Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Expert na bojová umění kung-fu Leung Chung Yau (Ka Yan Leung) je na útěku před svým nevlastním bratrem, jelikož se o svatební noci pokusil znásilnit jeho ženu. Jeho nevlastní bratr je rovněž mistrem bojových umění a neúnavně Leunga pronásleduje. Leung žije v neustálém strachu, že jej i se ženou jednoho dne bratr zabije. (Epistemolog)

(více)

Recenze (11)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"TOTAL - kung-fu - INFERNO"!!!!! ... Strašlivej masakr, navíc s docela zajímavým dějem a pár nečekanými zvraty. Ale hlavně 90% děje je jen akce a to tak masakrózní, že jsem si u konce už říkal, že ti borci nejsou snad ani lidi, ale stroje ... :-)) Leung Kar Yan si to zde dává fakt ve velkým stylu!!!! Jeden z nejlepších kung-fu flicků, jaký jsem kdy viděl. Vidět tohle v dětství, tak asi druhej den vymlátím celo školní třídu!! :-D ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V úvodu si to fakt nebezpečně rozdají Sammo Hung s trojdílnou tyčí a Yuen Miu s šavlí na dlouhé násadě! V Hungově choreu vypomohl i kaskadér Billy Chan, choreograf Ching-Ying Lam a akrobat Biao Yuen, ten dabloval i legendárního Wilsona Tonga, kterému patří finále. Yan Kar Leung má hodně prostoru a hraje mástra s šarmem jemu typickým a v druhé půli, kdy třímá v klepetech hůl, rozjíždí proti nekonečným tlupám nemilosrdné komba. Čiperně mu tam sekunduje i stunt Lung Chan (bratr Billy Chana). Za zmínku stojí i rychlost a um akčního režiséra Benz Kong To-Hoi, který je svou tváří a rychlostí rovněž nepřehlednutelný! Bez debaty, jedno z nejlepších kung fu, co jsem kdy viděl! ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Na akční film komplikovaný děj se skvělou choreografií, v němž exceluje hlavně skvělý Leung Kar Yan -Beardy - který se tímto filmem dostal mezi mé akční oblíbence. Kdo si v tomto filmu všimne Karla Maky, ať mi napíše zprávu, má u mě malé plus ^_^. 80 % ps. já pochopitelně vím, koho tam Karl Maka hraje, to je jen taková kvizová otázka ;) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hardcore kungfu. Sammo Hung opět nezklamal. Netradičně tvrdé souboje, při nichž se bijci skutečně potí a cedí krev. Victim navíc místy překvapí záblesky něčeho odvážnějšího než je jen milá a dětsky naivní představa o charakterním herectví a v závěru nabere až nebývale krutých rozměrů. Bohužel záhy hloupě a zbytečně zahozených. Přesto je to jen nevyužitá přidaná hodnota, na kráse to této žánrové perličce nijak neubírá. Plná palba. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsie nadupane kung-fu od Samma Hunga, ktore tvoria nonstop bitky obcas prerusene nejakym dialogom, aby sme sa dozvedeli motivacie postav preco sa vlastne cely cas mlatia. Inferno plne bitiek sa spusti hned od zaciatku a to o co komu vlastne ide sa dozvedame postupne. V jadre je to spor medzi dvoma nevlastnymi bratmi (Leung Kar Yan a Chang Yi) o zenu. A do toho sa este pripletie mladik (Sammo Hung), ktory ma rad kung-fu a rad si ho pomeriava s kazdym majstrom, ktoreho stretne. Kedze ho Leung Kar Yan porazi, tak ho cely film prehovara, aby ho ucil. Na konci sa dockame este aj nejakeho smutneho a necakaneho odhalenia. Prvym prijemnym spestrenim je, ze Sammo tu nehra majstra ako mal v tej dobe vo zvyku, ale mladika z ktoreho pohladu sledujeme cely pribeh a osobny motiv pomsty sa tyka jeho majstra. Herecke obsadenie sa tentoraz vydarilo. Aj kde hra Leung Kar Yan nonstop namosureneho majstra, tak je sympaticky a divak mu ma chut fandit. Sammo pre zmenu okrem kung-fu obstarava aj humor. A bitky okrem gigantickej porcie kvantity obsahuju aj spickovu kvalitu. Na dobu vzniku su uz perfektne plynule. Dostatocne pestre, aby ani na chvilu nezacali nudit. Jak Sammo, tak Leung Kar Yan predvadzaju vsetky mozne styly a je pozoruhodne kolko chvatov bez strihu zvladne Leung Kar Yan, ktory nikdy ziadny styl netrenoval. Snad len pri finalnom duely som si pomylel, ze uz by tu svinu mohol zabit a to bol subol len v polovici. Kazdy kto sa tesi na bitky, bitky a este raz bitky, tak sa ich docka neurekom. Co sa tyka camea Karla Maka, tak som ho podla xichtu prekvapivo nespoznal aj ked hra holohlavu postavu. Ale akonahle zacal predvadzat kung-fu, tak som vdaka jeho nenapodobnitelnym pohybom hned vedel, ze to je on. Pobavil ako vzdy. Takze tento menej znamy klenot kazdemu fanusikovy Samma Hunga a kung-fu filmov odporucam. 10/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ty kokos, to co stvara pan Sammo Hung Kam Bo so svojou vahou, to je brutal. Kung fu reznicina jak ma byt, jeden z a najlepsich filmov Hung Kam Bo-a...... tak naslapany film om nevidel ani nepamatam : 100 % ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Kung-fu taneční kreace, jaký jsem ještě neviděl. Doplněné o poměrně zajímavý, i když dost předvídatelný, příběh a typický trošku přiblblý hong kongský humor. Jako komediálně-akční řežba je to paráda. Akorát ty bitky už mi přišly až trochu moc stylizovaný oproti tomu, co znám třeba od Sonnyho Chiby. Nelze se tak ubránit pocitu, že se bojuje hlavně pro efekt a ne primárně kvůli likvidaci protivníka. Ale na bojový umění nejsem odborník a kouká se na to moc hezky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Výborná klasika HK snímku s prezentací bojového umění. Už začátek uchvátí jak precizně se pracovalo se stíny a světlem. Na režijní stoličce se usadil Sammo Hung Kam-Bo a je vidět, že moc dobře věděl co dělá. Ujal se i jedné z rolí, která však měla především komický charakter. U něj to ani nepřekvapí, neboť v podstatě vždy dělal to samé co Chackie Chan. Vážnějším roli si vzal Ka Yan Leung a nutno podotknout, že tu vypadá vcelku sympaticky. Děj je dobře propracován ve všech odvětvích. Vážnost a komičnost se nijak vzájemně neruší a scény soubojů jsou už jen vynikající přehlídkou bojového umění, kdy jako obvykle dojde k vrcholu na samém konci. Snímek v Česku méně známý a je to škoda. Mezi horou takovýchto podobných skutečně vyniká. ()

Kalkulon 

všechny recenze uživatele

Dalsi ze skvelych kung fu od Samma. Klasicky slabsi pribeh, zvlast nektere sceny z druhe pulky jsou jak z jineho filmu. Vse vynahradi ultrarychle narezove bitky. Leung Kar Yan a jeho rucni styl je uzasnej a jeho fighty s pouzitim tyce proti skupince protivniku je pro me tim nejlepsim. Idaho - Karl Maka je tady docela k nepoznani, hraje tu stareho shaolinskeho mistra dvou zaku, ktery se utka se Sammem v hodne legracnim souboji - jeden da ranu a druhy to musi vydrzet. :)) Malem bych zapomnel, Yuen biao dubluje ty nejtezsi sceny jak byva zvykem. ()

Iku75 

všechny recenze uživatele

Výborný kung-fu film , bohužel České distribuci se stále vyhýbá . Bojová scéna na konci filnu mezi  Kar Yan Leungem a Wilsonem Tongem je téměř ve všech scénách dublovana Biao Yuenem pád přes stolek kde si záměrně kryje tvář rukou , pohyby nohou , kamera shora při souboji . Pro fanoušky kung-fu filmů povinnost . ()

Reklama

Reklama