Reklama

Reklama

Železní andělé

  • Hongkong Angel (více)
Trailer

Obsahy(1)

V osmdesátých letech prorůstá Hong Kongem mafie pro výrobu a šíření drog. Policii se díky dobrým informátorům podaří zjistit místo, kde pěstuje opium a na místo vyšle zvláštní komando. Po přestřelce zvítězí policie a obrovské opiové pole je zničeno. Tento zásah mafii rozhořčí natolik, že postupně začne vybíjet vyšší policejní důstojníky. Proto jsou najati tři specialisté, aby našli a zneškodnili hlavní představitele syndikátu. (ČSFD)

(více)

Recenze (59)

kitano 

všechny recenze uživatele

V rámci Hong Kongu priemer, no keďže 90% rozpočtu bolo naprataných do akcie, keď na ňu príde, stojí za to. Škoda, že až v samotnom závere sa dočkáme poriadneho súboja. Je to krátky no skutočne intenzívny fight dvoch hlavných ženských predstaviteliek. Hanebne nevyužitý zostal Jang Lee Hwang. Zaguľatený David Chiang namiesto bojovania len dvíha telefóny, no jeho známy lišiacky úsmev mu nechýba a ako "manažér" anielov vlastne do filmu celkom zapadne. Exkluzívne béčkový syntetický soundtrack už len zaklicováva snímok do strednej kategórie filmov zo zlatého obdobia HK akcie, kde išlo predovšetkým o akciu a po ostatných stránkach filmy prekvapovali skor vyńimočne. (6/10) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Charlieho andílci po čínsku, kde místo Cameron Diaz a Lucy Liu jsou dvě čínský kočky, což je super a místo Drew Barrymore jeden ošklivej Číňan, což už ale tak skvělý zase neni. Nicméně akce je to fakt monumentální, sice po první mega akci na opiovým poli to trochu sklidní a je tu mírný seznámení co, jak, kdo, kde, a kdy a vytvoření zápletky, ale to je jen takový nutný zlo, aby to tam následně mohli Andílci nehorázně rozjet s těžkou střelnou technikou a zlikvidovat tak caa 200 nepřátel během 30-40 minut a navíc závěrečnej souboj s hlavní záporňačkou je fakt drsnej a netrpí nějakou light verzí jen proto, že se tam rubou tři holky. Skvělá akční béčková zábava ()

