Reklama

Reklama

Qi xiao fu

  • Hongkong 七小福 (více)
Trailer

Recenze (5)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Příběh zachycuje Pekingskou operní školu v době, kdy tam jako studenti byli "Big Nose" (VELKÝ NOS) / Cheng Lung / Jackie Chan, Sammo Hung Kam-Bo a Biao Yuen. Sammo Hung hraje mistra Yu (Yu Jim Yuen) a bezesporu tato dramatická role patří k jeho nejlepším hereckým výkonům. Film obsahuje mnoho biografických prvků, ale v určitých detailech se liší od skutečnosti. Dobrým zdrojem informací pro porovnání je autobiografie I Am Jackie Chan: My Life in Action, kterou napsali Jackie Chan a Jeff Yang. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chceli ste vždy zistiť kde sa Jackie naučil všetky tie akrobatické kúsky a nechce sa vám čítať jeho životopis v ktorom to pekne podrobne opísal? Tak si pozrite tento film, ktorý sa venuje jednej zo škôl tradičnej Pekingskej opery. Vedie ju prísny učiteľ v podaní Sammo Hunga a v prvej polovici sledujeme ako prebiehal život a výcvik v tejto škole. Medzi deťmi počuť mená ako Sammo, Biao alebo Big Nose (Jackie), ale deťom sa príbeh príliš nevenuje, čo je škoda. Nie pretože by to bolo divácky atraktívnejšie ak by sa venoval týmto budúcim hviezdam, ale film by bol zábavnejší.V mnohých iných filmoch sú detské postavy vykreslené oveľa pútavejšie a zábavnejšie. Našťastie v druhej polovici dostane väčší priestor postava majstra Samma Hunga v romantickej línii alebo v dramatickej v ktorej sa musí vyrovnávať s koncom svojej školy alebo s problémami svojho kamaráta Lam Ching-Yinga. V tejto časti Sammo predvedie solídny herecký výkon. Ale nič prekvapivé čo by nepredviedol aj v mnohých ďalších svojich nebojových filmoch. Záver je taký smutný, ale nádejný. Jedna éra končí ale vzrušujúca nová éra začína. Takže film minimálne za jedno pozretie stojí. Najmä teraz, keď sa na youtube objavil v skvelej HD remasterovanej kvalite. 7/10. P.S. Pobavila ma scéna v ktorej herec Sammo Hung v postave majstra fyzicky trestá postavu mladého Samma, ktorá predstavuje jeho vlastné detstvo. Jak sa pri tom asi cítil? ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Anglický název: Painted Faces Film vypráví o výchově mladých herců v čínské opeře. Jde o vzpomínky těch borců, které dnes všichni obdivujeme - Jackie Chan, Sammo Hung, a Yuen Biao. Rozhodně doporučuji shlédnout, protože nejenže je to zajímavé, ale navíc je to i výborné. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Příběh z Pekingské operní školy, kdy jsou studenti pod vedením Mistra učeni nejen zpěvu, ale i pohybu, který pak uplatnili ve filmech i jinde. ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

Na Painted Faces jsem se chtěla podívat už tak před 5 lety, když jsem četla Chanovu autobiografii. Jenže jsem to tehdy nemohla najít nebo minimálně ne s titulky. Takže mě hodně příjemně překvapilo, když na mě film náhodně vyskočil na YT, v pěkné kvalitě a s anglickými titulkami. A musím říct, že jsem se opravdu bavila. Zvláště teda u první půlky, kde film sleduje herce jako děti tropící jednu rošťárnu za druhou. Většinu těch příhod si pamatuju z knížky, kdy mě i tam hodně bavily. Tady jsou ale samozřejmě dosti okleštěné a pozměněné. A některé věci jsou samozřejmě jinak úplně (Chan a Sammo fakt jako děti nebyli úplně kamarádi). Každopádně kdybych knížku nečetla, pravděpodobně bych část věcí asi úplně nepochopila nebo bych se při nejmenším ztrácela...Druhá půlka už od Chanovy autobiografie odbočuje více a zaměřuje se spíše na postavu mistra (pominu-li Chanovu první lásku). A Sammo tu opět ukazuje, kdo je nejlepším dramatickým hercem z tří bratrů. Rovněž musím ve filmu pochválit casting, náctiletý Sammmo byl opravdovému Sammo Hungovi neskutečně podobný a dosti se trefili i s náctiletým Chanem. ...Každopádně by mě dost zajímalo, co se Sammovi honilo při některých scénách hlavou, když hrál člověka, který ho velkou část jeho dětství a dospívání dost brutálně řezal. Zvláště pak ve scénách kdy on sám seřeže jeho filmové "já". ()

Reklama

Reklama