Reklama

Reklama

V karavanu po Česku

(seriál)
Česko, (2021–2022), 6 h 9 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Aleš Háma putuje v karavanu Českou republikou, objevuje pozoruhodná místa a doslova ochutnává jejich atmosféru, chutě a vůně. Na své cestě potkává řadu zajímavých lidí. Nový cestopisný cyklus je volným pokračování divácky úspěšného seriálu V karavanu po Slovensku. (Česká televize)

Recenze (16)

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Díky seriálu jsem zjistil, že Česká republika je opravdu krásné místo plné nádherných a zajímavých věcí. Je ale pravda, že dokument skončil hodně brzo a spíš se to všechno vzalo hopem, což je škoda, protože Aleš Háma se mi v roli průvodce hodně zamlouval. Každopádně putovat po ČR v karavanu by se mi hodně líbilo a není to vůbec špatný nápad. /80%/ ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že o trochu horší, než Slovenská variace s Gondíkem. 6 dílů je na ČR prostě málo, a tak se na jednu stranu spěchá od jednoho místa k druhému, kdy se prostě v rámci dané stopáže nedá stihnout vše zajímavé, ale na druhou stranu se někdy i zbytečně brzdí dlouhými dialogy na daném místě. Škoda, že tu nebylo také větší zapojení Hámy do jednotlivých atrakcí, výzev či něčeho podobného. Koncept je pochopitelně dobrý, a dá se určitě využít i dál, ale drobné úpravy by neškodili :) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Vloni cestoval Gondík po Slovensku, letos cestuje Háma po Česku. I tentokrát se seriál pyšní nádhernými záběry z převážně neznámých míst. Schválně se vyhýbá známým místům a velkým městům, které každý zná, aby ukázal právě to méně známé. Skvělé byly první čtyři díly, ty dva závěrečné mi přišly už slabší. Především ten poslední. Kdyby tam nebyly Luhačovice, byl by slabý. [195. hodnocení, 3. komentář, 73%] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jasně, Aleš Háma nastartoval karavan a projel díky portálu Kudy z nudy tolik míst, které nezmínil, až je to škoda. Ale já jsem to tak nevnímal. Nepředpokládal jsem, že mi hezkými záběry připomene to, co v daném kraji znám. Spíše jsem se těšil, že mi ukáže, co tam je a já o tom nevím. A toho mi ukázal víc než dost. Jediné, co mě mrzí, je fakt, že projel jenom kus země. Na kraje, na které jsem se těšil nejvíc, se nakonec ani nedostalo, což je hrozná škoda. Když to ale pojmu jako sérii výletů se sympatickým Alešem, tak to i tak bylo více než fajn. Prostě se povozili v karavanu, udělali si pohodu a tu pohodu úspěšně převedli i do tohoto pořadu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V ČR je spousta míst, která lze navštívit a stála by za zařazení do tohoto počinu, avšak do šesti epizod není možné natlačit vše. Výběr, který tu je, stojí za to. Koncept pořadu je stále dobrý, ale cestování po Slovensku s D. Gondíkem bylo svěžejší, lepší, zábavnější a samozřejmě (logicky) originálnější. Aleš Háma se sice snaží, ale Gondík mi přišel civilnější, vtipnější a více se snažil zúčastnit atrakcí, jak tu už někdo přede mnou také poznamenal. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • V čase 1:18 přijíždí karavan z tzv. vlčnovských búd, kudy není možné projet, pokud se nejedná o majitele pozemků, navíc se nejedná o standardní cestu do Vlčnova. Stejný problém se vyskytuje pak také v čase 6:58. (asdfasdf)
  • Není to poprvé, co nás Aleš Háma provázel pořadem v autě. Moderoval také soutěžní pořad Taxík (od r. 2008). (SONY_)
  • Ve Vlčnově se epizoda natáčela 19. 8. 2020. (asdfasdf)

Reklama

Reklama