Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva rozhádaní mistři kung fu získají dva nové žáky, které mají do dvou let naučit všechno, co znají a tak ukázat, kdo z nich je lepší. Na scéně se ale objeví třetí žák Fei Jai, který se po dobré radě bodrého tlouštíka, ovládajícího bojové umění (Sammo Hung) rozhdne učit v obou konkurenčních školách. Když je jeho trik odhalen, Fei Jai si musí najít nového mistra, kterého najde právě v onom bodrém tlouštíkovi a pomoct oběma školám proti padouchovi, který by se rád pomstil za dávnou křivdu. (miklaras)

(více)

Recenze (5)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Sammo málokdy zklame a nedostatky v ději i ve scénáři dokáže zamést pod koberec úžasných choreografií, při kterých zůstává člověku rozum stát. Při jeho váze je ta pohyblivost k neuvěření a já mám vždycky pořádný komplex, když ho vidím. Navíc vždycky umí rozehrát komediální složku příběhu, která je sice nenáročná a k sofistikovanosti má daleko, ale funguje a dodává vyprávění lehkost. Co dodat? Sammo je úžasňák. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet o dvoch rozhadanych kung-fu majstroch zo zaciatku trochu pripomina Odd Couple, ale po chvili sa ukaze, ze tu o dej prilis nejde. Hlavny hrdina trenuje kung-fu u jedneho, druheho, tretieho majstra len tak pretoze ho to bavi. Zaporak vdaka jednoduchej lsti trenuje, aby sa mohol pomstit. A tak cely film vsetci trenuju a trenuju a medzi prestavkami si zakazdym najdu niekoho, aby si pomerili sily. Az nadide finale v ktorom zaporaci odkryju karty preco trenovali a hlavny hrdina im nakope zadok za to, ze mu zmlatili vsetkych jeho majstrov. Proste prakticky nonstop bitky. Zo zaciatku su este trochu pomale, ale postupne sa neustale zrychluju. Choreograficky su ale cely cas na urovni a dockame sa mnozstva pôsobivych chvatov. Asi najväcsi problem vidim podobne ako vo filme Warriors Two, v hlavnom predstavitelovi. Wei Tung predvadza jak v bitkach tak pri treningoch neskutocne veci a v pohode sa vyrovna Jackiemu alebo Yuen Biaovi v ich top forme. Ale nema ziadny komedialny talent. Co je problem, kedze je cely film pojaty ako kung-fu komedia zalozena len na nejakom tom jednoduchom pitvoreni pri treningoch. Humornu stranku zachranuje aspon Sammo s niekolkymi zabavnymi epizodkami. Keby namiesto Wei Tunga obsadili Jackieho, Biaoa alebo aspon Mang Hoi, tak by to bolo o triedu lepsie. Aspon ma potesilo, ze tu ma Mang Hoi uz trochu väcsiu ulohu ako syn jedneho z rozhadanych majstrov. Pre zasvätenych doplnim, ze na strane zaporakov sa mlatia bratia Lee Hoi San a Philip Ko a ich nohsledi Chung Fat, Addy Sung a Austin Wai a za kladnych Wei Tung, jeho traja ucitelia Lung Chan, Huang Ha, Sammo Hung a deti prvych dvoch ucitelov Mang Hoi a Cecilia Wong. Uz podla mien borcov tusite, ze bitky budu stat za to. zmienku si este zasluzi vyrazna hudba a to hlavne grecke narodne motivy pri treningoch, ktore im dodavaju komedialnu atmosferu. Takze vdaka mnozstvu spickovych bitiek a kratkej stopazi film nenudi ani na chvilu a tak ho kazdemu fanusikovi Sammovych komedialne pojatych kung-fu odporucam. 8/10. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi bylo líto, že v porcování rozpočtu hongkongských kung fu filmů nikdy moc nezbyde na maskéry, a tak tu lidi hrající starý postavy pobíhaj v legračních parukách a špatně nalepených knírech. :D Ale Sammy Hung a jeho student jsou fakt vtipná dvojka a některý frky a nápady v choreografii jsou skvěle vypointovaný a vyloženě pobaví i po letech. A celý ten bláznivej tón filmu pak asi nejlépe vystihuje závěrečný "buttcheeks to head KO kombo", vypadá to asi jako kdyby Jim Carrey v 90. letech dělal taky kung fu. :D ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung je bezesporu největší ozdobou celého filmu a všechny scény s ním jsou za pět hvězd, jak do akce, tak i do humoru. Akční choreografie tu není špatná ani celkově, nicméně neoplývá žádnou velkou pestrostí soubojů ani postav a výcvikové scény (byť věta první platí) jsou docela a zbytečně dlouhé. Až finální střetnutí s hlavním záporákem přivane svěží vítr. Sammo tedy za pět, zbytek za tři. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama