Reklama

Reklama

Klam

  • Francie Tromperie (více)
Trailer 1

Philip je slávny americký spisovateľ, žijúci v Londýne. Jeho milenka za ním pravidelne chodí do kancelárie, ktorá je útočiskom týchto milencov. Milujú sa tam, hádajú, stretávajú a celé hodiny sa rozprávajú o ženách v jeho živote, o sexe, antisemitizme, literatúre a vernosti sebe samému. (Film Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (9)

claudel 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem několik knih Philipa Rotha. Klam mezi ně zrovna nepatří, nicméně dokázal jsem Rotha v tom filmu rozpoznat. Dokonce se domnívám, že se Francouzům podařilo přesně zachytit jeho styl a oblíbená témata. Denis Podalydès podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry a s Léou Seydoux vytváří uvěřitelný milenecký pár se vším dobrým i zlým, co k mileneckému páru patří. Nejlepší věta - "Mám pocit, jako bych neměla pičku. Jako bych si ji dnes zapomněla doma"...Tohle je autentický Roth :-) Slabé zdejší hodnocení přičítám jen velmi malému počtu lidí, již ten snímek viděli. ()

Hortensia 

všechny recenze uživatele

Podivný úkaz, zejména v tom, že v roce 2021 se jedná o velice anachronickou záležitost. Tím nemyslím jenom absurdní "českou stopu", která je mimochodem vrcholní komedií: sofistikovaní francouzští intelektuálové vs. slití mafiáni a děvky z Toho Divokého Východu. A přitom se to samozřejmě až tolik neliší.... a jako divačka, tak nějak doufám, že si snímek celou dobu z postav tak nějak nadneseně utahuje, poněvadž jeho etarovina působí jako slepá skvrna v pohledu milující manželky na zestárlého seladona, co své tragikomické zahýbání  ani neumí moc dobře zakecat. Co koho po tom....  jenže pak - co mě potom, že se tento páreček postav se bere smrtelně vážně (a snaží se přidat Kafkovým povídkám pseudo-erotické kouzlo, páč to v tý Praze tak zkrátka mááme.) ()

Reklama

melmoth 

všechny recenze uživatele

Klam je neodškriepiteľne filmom s festivalovou príchuťou a artovým cítením. Potvrdzuje to konštrukcia dialógov, kamerový postup, aj abstrakcia deja. Do značnej miery vo mne vyvolal pocit umenia pre umenie, čo sa v tejto inštancii dá považovať za pochvalu len z polovice. Dôvodom je prílišné obsahové vákuum, ktoré sa skrýva za divácky ťažšie stráviteľný prístup. Stále však ide o nadpriemerný snímok. Nie, nie je pre každého. Nie je pre masy. Nie je pre bežného konzumného diváka, ako prevažná väčšina festivalových titulov. Náročnejší filmoví fanúšikovia si ale môžu prísť na svoje. Minimálne herecké schopnosti hlavnej dvojice zaujmú každého pozerajúceho. Viac tu ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Desplechina som dosiaľ nič nevidel, ale mám taký dojem, že by chcel byť francúzskym Woodym Allenom. Minimálne podľa jeho novinky Klam. Tá je rozdelená na dvanásť kapitol, kde postavy (hlavný hrdina + jedna zo žien) neustále niečo preberajú, ale nakoniec máte dojem, že nič dôležité. Bohužiaľ dialógom chýba Allenovská britkosť a vtip a hlavný hrdina vám bude čím ďalej, tým viac nesympatický. Čo je chyba už len z toho hľadiska, že predstaviteľ sebestredného spisovateľa a profesora je celkom sympaťák. A síce ide o adaptáciu knihy, ale budeme si myslieť, že ide o adaptáciu divadelnej hry. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Desplechin pokračuje v intelektuálně dráždivém stylu svých předchozích filmů. Vytváří sice jiný svět, než je ten Rothův, ale podobně jiskřivý, vtáhne diváka do víru vztahů hrdiny a ten si to ani neuvědomí. Krásně se na to dívá, lahodně se to poslouchá. Ale nakonec tomu trochu chybí hloubka a intenzita prožitku....(max.70%) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama