Reklama

Reklama

V karavanu po Česku - Série 1 (2021) (série)


Plzeňský kraj (S01E02)

(epizoda)

Obsahy(1)

Je celkem jedno, který den v týdnu si vyberete pro návštěvu městečka Úterý. Že procházka tímto pozapomenutým skvostem stojí za to, zjistí Aleš Háma. Kromě toho objeví most, na který by se rozhodně neměli pouštět ti, kdo mají strach z výšek a předvede i něco ze svého kuchařského a rybářského umění. Chodové ho přivítají tradiční laskominou a prozradí mu, proč že to na náměstí v Domažlicích mají křivou věž. To vše, a ještě mnohem víc, ve druhém dílu našeho cestopisného cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková pozitivní idyla, která zvlášť v době pandemie, kdy jsou lidi zavření ve sklepích působí. Setkání s místními lidmi působí naaranžovaně s naučeným výkladem. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cením, že i když mám ten náš kraj celkem projetý a čekal jsem, jestli se štáb pustí spíš do profláknuté Šumavy a spousty větších důležitých měst, tak je fajn, že mi i tak dokázali poukázat na spoustu pozoruhodných koutů, které mám kus od baráku a doposud jsem je nenavštívil. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky Alešovy parádní záležitost. Jen mi nejde do hlavy proč tvůrcové nazývají obytný vůz karavanem. V prvním díle AH, nejspíš svévolně, vystřihl snad všeliká označení obytného vozu. Je vidět, že se orientuje. Karavan je to, co se vleče za vozidlem, nechá se campu, připojí se k sítím ne nepodobně jako na JIP a jede se courat po okolí. Obytný vůz má tu výhodu, že si VŠECHNO vč. energií a náplní vezete s sebou a tedy kde zastavíte - jste doma. ___ K těm názvům. Slyšel jsem jednu dámu, takto profesionální fotografku, užívat název "obytka" a z toho plynoucí označení pro provozovatele jako "obytkáři". No nevím, ale nejspíš to bylo tou intelektuálštinou, mě naskakovala živočišní výroba... Předešlá série s p. Gondíkem na Slovensku byla ubohá. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Potěšila mě zastávka v Domažlicích, kde jsem dva roky sloužil vlasti začátkem sedmdesátých let. O městě by mohl být natočen jeden samostatný díl, tolik je tam zajímavostí, ale záběr autorů je veliký. Na druhou stranu jako prezentace Plzeňského kraje je výběr chudý, ale co se dá stihnout za pětadvacet minut. Zase jsou ukázána méně známá místa, což je plus. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama