Reklama

Reklama

Tajní nepřátelé Stříbrné lišky

(neoficiální název)
  • Hongkong Nan quan bei tui (více)

Obsahy(1)

Čínský bojovník Sheng (Don Wong) přichází z jižních kolonií do malého města. V městečku, kterému vládne princ Lee, se v té době vyskytuje rovněž obávaný bojovník ze severu Shao (John Liu). Oba se shází v hostinci, kde mají v plánu pobývat do doby, než skončí bojový turnaj. Turnaj pořádá zkorumpovaný princ a vítěz se krom finanční výhry stane osobní ochrankou samotného prince. Avšak skutečný důvod, proč jsou oba nejlepší bojovníci v jednom městě, je přítomnost neporazitelného Silver Foxe (Jang Lee Hwang). (Epistemolog)

(více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní oldschoolová kung-fu peckovačka hned se dvěma hrdiny, kteří rubou všechno, co jim příjde pod ruce a nohy v jednom chrámě. Jeden (ne náhodně) imituje vzhledem a posunky Bruce Leeho, druhej to zas excelentně umí s hohama. Ze začátku, jak to bývá, si to chtěj rozdat párkrát proti sobě, ale časem zjistí, kdo jsou ti opravdoví zlořádi a svoje síly spojí. Závěrečná mlata proti bělovousýmu/vlasýmu ultra-kung-fu mistrovi je již tradicí. Nejde o žádné "otloukání", ale nepřátelé jsou vyřazeni po pár petelicích a kopancích jak na běžíím páse. Prostě úžasný, klasický oddechový a dnes už úsměvný Béčko ... ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ze 70. let, který mě zaujal, ale kromě toho nic moc, ikdyž se na to dá dívat a vydržíte u toho tak žádně extra výkony..,ale poslední bitka stála za to..Jeden z mých oblíbenců Jang Lee Hwang zase nezklamal a v posledním fightu předvedl své kopy. Každopádně se mi líbila i hudba v tomto filmu.. 4* stačí akorát a 80% taky potěží ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina John Liu aka Severní nohy mi přišel jako Ladislav Pešek v Obušku, z pytle ven! Měl na zádech raneček a pořád někam chodil, pravda, neměl kouzelný obušek, ale dokázal vyplatit všechny své nepřátele jinak. Nohama. Druhý hlavní hrdina Don Wong aka Jižní boxer mi zase připomínal krále Miroslava, který si v převlečení za zahradníka okoukl svou vyvolenou a Don inkognito jako velitel stráží poznal svého nepřítele, proradného bělovouse Stříbrnou lišku. Zde však veškerá podobnost s českými pohádkovými skvosty končí. Secret Rivals jsou klasickým zástupcem svého žánru a prakticky nemá žádný děj, postavy se jen přemisťují na místa vhodná k soubojům, navštívíme tedy různé mýtiny, paloučky, nádvoří apod. Občas mezi sebou prohodí nějakou tu směšnou větu a pokývají hlavami či pokrčí rameny. Po herecké stránce jsou pak Tajní soupeři možná i o kapánek horší než je zvykem, komparz nováckých seriálů vedle nich vypadá jako soubor národních umělců. Přes očekávané nedostatky se mi však dostalo vynikajících ukázek bojového umění, a proto jsem po tomhle kusu taky sáhl. Jižní boxer navíc silně ve svém projevu dává vzpomenout na Bruce Lee, taky si rád sundává tričko, ukazuje vyrýsované šlachy a při úderech si rád zakvíká. Severní nohy pak i přes fyziognomii trouby předvádí skvělou a pohlednou kopací techniku. Vypustil bych "humornou" vložku s chrapounským Rusem, přidal na soubojích a byl bych spokojen téměř maximálně. Žánrově spokojená čtyřka. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Wah Yuen se mihne v bandě zlodějů, kde stejně nejde poznat a v závěrečném souboji dabluje záporáka Hwanga při jeho akrobacii. Biao Yuen rovněž dabluje a podílel se i na bojové choreografii (spolu s Corey Yuenem). Jde o poctivou a rychlou kung-fu kopanici s typickými prvky, interiéry a akcí režiséra Ng See Yuena. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama