Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja bratia - Yipao a starší Taipao, sa živia tým že podvádzajú, koho môžu a vyvolávajú šarvátky, kde sa dá. Či už je to obchodník, alebo miestne kasíno, od každého si odnesú nejakú sumičku, ktorá im pomôže zahnať hlad. Podvádzanie sa im však raz vypomsti, keď narazia na záhadného starého muža, ktorý ich nielen preľstí, ale od neho dostanú aj nepeknú nakladačku. Yipao a Taipao sa rozhodnú, že presvedčia tohto majstra Kung Fu, aby ich učil svojmu umeniu. Tak sa aj stane a čoskoro dvaja bratia už pilne trénujú. Onedlho však zistia, že ich majster je na zozname hľadaných osôb a nie je tým, za koho ho považovali. Dvaja bratia sú náhle vo veľkom nebezpečenstve.

Tento film bol prvou skutočnou rolou pre Biao Yuena, ktorý sa potom stal hviezdou. Predtým pracoval ako kaskadér, napríklad aj ako dvojník Brucea Lee pri slávnom "backflip" premete vo filme Enter the Dragon. (kitano)

(více)

Recenze (25)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemohu tedy souhlasit s tak neuvěřitelně vysokým hodnocením u tak špatného filmu ... Jako do poloviny film nestojí vůbec za nic, děj opravdu nula, ZERO, ... to už bylo i na mě moc. Dva šaškující blbečci, z nichž ten co trochu umí kung-fu (Biao Yuen) kolem sebe furt kope ve stylu Bruce Leeho, říkal sem si, že jestli takhle bude kopat skoro ty dvě hodiny stopáže, tak mu ta noha fakt uletí ... Od chvíle, kdy se Biao spojí se Sammo Hungem a ten nastoupí na scénu, se film zlepší POUZE díky špičkové choroegrafii soubojů. Jenže ... ne nic pro mne, závěrečný souboj, který trval snad 25 minut a já u něj buď zíval nudou nebo nasraně řval "tak už mu sakra jednu vyšij!!" ... to prostě neberu. "Klasické kung-fu", ano ... pro příznivce, ač se jim divím, ano ... ale jako film i souboje ... špatné. Já mám prostě radši dvě tři rány a jde se dál a ne se tam otloukat donekonečna furt a furt, než někdo někoho uděří nebo kopne. Jak jsem již psal, jako film je to fakt průser i na mě a to už je fakt co říct, šaškující tajtrdlíci nejsou žádní ranaři, se kterými bych se dokázal nějak ztotožnit či jim držet palce, spíš se prostě před tou kamerou ztrapňují ... Ovšem a to pozor!! To, co tam Biao předvádí ve třetí třetině za kung-fu "představení", jak dokonale zvládá styly, svoje tělo, akrobacii a všechno co s tím souvisí, to je naprosto kapitola sama pro sebe!!!! Pokud bych měl hodnotit jen jeho, tak je to snad za šest hvězd ... spíš by se to asi hodilo do nějakého instruktážního filmu o kung-fu a jeho stylech ... Biao byl a je neskutečnej frajer na tohle, tvrdím to pořád, a on mne o tom pořád znovu a znovu přesvědčuje ... jinak ale film zapadlej provar ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kung fu film s Biao Yuenom. Má iba priemerný príbeh o dvoch bratoch, podvodníkoch a zlodejoch, ktorí sa po svojej prvej porážke stanú žiakmi svojho premožiteľa, ale po zistení, že sa jedná o hľadaného zločinca je jeden z nich zabitý a druhý urobí všetko pre pomstu. Spracovaný je tiež iba priemerne, zo začiatku ešte na mňa dobrý dojem neurobil, celkovo prvá približne polhodina na tom nie je moc dobre, potom sa to už našťastie vylepší a udrží do konca, ale aj tak o väčšej spokojnosti hovoriť nemôžem. Súbojov je tu dosť a sú na tom dobre, ale čakal som o niečo viac. Choreografia je slušná a obsahujú viacero zaujímavých momentov, ale nie sú až tak zaujímavé a nápadité ako by som chcel. Najviac sa mi páči prvý bojový stret bratov so Sammom Hungom, akcia v herni alebo aj finálny súboj, hlavne jeho prvá fáza, ale jednoznačne najlepšia časť tohto filmu nie je žiadny súboj, ale výborný tréning Biao Yuena so švihadlom, kde vidno, aký je to skutočne talent. Ani humor ma tu moc nezaujal, nie je zlý, ale neprišiel mi moc vtipný. Herecké obsadenie je výborné, ale jeho potenciál nie je moc využitý, hlavne Sammo Hung nemá moc priestoru. Nie je to zlý film, ale na také kapacity ako Biao Yuen alebo Sammo Hung je to sklamanie. