Reklama

Reklama

Chou tou xiao zi

  • angličtina Return of Secret Rivals
všechny plakáty

Obsahy(1)

Sirotkovi Su Yen Chengovi (Sammo Hung) v jeho vesnici sice přezdívají ušmudlanec, ale proroctví káže, že se stane králem. Věštba se začne naplňovat, když se ambiciózní syn hostinského (Yueh Hua) dostane do vlády, aby chránil neschopného krále (Carter Wong). Král je posléze obeznámen proroctvím o svém svrhnutí a rozhodne se Chenga pro jistotu odstranit. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sammo tu hrá chudobného mladíka, ktorému ide po krku ambiciózny hostinský, (Carter Wong) pretože mu tradične sa pitvoriaci Dean Shek povie o proroctve, že sa budúcim kráľom stane syn človeka, ktorý má pochovaného predka pod jedným kopcom. Lenže sa ukáže, že otca tam má pochovaného Sammo. Hostinský tam umiestni pozostatky svojho otca, ale pre istotu sa pokúsi zabiť aj Samma. Čo sa mu nepodarí a Sammo zdrhne do kláštora, kde si potrénuje kung-fu, aby si to vo finále rozdal s hostinským. Takže klasický dej, krivda, tréning, pomsta. Pojatie filmu je síce komediálne, ale humor je úplne primitívny. Sammo so svojou nezničiteľnou hlavou neustále do niečoho naráža. Poriadnej dávky bitiek sa dočkáme až v závere. Choreograficky sú len priemerne náročné. Nie je tu žiadny výrazný štýl. Zaujmú len tým, že sú na svoju dobu riadne svižné a údery pôsobia dostatočne tvrdo. Film aj napriek krátkej stopáži celkom nudí a tak je výsledkom tuctové zastaralé kung-fu. 4/10. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený film se Sammo Hungem, který nemá žádnou spojitost se sérii Secret Rivals (jak jsem si původně myslel). Dále zde hrají další, bohužel nezmíněné hvězdy jako Carter Wong a Dean Shek. Kažodpádně je to spíšw průměrný kung-fu film, který nic nezkazil, a ani nic výjmečného nedal. I tak fanoušek těchto filmů by měl zhlédnout. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Akční režii měl na starost Chen Hsin-I. (Epistemolog)

Reklama

Reklama