Reklama

Reklama

V karavanu po Česku

(seriál)
Česko, (2021–2022), 6 h 9 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Aleš Háma putuje v karavanu Českou republikou, objevuje pozoruhodná místa a doslova ochutnává jejich atmosféru, chutě a vůně. Na své cestě potkává řadu zajímavých lidí. Nový cestopisný cyklus je volným pokračování divácky úspěšného seriálu V karavanu po Slovensku. (Česká televize)

Recenze (16)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Letem českým světem. 1) Scenárista a režisér (Jakub Wehrenberg) a kameraman (Jakub Kolář) se po úspěchu pořadu V karavanu po Slovensku tentokrát vydali po zemích českých. Gondíka vyměnili za 48letého Aleše Hámu a během letní koronavirové přestávky se vydali na cesty, aby ukázali, že u nás je taky hezky, tak kampak za hranice bychom jezdili._____ 2) Pořad ignoruje chronicky známá místa a zaměřuje se na méně známá, ale i tak velmi zajímavá. Tento second best výběr se docela povedl. Většinu uvedených lokací jsem nenavštívil ba v některých případech jsem ani netušil, že vůbec existují._____ 3) Slovenskou verzi s Daliborem Gondíkem jsem neviděl, srovnávat nemohu. Ale pokud máte rádi Hámův rozšafný humor, pak se to může i líbit._____ 4) Uvítal bych podobně zpracované pohraničí blízkých států (Německo, Rakousko, Maďarsko) s uvedením tipů na jednodenní či vícedenní výlety._____ 5) Dne 5.2.2021 byla možnost hodnotit seriál stále uzavřena. Přesto však už dokument měl 174 hodnocení. Na můj písemný dotaz na tuto podivnou praxi, učiněný před měsícem přes formulář Napište nám, jsem stále nedostal žádnou odpověď. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V ČR je spousta míst, která lze navštívit a stála by za zařazení do tohoto počinu, avšak do šesti epizod není možné natlačit vše. Výběr, který tu je, stojí za to. Koncept pořadu je stále dobrý, ale cestování po Slovensku s D. Gondíkem bylo svěžejší, lepší, zábavnější a samozřejmě (logicky) originálnější. Aleš Háma se sice snaží, ale Gondík mi přišel civilnější, vtipnější a více se snažil zúčastnit atrakcí, jak tu už někdo přede mnou také poznamenal. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já miluju naší zemi a miluju cestopisy a obzvlášť v době, kdy nemůžeme cestovat ani po té naší vlasti, se tenhle pořad vyloženě šiknul. Čekal jsem teda, že se seriál natáhne na tolik dílů, co máme krajů a ne jen na 6 vybraných. Naštěstí mi tím tvůrci ukázali alespoň několik míst tady u nás v Plzeňském a hlavně v sousedním Karlovarském či Jihočeském kraji, která musím navštívit hned, jakmile to půjde. [viděno v iVysílání] ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Vloni cestoval Gondík po Slovensku, letos cestuje Háma po Česku. I tentokrát se seriál pyšní nádhernými záběry z převážně neznámých míst. Schválně se vyhýbá známým místům a velkým městům, které každý zná, aby ukázal právě to méně známé. Skvělé byly první čtyři díly, ty dva závěrečné mi přišly už slabší. Především ten poslední. Kdyby tam nebyly Luhačovice, byl by slabý. [195. hodnocení, 3. komentář, 73%] ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Česká republika neni jen o šesti krajích, takže z pohledu obsahu je to bohužel bídné. Navíc Aleš Háma z toho učinil jakousi zvláštní rychlo projížďku, kdy některá významná místa či památky jsou dronovým průletem na pár vteřin a pak šlus. Anebo nejvýznamnější dominanty zcela vypustil. Nikdy by mě nenapadlo, že suseďov s Gondíkem budou lepší. I ten karavan zde postrádá smysl. To mohl spát na krásno ve stanu či pod širákem. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Aleš Háma řekne větu: „Alpy, ty tě ohromí, ale Čechy, ty tě dojmou, Karle.“ Touhle větou přímo odkazuje na československý film Vesničko má středisková (1985). Podobnou větu totiž v tomto filmu řekl pan doktor Skružný (Rudolf Hrušínský), když jel v autě a kochal se. Přesná věta zní takto: „Alpy tě ohromí, Karle, ale tohle, to tě dojme.“ (SONY_)
  • V čase 1:18 přijíždí karavan z tzv. vlčnovských búd, kudy není možné projet, pokud se nejedná o majitele pozemků, navíc se nejedná o standardní cestu do Vlčnova. Stejný problém se vyskytuje pak také v čase 6:58. (asdfasdf)
  • Ve vlčnovských búdách vystupuje část tanečního souboru Vlčnovjan a cimbálová muzika Čardáš z Bojkovic. (asdfasdf)

Reklama

Reklama