Reklama

Reklama

Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti

  • Čína Qing ya ji (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Démonický had znovu procitá a Mistři jinu a jangu musí vyřešit záhadnou vraždu a ochránit svoji říši před temným spiknutím přímo v srdci císařského dvora. (Netflix)

Recenze (31)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Náročné sledovanie, ktoré zvládne naozaj len čínskych veľkolepých eposov nielen znalý ale hlavne na ne pripravený fanúšik. Po technickej stránke niet tomu ako obvykle čo vytknúť, perfektne to s rozumom "vykrádalo" efektíky z Infinity War, Endgame a Doctora Strangea a to myslím ako plus, lebo to nebolo násilné a do snímku sa to hodilo. Dramatická linka bola prepletená a dostali sme aj sériu flashbackov a na konci skutočného významu jedného opakovaného flashbacku, toto všetko bolo premyslené, rovnako ako detektívna vložka. Dialógy boli slušné, ale tu sa dostávame k negatívam. Bolo ich neskutočne veľa, film sa snažil príliš poetizovať a na akciu zostalo príliš málo priestoru. Finále bolo samozrejme už iná káva a bolo doslova epické, už tam chýbala len Godzilla :) Mal som to v duálnom dabingu, ale samozrejme ako väčšina netflix počinov, ktoré sú predabované zo svojho originálneho jazyka do angličtiny (Kingdom, Sweet Home, Space Sweepers a teraz toto) som to radšej zhliadol v origináli, ktorí k tomu jednoducho sedí najviac. Silnejšie tri hviezdy, ale na štyri to jednoducho nemalo, pretože to bolo až príliš uťahané, čo nebol dôsledok dĺžky filmu, zvládnem aj dvojnásobné dĺžky, ale samotným spracovaním, ktoré sa snažilo byť viac "hĺbavé", ako by bolo vhodné. Ale pokračovaniu by som sa nebránil, takýchto prehistorický čínsky fantasy Doctor Strange, to si nechám ľúbiť aj nabudúce. P.S. Aby som nezabudol, tak o hudbu sa postaral Kendži Kawai, takže to krásne evokovalo Yip Mana, aj keď iný by to nazval sebavykrádaním... :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V Číne už dávno snili o večnosti. Napríklad taký čínsky cisár Qin Shi Huang túžil po nesmrteľnom živote a tak sa stal jedným z najznámejších stravníkov ortuti. Pri hľadaní elixíru života požil niekoľko ortuťových piluliek a po chvíli zomrel. Nesmrteľným sa tak stal aspoň týmto príbehom a nám dal vedieť, že ortuť skôr smrť privoláva. Film Sen o večnosti príbeh tohto cisára neprekonáva. Má skvelý vizuál, ale na dejovú štruktúru, ktorú ponúka, je príliš dlhý a často až mätúci. Efekty vyšli dobre, tu som nič iného ani nečakal. A tak si zaslúži aspoň priemerné hodnotenie, hoci mohlo to vyjsť aj lepšie. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Bylo by fajn, kdyby místní japanisté objasnili, jak moc film vychází z předlohy Onmjódži (Baku Jumemakura). V tomto fantasy námětu uvidíme zajímavý příběh, kdy se probouzí v metropoli říše démonický had a čtyři mistři se svými nadpřirozenými ochránci musí zneškodnit hada dříve, než bude pozdě. Jenže v císařském městě se dějí podivné věci a někdo mistry zabijí jednoho po druhém. Mark Chao se pokouší stát mistrem jin-jangu, respektive vylepšit svoje schopnosti. Má však svůj názor na démony a jeho metody nebudou spolupracovníkům po chuti. Uvidíte vizuálně nápaditý film, který má někdy až mystickou atmosféru, akční fanatasy a subtilní BL romance, kterou bych zrovna v Číně nečekal. Z dalších herců vyniká Allen Deng jako bojovník Po-Ja. Nejvíce tady samozřejmě válí Mark, ale i ostatní na to, že nejsou špičkoví a známí herci odvádějí svoje party dobře. Fanatastické souboje a hlavně hudba, Kendži opět zaválel. Fantasy s atmosférou tajemna, perfektní výpravou, velmi dobře zvládnuté. Takto povedeného zástupce žánru jsem už pár let neviděl, na rozdíl od všech těch infantilních monster huntů, liščích démonů, atd. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je celkem jasné, že ve finále se hlavní hrdina porve s obřím hadem. To by nevadilo, protože zlotřilý plaz je sympaťák. Jenže ta cesta, která k závěrečné bitce vede, je dost nezáživná. Copak o to,vizuál je hezký a efekty mají něco do sebe, ale to tady nestačí. Já tady vlastně viděl jen jen bandu androgynních ťamanů a ťamanek, kteří se tu občas poperou za zvuků všudypřítomné osudové hudby podpořené nadužívanými slow motion záběry, ale víc se tu řeší osobní motivace, charaktery a neodmyslitelná romantika. A to od akční fantasy fakt nečekám. Nehledě na to, že jsem se v tom občas ztrácel a když si chlapci rozpustili vlasy, a to bylo dost často, spolehlivě se mi všichni pletli. Takhle teda ne. 35% ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tato subtilní BL romance (bromance) mezi Qing Ming-em a Bo Ya-em nás zavádí do historického období východní Asie, kde vládnou démoni a celým filmem prostupuje akční fantasy a mystično. Vlastní příběh je ale hodně spletitý a někdy jsem se v něm téměř ztrácel. Zřejmě to tak asi mělo být kvůli předloze Onmjódži (nebo malinko zjednodušit?), každopádně ode mě za příběh nejnižší hodnocení ze všech hodnotícíh kritérií. Zahráno výborně, přesvědčivě (Mark Chao a Allen Deng), v Číně je obrovský potenciál herců. Fantastické souboje, velkolepý vizuál, skvělé efekty a výprava mě hodně zaujaly. Ale ta hudba, ta byla úplně NEJ a v závěrečných pasážích snímku přímo sděluje "to něco" hodně jemného, co mezi oběma hlavními postavami je, jen to nemohou lépe herci kvůli čínským nařízením vyjádřit. Hezký zážitek. Hodnocení 4,4 (691010) ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama