Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 2
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Recenze (71)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh je to neskutečný a určitě to má nějaký důvod, že na Netflixu se objevil v době, kdy na něm frčí dokument o izraleském švindlíři z Tindru. Anna je totiž taky taková čůza nejvyšší úrovně, co vydělává na blbosti druhých. Je chytrá, vynalézavá, využívá své krásy a chlapi na to letí, jak jinak. Filmařsky je to tady ale děs a bída spolu ruku v ruce. Natočeno přesně v tom duchu těch Hallmark dramat, které diváka, co má rád filmy, musely urážet hned na první dobrou. Julia Garner by možná mohla být dobrá herečka, ale s takovým filmařským řemeslem úplně neoslní. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Podnikavá dívka nebo psychopatka? Potíž je v tom, že Anna vypadá jak ukňouraný dítě, co skutečný femme fatale vybílilo luxusní šatník. Julia Garner má našlápnuto na skvělou herečku, ale ženu, která si jako kouzlem podmaní ostřílené boháče i nekompromisní bankéře, jí absolutně nevěřím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelná Anna by bylo výstižnější. Tu postavu budete s potěšením nenávidět. A dost možná i bez potěšení a dokonce natolik, že seriál rychle vzdáte. Což bude škoda, protože je to perfektně napsané a zahrané drámo z prostředí newyorské smetánky. Kde je hranice mezi Fake it till you make it a regulérním podvodem? Jak dokázala jedna mladá holka oblbnout hromadu lidí z lepší společnosti a velkých bank? A kdo se doopravdy skrývá za vždy bezchybným vzhledem a fancy fotkami na sockách a za vší tou arogancí i kňouráním? Moc mě bavila ústřední novinářka, která v honbě za článkem do poslední chvíle zarputile ignorovala vlastní pokročilé těhotenství. A Julia Garner s tím jejím bitch facem a přízvukem je celou dobu stejnou měrou zralá na ošukání, zabití i na Oscara. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

"She is everything that is wrong with America right now, and she's not even American." --- Pokial má divák tohto seriálu zdravý hodnotový rebríček v živote, bude mať behom veľkej časti metráže pocit, že si chce vytrhnúť oči z vlastnej hlavy a umlátiť nimi hlavné dve protagonistky. Nič podobne dráždivé a frustrujúce som už roky nevidel, čo je známka toho, že scenárista, režisér a herci odviedli kus veľmi kvalitnej práce. Podarilo sa im zreprodukovať osobu, ktorá disponuje s takou mierou absencie úcty a pokory, že sa pravdepodobne jedná o mentálnu poruchu. Naopak prekypuje povrchnou posadnutosťou voči formálnej stránke sveta, kde na každom inom človekovi hodnotí takmer len oblečenie, a všetko ostatné je nepodstatné. Jej absencia základnej ľuďskosti asi nevyjadruje nič silnejšie, než že sa jej zriekli aj vlastný rodičia...  --- Možno je Anna Sorokin výkvetom smutného životného príbehu obklopenej zlom a nenávisťou. Možno je ale výsledkom skreslených životných hodnôt skrze socmédií, kde vyrastala v pocite, že forma vždy zvíťazí nad obsahom, egonarcisismus je jedinou cestou - hlavne keď ju prikrmí povyšovaním sa a ponižovaním ostatných. Pokial to druhé je pravdou, pán Boh nám pomáhaj všetkým v  nasledujúcich desaťročiach. --- PS: Seriál je remeselne na úrovni. Hodnotím nízko, pretože som sa behom sledovania cítil naozaj zle, a tiež z dôvodu, že ku koncu príbehu dostáva Anina postava z môjho pohľadu neoprávnenú podporu a poľutovanie... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by snad chtěl být novodobým Velkým Gatsbym. Anna tu slepě sleduje zelené světlo v ulicích New Yorku. Vzduchem tu lítá Prada, Gucci, Dior a bouchá šampaňské. Shonda jejímu příběhu věnuje snad všechen čas světa a ve vyprávění je spolehlivá asi tak, jako hlavní postava. Tak dlouho se tu lže, až tomu na závěr všichni uvěří. V prvních epizodách sledujeme vzestup monstra, aby ve finále došlo k jeho pochopení a tak trochu omluvení. Takovému obětování se pro Annu se těžce věří. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Ve finále nedokoukáno. Opravdu nehodlám "oslavovat" dementní (jistě nedoceněnou geniální podnikatelku s dokonalou vizí jak vnutit horním 100 000 věci které vůbec nepotřebujou) čtěte krávu, která dokázala zblbnout hromadu lidí kteří v podstatě ani nežijí v reálném světě. Navíc je tohle drama s nádechem dokumentu ještě pitomě zpracované. Příště může Meetflus "oslavovat" jiné podvodníky (na světě jich je spousta, a čím budou horší, tím na to bude tutově čumět více lidí) a ukazovat lidem, že takhle žít a snažit se podnikat a zbohatnou je vlastně strašně kůůůl. Odpad 10% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[71%] Ale jo, mě se to líbilo. Rozhodně to mělo co do sebe a nenudilo to. Samozřejmě, některé epizody byly až moc dlouhé, určitě bych to trochu zkrátil a rozhodně bych do role zapálené novinářky obsadil někoho jiného, protože ty její hysterické záchvaty mě trochu dráždily, jinak dobrý. Ústřední role Anny je skvěle zvládnutá. Má zajímavou a snad i asociální osobnost kterou člověk asi stoprocentně moc nepochopí, ale i tak jsem spokojen, těch 9 dlouhých dílů jsem dokoukal během pár dní. Od finálního dílu jsem čekal trochu víc, ale nevadí. Na to jedno shlédnutí mě tahle série dostatečně zabavila. Někdy jsem až nechápal, jak si ta Anna tolik lidí okolo sebe podrobila a oblafla, včetně té její naivní kamarádky (oběti) Rachel. Takže super, velká bomba to asi není, ale zaujalo mě to. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Inventing Anna" v zásade nejaké väčšie problémy nemám. Myslím si, že ide o zaujímavý projekt a je dobre nejako vidieť do života týchto všetkých podvodníkov. Minimálne to dáva nám ako divákom ukážku, že svet patrí scammerom, ktorí to musia vedieť len dobre predať. A Anna teda rozhodne vedela veľmi dobre na to, ako oklamať všetkých okolo seba. A narozdiel od "The Tinder Swindler" týpka bola aspoň skutočne potrestaná za svoje činy. Už len čiste z titulu, že to bolo vykonané všetko v jej mene. Julia Garner je podľa mňa skvelá vo svojej role a snaží sa to predať čo najlepšie. Miestami mi však jej povýšenecký akcent a jednanie s druhými vedelo trošku liezť na nervy. Mal som pocit, že to bola jediná črta, ktorú sme z nej videli. Na seriáli mi aj vyhovuje, že vedľajšie postavy dokopy nikdy neostanú na scéne dlhšie, než je nutné. A tak si postupne môžeme skladať jednotilivé diely mozaiky dokopy. Čo sa Rachel týka, mám z nej trošku zmiešané pocity. Na jednu stranu je treba povedať, že svojej kamarátke verila celú dobu, dostala do skutočne veľmi nepríjemnej situácie a určite by som jej to nezávidel. No na druhú stranu je pravda aj to, že bola vždy tá, čo vždy len brala a všetko dostávala zadarmo. Myslím si, že keby sa jej ale podarilo ten úver získať, mohlo to byť ešte vskutku zaujímavé. Pretože fakt pre mňa ostáva otázka, či by nejakým spôsobom si po sebe upratala svoj život, aby rozbehla biznis, alebo by to bol len ďalší scam. Pretože som celkom uveril aj tomu, že dievča chcelo niečo budovať. Ale nie úplne košér metódami. Za pozornosť podľa mňa stojí. Hodnotenie: B ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Série má dvě linky a dvě hrdinky. Soupeřily o to, která z nich mě štve víc. Jestli zaťatá těhotná Sněhurka s redukovanou suitou obstarožních trpaslíků, kteří jí pomáhají s článkem a dobrou radou, nebo protivně namachrovaná Anna, která občas propadala záchvatům sebelítosti a hysterie. Dle mého osobního soudu doběhly v cílové rovince ve stejném čase. Obě byly nepříjemné jak osina v zadku. Zločinu se ale dopustila jen jedna……   Do jisté míry souhlasím s uživatelem liskam, přestože odpad bych – jako on - sérii nedala. I mě však je proti srsti bagatelizování Anniných podvodů. Ona nebyla žádný Robin Hood a okrádala bohaté i chudé bez rozdílu, jak se jí kdo namanul (viz její kamarádka). Proto, když série Annu podprahově obhajuje záběry na D. Trumpa (taky podvodník a tlučhuba), setkáními s dalšími podvodníky (zbohatličtí snobi, co např. blábolí o umění a nevědí, o čem melou) nebo chamtivou elitou (prachatí obchodníci, kteří přesto lační po dalších penězích, a proto dychtivě skočí Anne na lep) – tak pro mě je taková obhajoba nepřijatelná. Protože, i když žije a velmi dobře si žije spousta podvodníků, ještě to neznamená, že takové chování je v pořádku, a že když se k nim přidáš, tak nikomu neublížíš. Protože, ano, ona ublížila lidem a vše dělala jen pro vlastní prospěch……  Série je natahovaná, 9 epizod je zbytečně moc. A tak snaží nahnat čas nadbytečnými a nudnými scénami z rodinného života Anna obhájce nebo novinářky, která o ní píše. V tomhle případě to bylo obzvlášť nesnesitelné, protože proč by mě měly zajímat rádoby humorné skeče o peripetiích novinářčina těhotenství? Víc by mě zajímalo pozadí podvodů, zde se ale děj víc soustředil jen na pozlátko Anniných exkluzivních kontaktů a různých snobských akcí. SHRNUTÍ: Ano, série staví hlavně na škodolibé radosti diváka, jak jedna mladá holka zesměšnila newyorskou smetánku. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je predovsetkym o povrchnosti. Rodičia bolí příliš povrchní na to, aby pochopili a vychovali vlastne decko. Jednoduchsie bolo pre nich vyhlásit, že bola ina a dat od nej ruky prec. Otec jej bol úplne nesprávným prikladom a odniesla si z toho akurat tolko, že sa na neho snažila urobit dojem presne tak, ako ju to naučil. Možno, aby si ju vsimol.  Vztahy mala tak mizerné,  že si ludi kupovala. Tvrdila o sebe, že je geniálna, bola však len mladá, naivna a absolutne nepripravena na prilis velké susto, které si vzala. Snažila sa manipulovat a vzhladom k povrchnosti a snobizmu ostatnych jej to aj ciastocne vychadzalo. Ale nic co nestojí na pevných základoch, ako vieme, nevydrží.  Smutný pribeh o hluposti, nekompetentnosti a naivite. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilý seriál o nadané podvodnici, která obelstila desítky nejbohatších lidí New Yorku, ne-li celých USA. Všechny role byly zahrány dobře a uvěřitelně, jen mi trochu vadila hysterie novinářky, která celý případ sepsala. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Jak mě fascinoval film Vlk z Wall Street tak stejně mě fascinoval seriál Neskutečná Anna,akorát mezi postavami byl "nepatrný" rozdíl v tom,že Jordan Belfort si na milióny skutečně sáhnul kdežto Anna měla milióny jen ve svých nesplnitelných vizích.Vždycky se mi líbí ten údiv v očích všech těch snobů když zjistí,že společenský postup netvoří diplom z Harvardu ani kabelka od Gucciho,ale pouze správné načasování,nic složitějšího bych v tom nehledal.Podvodnice Anna si vytvořila kolem sebe tým snů,vybrala ty největší machry ve svých oborech a nechala je aby uvěřili pohádkám,jejím pohádkám které jim naservírovala na zlatém podnose.To že své plány nedotáhla do konce byla obyčejná smůla.Výborný dabing všech postav hlavně Johana Krtičková namluvila Annu Delvey dokonale.Podle mě nejlepší díly byly 1.,4.,5. a 9.Dobrých momentů je v seriálu mnoho,ale nejlepší scénka je podle mě v posledním tedy 9.díle a to hádka Anny a jejího právníka ve vězení v čase 32:10 až 39:15,to je prostě dokonalé. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený seriál, který byl ale místy zbytečně natahovaný. Styl hraní Julie Garner mi v případě Anny nevadí, naopak, z toho, co jsem viděl působila skutečná Anna také dost chladně a téměř "roboticky". Trošku nepříjemný je přízvuk, ale co mi asi vadilo nejvíc je to, že se seriál zřejmě snaží udělat z hlavní postavy jakousi hrdinku nebo Robina Hooda v sukních. Tahle glorifikace podvodníků není moc zábavná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seriál dvou tváři. Na jedné straně je standardně solidní technická stránka, poměrně vysoký level koukatelnosti i přes přepálené stopáže některých epizod a výborná Julie Garner. Na straně druhé je pak samotný příběh o tom jak jedna sociopatka dokázala nějakou chvíli tahat za nos pár boháčů To samo o sobě není úplně nezajímavé a seriál neslouží jako návod a ani Annu nijak neoslavuje, ale nakonec si sám na konci podrazí nohy. Upřímně se mi nechce věřit, že poté co se Anna k většině lidí kolem ní chová jako k póvlu a ti lidé vědí, že lže a je podvodnice bez špetky pokory a respektu , tak jsou nakonec schopni pro ní div neobětovat sebe a své rodiny. Pokud se to opravdu takhle stalo, pak by musela být Anna naprosto famózní manipulátor a nebo ti lidé okolo ní (novinářka, právník, kamarádka) musí být buď pod drogami, nebo úplní debilové...60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebýt seriálu Ozark tak na tohle asi ne kouknu. To jen kvůli Julii Garner, která mě tam hodně padla do oka. Tady hraje sebestřednou na myšlenou mrchu. Která nosí nos hodně vysoko a obírá kde koho. A lidi jí to žerou. Já jí nevěřil ani prd. Strašně jsem si přál aby pořádně spadla na držku. Kupovat si za cizí peníze něčí přízeň a kamarády je hnus. Zajímavé bylo že se nesnažila to dělat přes postel. Měl jsem chuť jí dát přes držku. Ale zahrála to výborně. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Seriál o dvou neskutečně otravných ženách. Jedna má vkus, ambice a dokáže lidi přesvědčit, aby věřili v ni i v její vizi. Druhá je tvrdohlavá, neústupná a zapálená. Bohužel, ta první je taky děsně snobská a sobecká kráva a ta druhá posedlá touhou rozlosknout Annu jako oříšek. A obě touží vlastně po jediném - reputaci. Julia Garner naštěstí i s tím příšerným přízvukem zvládá víc hereckých poloh - umí být zranitelná, zamilovaná, vlídná i chladná. Ale ani na jediný moment mi Anna nebyla sympatická. Nefandila jsem jí. Anna Chlumsky jako Vivian balancuje mezi přiměřeným a přepáleným výkonem (zejména v německé epizodě je na zabití). Naštěstí mají kolem sebe slušné osazenstvo, ze kterého mě nejmileji překvapila Alexis Floyd jako Neff. Seriál samotný trpí přemrštěnou stopáží a epizodami, které se mohly bez obav vyškrtnout. Namátkou třeba celý výlet na Ibizu a prakticky 99% epizody zaměřené na Alana Reeda. Scénář také dost nelogicky některé postavy odsune do pozadí na několik epizod, případně je zcela opustí. Zkrátka a dobře, Inventing Anna je nevyrovnaná minisérie k jejímuž dobru lze přičíst to, že z Anny Delvey nedělá Robina Hooda ani sympatickou gaunerku, které se povedlo zatočit se systémem. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nedávno viděla Podvodníka z Tinderu, tak my to Anna lehce připomínala...nicméně u Anny to nebylo takové "vzrůšo", ale to hlavní se pro mě stalo v 7 díle při "přepadovce", kdy se divím, že jí už někdo konečně nedal pěstí.... Seriál se mi líbil. Je to ukázka povrchnosti, určité "nadřazenosti" a nedokážu pochopit, jak takový lidi s tím dokážou žít a zatáhnout do toho i úmyslně lidi kolem sebe, kteří v nich mají důvěru... ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Minimálně do sedmého dílu je „Inventing Anna“ vizuálně atraktivním zkoumáním jednoho neskutečného podvodu, který se až bolestně dotkl newyorské smetánky. Není to náročné, ale ne hloupé – jednoduše přímočará instagram story, využívající moderních přístupů a svižného střihu. Jenomže pak nastoupí „vysvětlovací“ díly, a tady už to povážlivě drhne. Chápu, pro dramatickou gradaci se jevilo jako dobrý nápad udělat její konání pochopitelnějším a Annu samotnou sympatičtější. Jenomže tato podvodnice nebyla žádným Robinem Hoodem, ale vyčůranou chytračkou, která okradla půlku New Yorku, a rozhodně jí bylo jedno, komu při tom ublíží. Prostě sociopatka par excellence (stačí se podívat na pár rozhovorů). Takže ta práce vykreslit ji jako v jádru dobrou holku úplně nevychází. Navíc už se jedná o notně protahovaný epilog, který sledovatelnost sráží někam k průměru (možná i pod). Kdyby si tvůrci zachovali koule jako Scorsese při Vlkovi z Wall Street, udělali by určitě lépe. Ale i tak bych tuhle sérii doporučil, už jenom kvůli samotnému příběhovému základu, který se jeví vyfabulovaně (ale vyfabulovaného je v něm minimum) a který je tím lepší, čím méně o něm víte. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nudná, zbytečně utahaná kauza jedné zrůdy, která oblbla vlivné muže. V reálu všichni hnusní jak prdel. Ještě, že do seriálu vybírají pohlednější lidi a divím se, že Američany, když ti jsou v reálu všichni otřesní. ()

Související novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (více)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (více)

Reklama

Reklama