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 62%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Hong Kong-ska kung-fu pecka, ktora svojim dejom, humorom, a aj akciou pripomina skveleho Drunken mastera. Samozrejme nemoze chybat linia nakladacka-pomsta-trening-nakladacka. Dej doslova smeruje od suboja k suboju, a kazdy dovod je dovodom niekomu dat do drzky. Avsak to je prave to, preco mam tieto filmy rad :) Naviac choreografia je skutocne nadupana, doplnena o mnoho priam neuveritelnych akrobatickych prvkov. Film je v neposlednom rade aj velmi podarenou komediou a niektore scenky -ci uz tento typ humoru radi mate, alebo nie - vas zarucene pobavia. A zavality Sammo Hung je ako bezdomovec, detektiv a kung-fu majster v jednom proste neodolatelny :) (9/10) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého mi vadí hlavně to, kvůli čeho byl nejspíš natočen. Vadí mi bojové scény. Kdyby film zůstal jen u komedie o dvou vykutálených podvodníčcích dal bych vyšší hodnocení, ale přerod z komedie v klasický kung-fu film o pomstě se moc nepovedl. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic namlouvat, tento film je založený jednak na akci a za druhé zase jen na akci. Té je zde víc než dost. Je skvěle natočená a Yuen Biao zde předvádí naprosto nadlidské výkony. A o čem to vlastně je? Naprosto o ničem! Příběh je povrchní a o žádné z postav se vlastně nic nedozvíte. Vlastně se ani nedozvíte, co provedl tak strašného hlavní záporák (Lau Kar Wing), že ho honí. Nebýt skvělé akce a občas dobrého humoru byl by to propadák. A tak jediné co mě kromě akce potěšilo, byl skvělý Karl Maka, který je v malé roli policejního kapitána doslova k sežrání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mezi kung-fu analfabety se jedná o neznámý snímek, který potěší převážně skalní příznivce daného žánru. Pár slušných bitek se tu najde ale je to pitomé až hanba. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Humor trošku nucený a u některých postav (policajt) až na hranici nepříjemné karikatury, ale kung fu je hodně fajn, nápadité, zajímavé, někdy až neuvěřitelné (švihadlo). Vždycky žasnu, co Sammo Hung při své tělesné nosnosti a prostornosti (která se blíží mé), dokáže. Až mě to zahanbuje. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konecne sa Yuen Biao dockal hlavnej ulohy v kung-fu, ktore je do velkej miery buddy komedia o dvoch bratoch (Yuen Biao a Leung Kar Yan), ktori sa zivia ako drobni zlodeji. Prvu polovicu filmu sledujeme ich vtipne finty ako sa dostat k peniazom az kym nenarazia na chlapika (Lau Kar Wing), ktory im da taku lekciu, ze ho zacnu otravovat, aby sa stal ich majstrom. Lenze postupne sa z neho vykluje typicky zaporak, co si jeden z bratov odskace a v druhej polovici nas caka klasicky trening a finalna pomsta. Treningu sa ujme miestny zobrak (Sammo Hung), ktory je samozrejme nahodou dalsi skuseny majster kung-fu. Z dalsich postav ma este trochu priestoru a nejaku bitku Mars ako policajt, ktory patra po Lau Kar Wingovi a jeho dvaja byvali kumpani (Wong Kwong Yue a Lee Hoi San). Samozrejme nesmie chybat cameo vystup Karla Maka ako policajta. Zbytok znamych xichtov tvori uz len krovie. Okrem zabavnych prihod hlavnej dvojky sa mi na pribehu paci pojatie typického hlavneho zaporaka, ktoreho sledujeme vo chvilach volna, ked nikomu nezabija ziadneho clena rodiny. Az na nejake jeho chamtive skutky o ktorych sa vlastne nic konkretne nedozvieme, to je celkom pohodovy clovek, ktory si dokaze ziskat divakove sympatie. Vdycky som tuzil vidiet oldschool kung-fu cisto z pohladu zaporaka a tento film mi to aspon s casti ponukol. Takisto povinne zabitie nejakeho pribuzneho hlavneho hrdinu je tentoraz emocionalne ovela intenzivnejsie, kedze s tou postavou stravime vyse polovicu filmu. Napriek tomu to nejaka tazka drama nie je. Sammo hned po tejto tragickej scene nahodi komicky trening. Ale tentoraz su tieto style celkom vyvazene. Napriek komedialnemu pojatiu filmu je tu tentoraz aj dostatok bitiek v ktorych Sammo naplno predava divakovi Yuen Biaove schopnosti. No a kedze to bol za mlada famozny akrobat, tak bitky obsahuju mnoho premetov, salt a podobnych sialenosti. Aj bez pouzitia pomocnych lan Biao stravi vo vzuchu pomaly viac casu ako na zemi. A ani Sammo sa nechce nechat zahambit, takze sa s nim snazi drzat krok. Finalny duel je skoro nekonecny a plny sialenych akrobatickych kuskov, ktore su skoro az zbytocne, ale mne to nevadi. Prave naopak. K uplnej dokonalosti mi chybalo este trochu väcsia davka humoru. Vysledkom je skvele kung-fu, ktore je zabavne jak Dirty Tiger, Crazy Frog a bitiek je tu tak vela jak vo Warriors Two. 9/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sammo Hung Kam Bo sa konecne dotkol dokonalosti, film je brutalne namakana honkgongska rubanica se vsim vsudy, cholerografia kung fu zapasov je majstrovska, tempo neda vydychnut ani na chvilu. Rezisersky takmer perfektne, Sammo Hung Kam Bo sa priblizil sialenym kuskom, co stvaral v HongKongu isty Cenovic Dzudyna : 95 % ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale v tomhle filmu je kromě fenomenálního Yuena a velice roztomilého Leunga Kar Yana, který se tu nějak vytratil, ač hraje hlavní roli hlavně Stříbrný lišák, Lau Kar Wing, mistr, který změní život hlavních hrdinů. Lau Kar Wing je vůbec hodně nedoceněný choreograf a herec, alespoň u nás je prakticky neznámý, i když třeba The Odd Couple se dá sehnat a tam si Lau Kar Wing se Sammo Hungem užili velikou porci choreografické smetany. Lau Kar Wing patří ke slavnému klanu Lau, jehož Hung Gar sahá až Lam Sai Wingovi, žákovi Wong Fei Hunga a Lau Kar Wing stejně, jako jeho vlastní bratr Lau Kar Leung a adoptivní bratr Gordon Liu patří k tomu nejlepšímu, co Hong Kong vyprodukoval v 60.-80.letech. Šel mu komediální žánr a rád hrál po boku Sammo Hunga, což je tu dobře vidět. jejich choreografie je tu špičková a Yuen jako režisér je samozřejmě skvělý. Výborná kung fu kopačka s gradujícím finálem, opičí styl v podání Yuena Biao a Samma, Lee Hoi San se také objeví a všichni HK mlsálci si užijí. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Dvaja kreténi sa túlajú sem a tam a snažia sa každého oblafnúť za účelom vlastného obohatenia. Samozrejme si tým hlavne vyrábajú problémy a keď ich práve nechce nikto zmlátiť, tak sa chcú prizabiť navzájom. Potom narazia na majstra Kung-Fu ktorý na nich urobý taký dojem, že sa u neho začnú učiť. Po majstrovi však idú podivné živly ako napríklad dvojica homosexuálnych zabijákov čo sa držia za ruky a hopkajú si. A vôbec najhoršie je to, že z majstra sa vyliahne hajzel ktorého je treba spacifikovať v čom im musí hgelfnúť Sammo Hung so svojím špeciálnym žobráckym bojovým štýlom. Humor je slušný a súboje výborné, hlavne ten záverečný, extra dlhý. Biao Yuen tu predvedie toľko kopancov a premetov koľko snáď Jackie Chan neurobil za celú svoju kariéru. Ako bonus je tu zábavný Karl Maka, len škoda že nedostal viac priestoru. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zabavna kung fu komedia o dvoch podvodnickych bratoch pri ktorej som zabavil. Dobre spracovane kung fu suboje a s dobrym hereckym obsadenim. ()

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Stará "dobrá" klasika. Kungfu z Honkongu . Je fakt, že v něčem je to unikátní, ale je dobré to spíš znát v návaznosti na novou tvorbu, kdy člověk nepolíbenej tímto, nýbrž odkojenej Americkym nindžou, absolutně tápe a nerozumí. Bodejť jo. Souboje standartně dobrý, kreativní (maj z čeho brát), ale ostatní již tradičně blbý. Ale s tim už do toho člověk musí jít, vždyť je to pořád to samý. Za mě nic moc, bohužel mi nesedla naivita, ale i ten "humor". Snad příště. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Čínské opičárny a kung-fu, které vygradují k excelentnímu finále. Tedy k úžasnému finálnímu souboji. A to je právě to, co máme u takových filmů nejraději. Klasika, která se od jiných podobných filmů nijak neliší. Protože se opět jedná jen o prezentaci bojového umění, jsou v ději záminky, aby se tak neustále dělo. Souboje jsou proloženy typicky čínským humorem. A tak onen děj nemá cenu ani komentovat. Tak nehorázně blbé to je. Choreografie zápasů je však výborná a pro fanoušky se tedy jedná o parádní zážitek. A o to se tentokrát převážně postarali Sammo Hung, který si sedl i na režisérskou židli, a převážně Biao Yuen. A ti opravdu umí. ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Leung Kar Yan a Yuen Biao,jako duo neúspěšných zlodějíčků,Lau Kar Wing,jako pp(podlý padouch)stříbrný lišák pod taktovkou Sammo Hunga,který si ve filmu také střihnul roličku mistra blázna. Kromě povedeních choreografií se tu i pobavíte,jelikož jde tak trochu o komedii, film mám v olibě i pro to,že je tu Lau Kar Wing,což je pro mě docela důležité:-) ()

Kalkulon 

všechny recenze uživatele

Konečně!!! Konečně dostal Biao šanci ukázat své akrobatické kousky naplno a to díky Sammovi. Příběh o podvodníčcích je hodně srandovní, Karl Maka a jeho polda je úžasnej :). Sammo je boží, ale o hlavní masakr se stará Biao, který ukazuje i v delších záběrech super akrobacii, která nemá konkurenci. Lau Kar Wing je skvělej záporák . Více takových filmů. ()

Chema4 

všechny recenze uživatele

Každý kto aspoň trochu pozná Sammo Hungove filmy nemôže očakávať scenáristické zázraky. Podobne je to aj s Knockabout, veľmi jednoduchá zápletka ale na kvalite filmu to vôbec neuberá, pretože svoju silnu stránku skrýva vo svojich hercoch v spojeni s Martial Arts, kde všetci borci na pľace excelujú no najviac si pre seba ukrojuje Biao Yuen (nečakane) a plne sa ukáže prečo robil dabléra Bruce Leeovi. ()

Reklama

Reklama