láhev od piva, nebo plnou? To bude bezpečnější :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aj mŕtvi majú svoje možnosti.“ Hororov s vraždiacimi bábkami nie je veľa (séria Detská hra, Wanovo Zlovestné ticho, May...). Jeden zo zabudnutejších na česko-slovenský trh priviedla Řitka Video, známa kurióznymi titulmi (Bava, Fulci, Troma, Toxické deti, Toxický pomstiteľ...). Práve vďaka tomu som bol pripravený na ďalšie žánrové WTF čudo. Preto ma príjemne prekvapilo, že Majster bábkar patrí k tomu vážnejšiemu, s čím nás firma zoznámila. Čo je dobre, pretože mám rád vážne horory a nie obskúrne hororové komédie. Výsledkom je atmosférický horor o nadprirodzenými schopnosťami obdarovaných ľuďoch, ktorí sa v obrovskom starom hoteli pri oceáne stanú obeťami brutálnej zbierky bábik. Napriek tomu to nie je žiadny zázrak (scenár ej ozaj dosť blbý a herci béčkarskí) a moc ma to nebavilo. Také nudné béčko, nič pre mňa. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejzásadnější kus společnosti Full Moon, který předznamenal neuvěřitelný boom "loutkových" horrorů. Mrňousové se snaží seč můžou a místy jsou opravdu vynikající. Jako bonus tradičně vykradená a tradičně skvělá muzika Richarda Banda. Dnes v podstatě už legendární béčko. ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem to viděl už jako děcko a určitě se mi to výrazně nelíbilo. Tohle je prostě jasnej příklad špatnýho filmu a horroru zároveň. Béčko je slabej výraz, snad "céčko" či "déčko" ... Otřesnej nudnej děj, špatní, neuvěřitelně nesympatičtí herci, utahanej děj vyloženě přivádí k šílenství, trapný loutky, trapný a nicotný gore a vraždy ... Celkově fakt trapnej a ubohej film. Nechápu, co by se mi na něm mělo líbit nebo děsit (zvlášť vzhledem k roku vzniku - nepříliš starej horror). I atmosféru to má otřesnou, celkově jako by "televizní" zpracování ... No hrůza prostě ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se to tváří jako horor o oživlých vraždících loutkách, mnohem zajímavějším motivem je tu sjezd senzibilů, kdy každý má jinou mimosmyslovou schopnost, ale také jiný charakter a motivaci, což připomene klasiku Haunting od Shirley Jackson. Postavy senzibilů baví, loutky a lokace taky vypadají dobře, takže i když kamerově, hudebně ani režijně nic zajímavého nepředvádí a děsu je tu jen stopové množství (a všechen obstarává Pijavicovka), dá se to zkouknout. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem náhodou na stánku s časopisy uviděl tohle, tak jsem to koupil za těch 39 kč a naivně čekal, že se budu trochu bát (ó, jak naivní jsem byl :-)). Začátek nevypadal až tak špatně, ale pak to začalo být nudné, trapné, někdy až k smíchu a konec dokonal toto béčkové dílo opravdu k "dokonalosti". Hodnotím 2*; 1* za atmosférickou hudbu a 1* za ty loutky samotné (ty byly stylové a také to nejlepší na filmu). ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by som tento film videl este ako krpec, urcite by som z neho mal nocne mory. Teraz som si vlasne splnil rest a pozrel si jednu z beckovych klasik, no stale, bol to az prekvapivo mrazivy zazitok so serioznymi hereckymi vykonmi, podarenymi efektmi a jedna scena bol dokonca docela humac :). Na dalsie casti z tejto pocetnej serie sa jednoznacne tesim. (8/10) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Roky som sa tomuto snímku vyhýbal. Filmové horrory mám veľmi rád, ale niečo mi hovorilo, že toto bude poriadna kravina. Teraz som si ho teda konečne pozrel a konštatujem, že môj ciťák ohľadne kvality tohoto diela sa potvrdil. Nepáčilo sa mi to. Prvú pol hodinu sa tam prakticky nič nedeje a čo nasleduje potom je na smiech. Neohrabané, mrňavé bábky ožijú a pustia sa do zabíjania ľudí. Malí vraždiaci Tunelár, Pijavicovka, Špendlíková hlavička, Čepelkár a Kašpárek ma ani nevystrašili, ani nepobavili. Vôbec ma nezaujali. "Majster bábkar" je horror jedine tak pre deti z materskej škôlky. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vesměs průměrný start do další nekonečné hororové série, která určitě měla jistý potenciál, ale využila ho jenom v pár dílech. Tenhle je hodně rozjezdový, ale loutky slušně baví už zde.55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jsem si teda myslel, že půjde o lepší horor, než co jsem viděl. Bohužel po většinu času se zde nic neděje, poslední třicetiminutovka se malinko rozjela, ale také toho moc nenabídla. Loutek bylo ukázáno málo a nějaký pořádný smysl jsem také postrádal. Líbila se mi ta zvracečka pijavic. :-) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to více akce a hororové atmosféry. Přesto dávám tři hvězdy, hlavně za sympatickou postavu dřevěného maniakálně vražedného Michaela Kocába. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// PLUS: věřím, že tahle série má potenciál, celou dobu mi unikala, takže se mám (snad) na co těšit, pokračování je spousta a tady to podle všeho začalo, pár scén je koukatelných a hlavní loutka je děsivá MÍNUS: působí to hodně staře a místy i rozvlekle, dalo se podle mě předvést daleko víc než jen nějaké mysteriózno/// Shrnutí: Docela mě to zaujalo a jsem zvědavý na další díly. Ten konec byl takový zvláštní./// Celkem 52%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Loutky a klauni ve mě vždycky vzbuzovali pocit, že není něco v pořádku. Dodnes nechápu, co děti láká nadšeně halekat, jakmile se zjeví onen podivný klaun který jim u nejmenovaného rychlého občerstvení roznáší kousky syntetické krávy. Pro mě je to bratranec Pennywise, což je samo o sobě důvod mít se na pozoru. Loutky, to je totéž. Debilně se tlemící kašpárek nevzbuzuje žádnou důvěru. Mě osobně je celkem jasné, proč se tahle pecka dočkala dvou pokračování. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Místy úžasná parodie s neuvěřitelnými způsoby zabití. Místy přeplácaná konina. Tohle se musí videt asi s partičkou kamarádů a s hodně podlomenou myslí. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné, co tu stojí za řeč, je hlavní hudební motiv a úvodní scéna v hotelu, která slibuje mnohé...žel v hrdlo lže. Raději bych se pokusila rozetnout gordický uzel plyšovým králíkem, než tohle čiré zoufalství vidět znovu. Ukázkový příklad filmu, který je tak špatný, že se mu člověk nemůže už ani smát. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Člověk občas žasne, jaké „skvosty“ dokázaly rozjet velké hororové série (do tohoto dne má Mistr loutkář dvanáct pokračování). Přitom tenhle první díl se svou jednoduchostí a brakovostí nemá divákovi téměř co nabídnout, jedině snad nějaký mírný nástin loutkářské mytologie, která v tomto filmu ale vůbec není dovedena k nějaké smysluplné pointě. Mistr loutkář má velmi pomalé tempo, nepříliš schopnou režii a teroru v podobě oživlých loutek je v něm pouze poskrovnu. Musím přiznat, že jsem od téhle „kultovky“ čekal trochu něco jiného. [Sitges 2019] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě bomba, dnes už bohužel průměr. Bohužel tohle nepatří ani z daleka z tomu nejlepšímu od Puppet master série a už vůbec ne od společnosti Full moon(ač se jedná o jejich zlomový film), tenhle díl se poněkud táhl ale nastolil příběh který byl ještě hodněkrát zfilmovaný, loutky se hejbou fajn a ukazují jak bizarně se dá zabíjet, ale je to spíše takový rozjezd. Další díly jsou většinou daleko lepší. ()

Reklama

Reklama