Reklama

Reklama

Tajní nepřátelé Stříbrné lišky

(neoficiální název)
  • Hongkong Nan quan bei tui (více)

Obsahy(1)

Čínský bojovník Sheng (Don Wong) přichází z jižních kolonií do malého města. V městečku, kterému vládne princ Lee, se v té době vyskytuje rovněž obávaný bojovník ze severu Shao (John Liu). Oba se shází v hostinci, kde mají v plánu pobývat do doby, než skončí bojový turnaj. Turnaj pořádá zkorumpovaný princ a vítěz se krom finanční výhry stane osobní ochrankou samotného prince. Avšak skutečný důvod, proč jsou oba nejlepší bojovníci v jednom městě, je přítomnost neporazitelného Silver Foxe (Jang Lee Hwang). (Epistemolog)

(více)

Recenze (5)

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ze 70. let, který mě zaujal, ale kromě toho nic moc, ikdyž se na to dá dívat a vydržíte u toho tak žádně extra výkony..,ale poslední bitka stála za to..Jeden z mých oblíbenců Jang Lee Hwang zase nezklamal a v posledním fightu předvedl své kopy. Každopádně se mi líbila i hudba v tomto filmu.. 4* stačí akorát a 80% taky potěží ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Wah Yuen se mihne v bandě zlodějů, kde stejně nejde poznat a v závěrečném souboji dabluje záporáka Hwanga při jeho akrobacii. Biao Yuen rovněž dabluje a podílel se i na bojové choreografii (spolu s Corey Yuenem). Jde o poctivou a rychlou kung-fu kopanici s typickými prvky, interiéry a akcí režiséra Ng See Yuena. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina John Liu aka Severní nohy mi přišel jako Ladislav Pešek v Obušku, z pytle ven! Měl na zádech raneček a pořád někam chodil, pravda, neměl kouzelný obušek, ale dokázal vyplatit všechny své nepřátele jinak. Nohama. Druhý hlavní hrdina Don Wong aka Jižní boxer mi zase připomínal krále Miroslava, který si v převlečení za zahradníka okoukl svou vyvolenou a Don inkognito jako velitel stráží poznal svého nepřítele, proradného bělovouse Stříbrnou lišku. Zde však veškerá podobnost s českými pohádkovými skvosty končí. Secret Rivals jsou klasickým zástupcem svého žánru a prakticky nemá žádný děj, postavy se jen přemisťují na místa vhodná k soubojům, navštívíme tedy různé mýtiny, paloučky, nádvoří apod. Občas mezi sebou prohodí nějakou tu směšnou větu a pokývají hlavami či pokrčí rameny. Po herecké stránce jsou pak Tajní soupeři možná i o kapánek horší než je zvykem, komparz nováckých seriálů vedle nich vypadá jako soubor národních umělců. Přes očekávané nedostatky se mi však dostalo vynikajících ukázek bojového umění, a proto jsem po tomhle kusu taky sáhl. Jižní boxer navíc silně ve svém projevu dává vzpomenout na Bruce Lee, taky si rád sundává tričko, ukazuje vyrýsované šlachy a při úderech si rád zakvíká. Severní nohy pak i přes fyziognomii trouby předvádí skvělou a pohlednou kopací techniku. Vypustil bych "humornou" vložku s chrapounským Rusem, přidal na soubojích a byl bych spokojen téměř maximálně. Žánrově spokojená čtyřka. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní oldschoolová kung-fu peckovačka hned se dvěma hrdiny, kteří rubou všechno, co jim příjde pod ruce a nohy v jednom chrámě. Jeden (ne náhodně) imituje vzhledem a posunky Bruce Leeho, druhej to zas excelentně umí s hohama. Ze začátku, jak to bývá, si to chtěj rozdat párkrát proti sobě, ale časem zjistí, kdo jsou ti opravdoví zlořádi a svoje síly spojí. Závěrečná mlata proti bělovousýmu/vlasýmu ultra-kung-fu mistrovi je již tradicí. Nejde o žádné "otloukání", ale nepřátelé jsou vyřazeni po pár petelicích a kopancích jak na běžíím páse. Prostě úžasný, klasický oddechový a dnes už úsměvný Béčko ... ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama