Reklama

Reklama

Recenze (9)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sammo si pár rokov po Bruceovej smrti z neho robí srandu ale zároveň mu skladá poctu. Bohužiaľ film až príliš pripomína Bruceove filmy. Teda tie mizerné ranné ktoré točil pod taktovkou nemehla Lo Weia. Zápletka je primitívna. Sammo príde z vidieka do mesta za svojím strýkom a zažíva tu jednu epizódku za druhou bez nejakej poriadnej gradácie. Občas pri tom zmláti nejakého grázla z toho najobohratejšieho dôvodu. Vtipy zábavné nie sú a často sú neznesiteľne naťahované (napríklad scéna s autom). Zasmial som sa snáď len raz. A to keď sa objavil Lee Hoi San naboxovaný na čierno, keďže predstavoval černocha. Šikmookého černocha som videl prvýkrát. Ja nie som príliš Bruceov fanúšik, takže ani Sammova snaha o imitovanie jeho pohybov ma nezaujala. Vo filme Skinny Tiger and Fatty Dragon imitovanie Brucea pôsobi len ako taký bonus. Zatiaľčo v tomto filme na jeho trademarkoch vystaval väčšinu bitiek. Takže sú krátke. Dva tri chvaty a je súper na zemi a sníva o lepších zajtrajškoch. Choreografia vďaka tomu príliš zložitá nie je a častokrát chvaty ani nepôsobia kontaktne. Zaujalo ma snáď len to, že Sammo s vypätím všetkých síl párkrát predvedie aj vysoké kopy ktoré mu nikdy nešli. Až vo finále sa nájde pár dlhších duelov z ktorých ma najviac bavil tradične podaná bitka s Leung Kar-Yanom s fázovanou choreografiou. Znalcov poteší, že sa tu v hromadných bitkách mihne kopa budúcich hviezd od Yuen Biaoa po Lam Ching-yinga. Sammo všetkých pekne za radom zmláti do guličky. Výsledok ma sklamal po každej stránke. V tej dobe Sammo už točil oveľa lepšie dobové kung-fu filmy a tento výlet do súčasnosti mu príliš nevyšiel. 5/10. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Páni, Sammo Hung natáča poctu svojmu vzoru - Brucovi Leemu. A ja som unesený! Som vždy hovoril, že Sammova choreografia nie je na zahodenie, myslím že hravo prekoná aj Jackieho Chana. Možno práve preto majú ich spoločné filmy (ako Navěky Drakem, Šťastné hvězdy či Projekt A) tak parádne súboje. A Yuen Biao je majster na kopy! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sammo se předvádí!! Ale předvádí se fakt excelentně a vzdává uctivý hold Bruce Leemu ... Děj filmu je skutečně nejjednodužší, jaký si snad lze vymyslet. Sammo odjíždí z čínského města, kde se stará o prasata a trénuje kung-fu dle mistra Bruce Leeho, do Hong Kongu, kde u strýčka pracuje v místní malé restauraci ... Restaurace se stane cílem útoků pouličních gangsterů, které Sammo několikrát vyklepne, ale tím se s místní mafií dostává do křížku stále víc ... Vše se nese v humorném stylu, je to vlastně komedie, humor jsem tak nějak přešel a přečkal ... není to zas tak hrozné (protože hongkongský humor fakt většinou nemusím ...), občas jsem se i pousmál... Škoda, že Sammo Hung nacpal do filmu toho humoru tolik, protože když to shrnu s akcí, tak je to tak 50 na 50 (humor vs "fighty"). Každopádně choreografie soubojů, souboje a akce, kterou zde Sammo Hung předvádí přesně ve stylu Bruce Leeho je ABSOLUTNÍ PECKA!!!! Neuvěřitelně dokonalá technika, zjednodušené údery, kopance, protiúdery, protihmaty, šílená rychlost, nunchaky, kálí sticks, nepřátelé padají po max 3 úderech jak mouchy po postřiku biolitem ... Od 50. minuty již soubojů jen přibývá, film pak končí v grandiozním finále, kde Sammo Hung bojuje proti černošskému mistru karate, evropskému šampionu v boxu a čínskému mistru v tradičním kung-fu ... a to postupně. Pro milovníky martial arts filmů, Bruce Leeho, Sammo Hunga a opravdu špičkových technických soubojů naprostá povinnost!! Kdyby se film vezl více ve vážném stylu byl by to u mne plný počet ... Jinak takhle je to hrozné komediální béčko s neuvěřitelně ošklivými herci (hlavně filmový strýček Sammo Hunga je fakt něco, na tom člověku se Pánbůh fakt vyřádil ...), ale jedněmi z nejlepších soubojů, jaké jsem mimo filmy s Brucem Lee viděl ... ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmeček v podání skupiny Seven Little Fortunes. Sammo napodobující Bruce je geniální, občas je k vidění Yuen Biao, což mi udělalo radost stejně, jako otec a syn Fung Fung (strýček s pokřivenou tváří) a velepadouch Fung Hak On. Sammo málokdy zklame a tady se parádně a vtipně poklonil Brucovi. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I TASTED EVERY KIND OF DRINK THEY HAD AND THIS IS THE STRONGEST! Bavilo by Bruce Leeho dívat se na tento film? O tomhle jsem přemýšlel a dospěl k názoru, že ano. Sammo se opravdu snaží a jediné co bych mu vytkl je závěrečný fight s číňanem. Celý film se totiž bojuje ve stylu Lee, až na tento poslední souboj. To ovšem přehlížím a musím říct, že jsem se u filmu celkem dost nasmál, což se mi moc u Hong Kong komedií nestává. Už úvod, kde Sammo mlátí prasata a pak se po nich plazí jako štětka po zákaznicích v bordelu mě rozsekal. Nezapomenutelná je jistě i demolice auta, koupě brýlí nebo hon za ujíždějícím taxi. Sammo ty jsi ďábel. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama