Reklama

Reklama

České rybí legendy

(seriál)
Česko, (2021–2023), 7 h 48 min (Minutáž: 52 min)

Série(2) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Sportovní rybářský šampion Jakub Vágner tentokrát na stopě vodních velikánů našich řek... I když Jakub Vágner procestoval za rybami skoro celý svět, vždy ho zajímalo, jak velké ryby žijí u nás doma. Rybí obři přežívají desítky let v hlubinách, kde skryti pod vodní hladinou rostou a sílí. Jednou se ale prozradí a tehdy vznikají rybí legendy. Diváci se mohou těšit na štiku obecnou, která Jakuba vždy fascinovala. V dalších dílech se Jakub vydává po stopách úhořů vysoko proti proudu Berounky, do míst, která popisoval Ota Pavel, nebo představí dravce, který nemá přirozeného nepřítele – sumce velkého. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Třídílný dokument není jen o samotných vybraných rybách českých vod, ale hodně také o souvisejících věcech okolo (nádržích, přehradách, kde se tyhle ryby nacházejí, lidech, co poblíž těchto vod žijí i některých známých osobnostech, které ty ryby třeba chytaly nebo o tom psaly). Ne že by to vadilo, jen jsem možná čekala trochu něco jiného. Jakub Vágner je každopádně výborným průvodcem, jeho nadšení, čirá radost z každé chycené rybky (nebo i jen prostého bytí u vody a čekání, jestli se nějaká ryba objeví) se podle mě musí chtíc nechtíc přenést na diváka, dokonce i na naprostého rybářského laika (jako jsem já). Ani mi pak vlastně nevadilo, že když třeba začal mluvit o nějakém způsobu chytání či navazování háčků, že jsem to třeba vůbec nepobrala a obsahovalo to na mě až moc odborných výrazů. V dokumentu uvidíme krásné záběry přírody i těch samotných ryb pěkně zblízka, radost pohledět. Určitě zajímavý počin, který lidem dokáže rybí svět a rybaření zase trochu přiblížit. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakub mě nikdy nezklamal co se týče jeho dokumentů, takže jsem očekával jen to nejlepší.. bylo by to spíš za 4 hvězdy, ale protože se mi vybavily krásný vzpomínky na mojí první štiku, mojeho prvního úhoře a prvního sumce tak prostě nemůžu jinak než plnej počet, ale dílů mohlo bejt opravdu víc.. ()

Reklama

Tadas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

České rybí legendy patří k nejlepším dokumentům od Jakuba Vágnera. Tři epizody, tři skvělé díla. Ukázka toho, jak nemusíme cestovat ani nikam daleko, ale že máme nádhernou, mnohdy i nedoceněnou krásu přírody i tady u nás v Česku. Těším se na další díly. ()

Slack 

všechny recenze uživatele

Miestami veľmi pekné zábery na krásnu prírodu. Posledná hviezdička chýba len kvôli slabšiemu scenáru. A za to, že častí je zúfalo málo. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama