Reklama

Reklama

San de huo shang yu chong mi liu

  • Hongkong 三德和尚與舂米六 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý a rozhněvaný Hawker (Sammo Hung) chce pomstít smrt svého strýce, kterého zabil zlý Manchu (Dean Shek). V kláštěru Shaolin se vyučuje a zdokonaluje bojovému umění kung-fu, ale kvůli pomstě je nedočkavý a rozhodne se z kláštera ne zcela připravený utéct a najít Manchua. Hawker však zapomíná, že Manchu má početnou ochranu stráží. (Epistemolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sammo Hung kam Bo sa este iba rozhliadal, a vlastne pred tymto filmom nemal reziserske skusenosti - nemal odkial. To nevadi, ako debut dobre, pan Hung Kam Bo film ponal skor komedialne , je to klasicke hongkongska rubanica se vsim vsudy. Ako spravne pise Lacike, su tu aj drsnejsie sceny a Hung Kam bo dokazal zaujat . 66 % ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý Sammo, snad dokonce jeho první režie, tuším, ale ruku do ohně za to nedám. Kdo mě ale ve filmu naprosto dostal, to byla osvědčená hvězda klasických swordplay Chan Sing jako neustále se modlící mnich. Dokonce snad někdo spočítal, kolikrát za film řekne "Buddha je milosrdný", ale bohužel netuším, kdeže jsem to četla. Choreografie mi udělaly radost, ale největší radost sběrateli kuriozit a vychytávači detailů udělala dokonce dvojitá přítomnost Ho Hsiao v roli bodyguarda a zároveň mnicha. Občas už prostě jen vyšinutě zírám místo na film po těch podružných postavách a hledám své oblíbence. Omlouvám se za tuto úchylku :-) Jinak film parádní 7/10 ()

Reklama

Navaran 

všechny recenze uživatele

Sammo je tu dokonalý a mnich,který pokaždé,když někoho uhodí a pak se v tom všem Budha je milosrdný sám ztácí má také kouzlo,obvzlášť,když za svými žáky vleze i do bordelu:)) A skutečně Ho Hsiao tu je. Kratičce,ale je. To stím počítáním by mě docela zajímalo. Každopádně padouši tu říkají jen nějaké to "nanejvíš příjemné," nebo "vaše žena je tlustý hroch" ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to lepší co "HK-kung-fu" společnost vytvořila. Celkově se sice film docela táhnul a osobně si nemyslím, že by zde Sammo Hung podával nějaký dechberoucí výkon, ale byl jsem překvapen úrovní a otevřeností k násilí, dvě brutální znásilnění, nahota, krev, vraždy ... Na to nejsem u "upjatých Číňanů" v těchto filmech příliš zvyklý. Střídání s humorem mi ale docela vadilo, na druhou stranu tohle je prostě klasická vlastnost HK filmů již desítky let napříč mnoha žánry, takže jsem to už docela skousl ... Osobně mi to přišlo na klasický průměr, ale závěrečná pomsta je fakt špičková řežba plná krve a "fatalit", tam choreografie z ničeho nic jako by stoupla aspoň o "dva levely" ... Fakt slušný masakr. Obecně se jistě jedná ve svém subžánru rozhodně o velice kvalitní film. ()

Eigis 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde v celém filmu o motiv pomsty, jsou do něj vkládány až nesmyslně vtipné momenty, celý příběh tak ztrácí dramatičnost a přesvědčivost. Celkový děj byl vcelku nezajímavý a ničím mě zvlášť neupoutal. Závěrečná bitka byla sice efektní, ale předešlou nudu už to nevytrhne. Vzato kolem a kolem, nejlépe udělá ten kdo z celého filmu zkoukne posledních cca. patnáct minut. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama