Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 2
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nedávno viděla Podvodníka z Tinderu, tak my to Anna lehce připomínala...nicméně u Anny to nebylo takové "vzrůšo", ale to hlavní se pro mě stalo v 7 díle při "přepadovce", kdy se divím, že jí už někdo konečně nedal pěstí.... Seriál se mi líbil. Je to ukázka povrchnosti, určité "nadřazenosti" a nedokážu pochopit, jak takový lidi s tím dokážou žít a zatáhnout do toho i úmyslně lidi kolem sebe, kteří v nich mají důvěru... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh je to neskutečný a určitě to má nějaký důvod, že na Netflixu se objevil v době, kdy na něm frčí dokument o izraleském švindlíři z Tindru. Anna je totiž taky taková čůza nejvyšší úrovně, co vydělává na blbosti druhých. Je chytrá, vynalézavá, využívá své krásy a chlapi na to letí, jak jinak. Filmařsky je to tady ale děs a bída spolu ruku v ruce. Natočeno přesně v tom duchu těch Hallmark dramat, které diváka, co má rád filmy, musely urážet hned na první dobrou. Julia Garner by možná mohla být dobrá herečka, ale s takovým filmařským řemeslem úplně neoslní. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebýt seriálu Ozark tak na tohle asi ne kouknu. To jen kvůli Julii Garner, která mě tam hodně padla do oka. Tady hraje sebestřednou na myšlenou mrchu. Která nosí nos hodně vysoko a obírá kde koho. A lidi jí to žerou. Já jí nevěřil ani prd. Strašně jsem si přál aby pořádně spadla na držku. Kupovat si za cizí peníze něčí přízeň a kamarády je hnus. Zajímavé bylo že se nesnažila to dělat přes postel. Měl jsem chuť jí dát přes držku. Ale zahrála to výborně. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Minimálně do sedmého dílu je „Inventing Anna“ vizuálně atraktivním zkoumáním jednoho neskutečného podvodu, který se až bolestně dotkl newyorské smetánky. Není to náročné, ale ne hloupé – jednoduše přímočará instagram story, využívající moderních přístupů a svižného střihu. Jenomže pak nastoupí „vysvětlovací“ díly, a tady už to povážlivě drhne. Chápu, pro dramatickou gradaci se jevilo jako dobrý nápad udělat její konání pochopitelnějším a Annu samotnou sympatičtější. Jenomže tato podvodnice nebyla žádným Robinem Hoodem, ale vyčůranou chytračkou, která okradla půlku New Yorku, a rozhodně jí bylo jedno, komu při tom ublíží. Prostě sociopatka par excellence (stačí se podívat na pár rozhovorů). Takže ta práce vykreslit ji jako v jádru dobrou holku úplně nevychází. Navíc už se jedná o notně protahovaný epilog, který sledovatelnost sráží někam k průměru (možná i pod). Kdyby si tvůrci zachovali koule jako Scorsese při Vlkovi z Wall Street, udělali by určitě lépe. Ale i tak bych tuhle sérii doporučil, už jenom kvůli samotnému příběhovému základu, který se jeví vyfabulovaně (ale vyfabulovaného je v něm minimum) a který je tím lepší, čím méně o něm víte. ()

Harpy odpad!

všechny recenze uživatele

Skončila som pri predposlednom dieli, už som nemala silu pozerať na tú "wanabee celebritku a boháčku", inak preafektované upišťané decko. Diely sú dlhé, ide to pomaly a ak vás zaujíma ako vlastne okrádala, odkiaľ brala peniaze atď, dozviete sa pomaly hovno, v každom dieli neskutočná vata, trápne dialógy a ešte krútim hlavou nad herečkou, ktorá hrala novinárku, a asi si povedala že bude svojou mimikou tváre hrať aj za svoju kolegyňu Annu - ktorá naopak ani brvou nepohla a stále sa tvárila rovnako. Tie grimasy ktoré tam dávala boli pre mňa neskutočne otravné, každý diel som si len hovorila aké drogy berie....odpad ! ()

Galerie (223)

Zajímavosti (12)

  • Laverne Cox bola nervózna, či sa jej stvárnenie trénerky Kacy Duke bude skutočnej Kacy páčiť. Vravela, že ak nebude spokojná, považovala by svoj výkon za osobnú prehru. Kacy jej po zhliadnutí seriálu však pogratulovala a poslala kvety. (matthew.17)
  • Julia Garner po stretnutí s Annou Delvey skonštatovala, že bola prekvapená aká je veľmi jemná a zábavná. (matthew.17)

Související novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (více)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (více)

Reklama

Reklama