Reklama

Reklama

Masquerade

  • Velká Británie Masquerade
Trailer

Mladé dievča sa snaží prežiť po tom, čo sa do jej domu vláme skupina útočníkov, aby ukradli jej rodine neoceniteľné umelecké diela. (dixx)

Recenze (18)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabučký thriller odohrávajúci sa v temnom prostredí domu, takže je naozaj 💩 vidieť. Na záver je prichystané prekvapenie, ale zas také ohromné nebolo. No a správanie sa postáv je niekedy nepochopiteľné. Napríklad keď si Casey konečne nájde perfektné miesto pre úkryt, z akého dôvodu ho opúšťa? Jeden z najnudnejších filmov o vlámaní a pomste. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina maskovaných útočníkov prepadne nič netušiace mladé dievča a jej babysitterku. Ich cielom sú vzácne umelecké diela, ktoré chcú získať za každú cenu. Ich skutočný motív má ale ovela hlbší význam. - No som na tom podobne ako kamarát silentname, pretože aj mne finále úplne odpálilo hlavu a vlastne ani neviem, či som pobral, čo tým vlastne tvorcovia chceli povedať. Inak je ale Masquerade svižným malým filmom, ktorý skúsenejších fanúšikov podobných záležitostí takmer ničím neprekvapí. Má ale fajnové herecké obsadenie so skúsenými mladými hororovými herečkami, na ktorých hereckých výkonoch režisér dokázal postaviť celkom zábavný počin, ktorému sa tých necelých osemdesiat minút oplatí obetovať. Režisér už pomaly dokončuje ďalší počin, v ktorom sa objaví opäť viacero zvučných mien, takže mu dám zrejme ďalšiu šancu, pretože námet znie lákavo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Excelentně vypointovaná noční vloupačka do jednoho domu. Shane Dax Taylor je pro mě režisér (z nižší kategorie), který za pár hadrů umí natočit solidní film. I tentokrát se mu podařilo do předních hereckých řad ulovit hvězdu, v tomto případě Bellu Thorne, která mu za kosmetiku a tampony prokázala dobré služby. Herecky ji ale převyšuje talentované mládě Alyvia Alyn Lind, která dostala v celém dějství větší prostor. A možná je to také tím, že po celou dobu čelila lupičům, tudíž měla co hrát. A zahrát strach jí nečiní problém. Režisér věděl kde a jak ušetřit. Volno dal osvětlovačům, interiér domu je decentně ponořen do šera. A tentokrát se hodně zaměřil na to, jak si dokonale pohrát s divákem, který nemá nejmenší tušení, co se na něj (v závěrečném vyvrcholení) chystá. V podstatě je uvozen, že sleduje další klasickou domovní invazi, co už dávno tvoří samostatný subžánr. A už jich existuje tolik, že už se velkého svěžího závanu originality lze jen těžko dočkat. Zakuklená žena a muž vlezou do domu s cílem ukrást vzácné umělecké dílo. Toho inkriminovaného večera je v domě pouze chůva a nezletilá dcera majitelů domu. Bella Thorne mezitím veze rodiče dívky domů z večírku a snaží se jejich příchod domů co nejvíce oddálit. A vše nasvědčuje tomu, že je s lupiči spolčená. Dál se o ději nedá rozepisovat bez toho, aniž bych nebyl nucen spoilerovat. Chůva je ubita tesařským kladivem a mládě vytrvale bojuje, aby uniklo ze spárů lupičů. V závěru to celé konání ale vezme velký obrat a přijde VELKÁ POINTA, na které film celou dobu stavěl. A stavěl natolik šikovně a neprůhledně, až jsem výsledný manévr neodhalil. Film má kratší stopáž, vše se vejde do optimálních osmdesáti minut. V rámci domovních vloupaček se režisérovi a spol. podařilo udělat cosi neotřele působícího, takže výsledkem je jakýsi pokus o zajímavé novum. 8/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Extrémně nudný, levný, televizní Thriller. Finální zvrat, je sice maličko zajimavý, ale celkově se tomu stejně nedalo moc uvěřit. Dialogy a chování všech zůčastněných doslova katastrofální. Puštěno kvůli Belle, ale ta zde nic nepředvedla. (96. hodnocení) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Masquerade" ma na záver skutočne prekvapilo. Absolútne mi nenapadlo, čo sa na konci udeje a aká bude pointa celého tohto filmu. Musím uznať. Film ma skutočne prekvapil a jeho finálne mi odpálilo hlavu. Nemôžem síce povedať, že to so všetkými scénkami dokopy dáva reálny zmysel, no tvorcovia sa snažili najlepšie ako vedeli. A dáva to filmu oveľa zaujímavejšiu pointu, ako som si na začiatku myslel. Celkovo neviem čo môžem k tomuto filmu povedať bez toho, aby som nejakým spôsobom nepovedal niečo, čo nechcem. Takže radšej to nebudem moc naťahovať. Povedzme si toto. Máme tu home invasion thriller, ktorý vo svojich možnostiach celkom schopne funguje. Nemôžem povedať, že by bol spracovaný kvalitnejšie ako niektoré iné, no fungovať to celkom funguje. Naša hlavná hrdinka Casey nie je hlúpa, vie sa brániť a vie sa aj veľmi šikovne schovávať. Čo ju robí pre mňa veľmi zaujímavou a počas celého filmu som jej fandil. Zloduchovia sú neni veľmi zaujímaví, a bohužiaľ sa toho moc o nich ani nedozvieme. Čo by mohlo byť zaujímavé. A ako som povedal, finále tomu filmu dá úplne nový rozmer. Napriek tomu, že si nie som istý, či to celé pre to uspôsobili. A neviem či si kvôli tomu ten film chcem pozrieť znovu, aby som to po nich prekontroloval. V jadre len platí, že som si film užil. Má to atmosféru, má to spád, nijako výrazne to nenudilo. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Doporucit shlednout film mohu jen pokud chcete byt shodne sokovani.Zapletka je hloupa a konci jeste hloupejsim zvratem. Film se snazi jinak natocit tento zanr "home invasion", ale terc minul, protoze je jen napul dopeceny s mnoha dirami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přišel jak „slepý k houslím“ a jediné co jsem o něm dopředu věděl, bylo to, že by mělo jít o poněkud netradiční home-invasion. Tenhle subžánr mi rozhodně není cizí, takže jsem se pohodl, usadil a nechal se samotným začátkem vtáhnout do děje. Úvodních pár minut bylo rozhodně zajímavých, došlo i na nějakou tu menší porci brutality, jenomže potom začali zajímavá atmosféra i tempo příběhu pomalu ale jistě uvadat.     Víc se mluvilo než aby se dělo něco opravdu záživného (a ne zrovna všechny dialogy byli dobré), hra na schovávanou po domě byla zbytečně zdlouhavá a teprve v poslední dvacetiminutovce dojde k zásadnímu zvratu v příběhu. Ten byl určitě netradiční a rozhodně patřil k plusům tohoto filmu. Konečně se opět dostavilo i nějaké to násilí a atmosféra chytla druhý dech. Ovšem jen na krátkou chvíli. Prostředek filmu nám toho totiž příliš mnoho zajímavého nenabídl a i z toho důvodu se nedivím, že se film moc kladného přijetí u diváků nedočkal.    Co se hereckých výkonů týče, rád bych vyzdvihl Bellu Thorne, jenomže ta tu zas až tolik prostoru nedočkala. Hlavní prim tu totiž hrála mladá herečka Alyvia Alyn Lind, která prozatím nemá takovou kvalitu a zkušenosti, aby dokázala sama utáhnout celý film. Zbytek osazenstva tu byl spíše do počtu. Vyložená ztráta času to však dle mého určitě nebyla. Zkušenější režisér by však z toho zřejmě dokázal vyždímat mnohem více, než se nakonec stalo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zlákala mě zmínka o zásadním zvratu na konci, takže jsem i přes nepohledný televizní vizuál, nešikovně napsaný scénář a amatérskou režii do onoho kýženého konce vydržel. Tedy což o to, zvrat to byl zajímavý, ale aby byl uvěřitelný => působivý, musela by... sakra jak tohle napsat bez spoileru... no prostě tvůrci by museli vyměnit tu blonďatou holku za úplně jinou herečku. Aspoň za výrazně mladší herečku, třeba tak 8-10 letou. Ale chápu, že nějakým pochybným amatérům asi těžko někdo svěří malé děcko, takže tuhle roli museli obsadit nějakou týnkou, která už v civilu určitě sexuje o sto šest a přitom hraje malou vystrašenou holčičku. Ale hlavně vůbec nevypadá... Sakra tohle bez spoileru fakt nedám. Tak se na to koukněte sami a uvidíte, ta hoďka něco se dá vydržet. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak hodinu to byl naprosto zbytečný béčkový thriller, ve kterém chtějí lupiči, kromě krádeže uměleckých děl, zlikvidovat nepohodlnou svědkyni. Bylo to suchopárné, nezajímavé a navíc se to prakticky celé odehrávalo v šeru, což mě dokáže nakrknout. Nicméně v závěru film alespoň částečně ospravedlnil svou existenci a celý příběh získal nový rozměr. Nicméně o to víc zamrzelo, že to nedostal do ruky někdo schopnější. 35% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Což o to, ten konečnej verdikt je celkem objevnej a nečekanej. Provedení filmu je ovšem čistokrevnej děs. 20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Průměrnější home invasion , aby člověk pohledal. Rodiče pořádají charitativní party a nechají doma dceru s chůvou mezitím se jim tam vloupají 2 ženské a chlápek a kradou jim tam obrazy.  Celé je to průměrné až to bolí a jediné  co to zachraňuje je pointa ve stylu, že ne každý je svatý nemá to ani konec a ani pointu. 40 procent a možná i to je moc ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

No nemôžem si pomôcť, ale filmu ublížil zlý kasting. Postavy boli vybrané zle, absolútne nepresvedčivo. Záverečná pointa, to bolo len také varenie z vody. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Jaka skoda, ze tak dobre vypointovany snimek nenatocil nekdo, kdo ma schopnost drzet divaka v napeti a predkladat jednotlive sceny vyvolavajici nejake predbezne otazky. Bohuzel pres hodinu sledujeme naprosto nudne a tahnouci se sceny o lupicich, co zmatene behaji po domu a chovaji se jako idioti. Pak najednou bum a prijde wtf zvrat, ktery behem minuty rychlym sestrihem vse vysvetli a konec. Takze namet a myslenka good, ale zpracovani tezce amaterske. ()

caerol 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že je tento snímek hodně podhodnocený, mě to teda bavilo od začátku až do konce. Nemám sice moc ráda filmy točené v šeru, ale tady to právě mělo tu správnou atmosféru. Byla jsem napnutá jak struna jak to celé dopadne a finále mě vážně překvapilo. Jestli máte rádi home invasion filmy se zajímavou pointou, tak určitě stojí za shlédnutí. :) ()

Reklama

Reklama