choze 

všechny recenze uživatele

Voice-over z trajleru: "Film Iron Angels shows spectacular action scenes never before seen on the screen. Film is hard and is though as people must be to fight drug syndicate. Film that gets under your skin like a needle." Tak tady byla ta památná scéna zabetonování bankovní dodávky na staveništi, kterou později vykradla v jednom díle "KOBRA 11"... Ano, je to o dost slabší než ULTRA FORCE a RED FORCE, i když tu úřadují jedny z nejkrásnějších HK girls with guns, Moon Lee a bárbínoidní Elaine Lui. Standartní zápletce chybí lepší postavy, víc humoru, mučení je fádní a choreografie akčních scén je až na pár drobností zcela nezajímavá, vůbec to celé působí odflákle. Ale finále se zmíněnou zabetonovanou dodávkou a s krvavým soubojem Moon a Elaine se sadistickou záporačkou špatný dojem trochu napraví. Zajímalo by mě nakolik "CHARLIE´S ANGELS" ovlivnili hongkongská GWG druhé poloviny 80. let. Film má ještě dvě pokračování od stejné scenáristky a režisérky a se stejným hereckým ansámblem (jen v trojce absentuje Elaine Lui). 50%. P.S.: Pochvala Vapetu, že konečně sáhl po starých HK peckách od Intersonicu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film, ktorý je prvou časťou dobrej akčnej trilógie z Hong Kongskej produkcie. Má zaujímavý príbeh o mafii, ktorá sa mstí policajtom za zničenie ópiového poľa a tak sú povolaní Železní anjeli, ktorí to majú ukončiť. Príbeh nie je najlepšie spracovaný, pretože obsahuje viacero slabších miest, ale ako celok skoro vôbec nenudí, takže som s ním spokojný. Akcie mohlo byť aj viac, pretože v prvej polovici jej moc nie je, ale aspoń druhá to vynahradzuje. Akčné scény nevynikajú choreografiou alebo nápaditosťou, ale sú rýchle a dá sa povedať, že aj dosť zbesilé, ked´ už sa začne strieľať, tak zabitých nikdy nie je málo. Najviac sa mi páči prepadnutie mafiánskeho sídla, kde hlavní hrdinovia pozabíjajú desiatky protivníkov, pričom ma zaujalo hlavne zhodenie protivníka na odistený granát, ale výborný je aj koniec filmu, kde hlavné hrdinky zbijú viacerích protivníkov a nechýba ani drsný finálny súboj. Hong Kong v tej dobe točil aj podstatne lepšie akčné filmy, ale aj tento je dobrý. Z tejto série sa mi dvojka páči ešte o niečo viac a trojku som ešte nevidel. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 71%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl asi nejdrsnější a nejpřímočařejší akční HK trilogie. Nekorektní akce, brutální přestřelky počty zabitých jdou do stovek. Soubojů tu sice tolik není, ale když už se najdou tak stojí za to. Hlavně finální ženskej trojboj je naprostej masakr. Kdo říkal, že se ženský neumí bitkařit? (zdravím tě Manonfire) Jenom jednička není ještě na plnej počet. Pár hluchých míst se tu najde, ale i tak je to nekompromisní pecka.90% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Železní andělé jsou super bojovníci,jinak jsem moc rád viděl Yukari Ôshima,které díky mé prosbě tu udělali filmografii,která je neskutečně krásná a ďábelská a sexy zlá dračice. Ten závěrečný souboj je suprovej,tři krásné dámy v krvavém souboji. Filmu rozhodně nechybí akce,nápaditost a přestřelek a mrtvých a hlavně Jang Lee Hwang opět něco ukázal zas ze svého umění. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem to sledoval u dědy na VHS, kde byla pouze asi 3 minutová upoutávka a vždy jsem z toho byl vyplesklej. Ukázku jsem viděl asi 100x, film nikoliv. 5* za vzpomínky z dětství. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Emočně lehce sterilní masakr. Železní andělé patří do zlatého fondu českého videa devadesátých let a nechybí v nich téměř nic, co má mít klasický akční Hong Kong. Komparz je likvidován opravdu ve velkém, lehce načrtnutý příběh pouze spojuje jednotlivé akční sekvence a bla bla bla, tedy pořád to samé. Viz mé předchozí komentáře k Red Force či Ultra Force, podobným hitům své doby. Iron Angels však trochu chybí kořenící dávka třebas i lacinějších emocí a hlavní postavy nejednají nijak výrazně pateticky. Skandální! Kapku jim díky tomu chyběla pořádná motivace a chvílemi mi i přišlo, že se vyloženě nudí a já s nimi. A to i při vylidňování plně obsazené mafiánské vily či při hromadném a nezvratném propouštění zaměstnanců továrenského průmyslu. Soubojů tělo na tělo či v tomto žánru kozami na pěst bylo navíc překvapivě málo a ultimátní snad jen jeden, ale i za ten díky, stál za to. Pěkná trojka a dvojka se snad vytáhne víc. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dobrej čing čongskej akční trhák něco ve stylu tady máš misi a všechny tam vykrop. Mission Completed! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Béčkový akčňák doplňující řadu "Red Force" a "Ultra Force". Rozhodně nedosahuje kvalit filmů jistého hongkongského mistra i když jedna masivní přestřelka na něj odkazuje ale určitě dokáže pobavit spoustou akčních scén a směšným českým dabingem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Činski Charlieho anjeli ešte horší než tí naši. Bez charizmatických hercov a hlavne herečiek. Obyčajná a prázdna strieľačka, Seagal je oproti tomuto artový herec. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na ziadost môjho fandu pridavam koment k prvej casti serie, ktoru som v detskych rokoch videl velakrat a po dlhsej dobe si dam jej kompletne repete. Holt v tej dobe mi k stastiu stacilo malo. Prvy diel mojou ozajstnou srdcovkou nebol ani vtedy. Pribeh pôsobi strasne obohrato a miestami vdaka tomu nudi. Zas dalsi film o boji policajtov s narkomafiou. Bohuzial akcnych scen tu nie je dostatok, aby mi nevadila slabsia zapletka. Naviac akciu väcsinou tvoria prestrelky, ktore aj ked su hromadne, tak mi pripadali tuctove. Zaujmu snad len brutalitou, ktorou sa nesetri a v takejto prehnanej miere ma uz prilis nebavi. Najviac sa mi pacila scena zachrany Alexa Fonga behom ktorej sa neustale striela a vsetko mozne vybuchuje a pritom chudaci kaskaderi predvedu niekolko pôsobivych doslova ohnivych vykonov. Napriek obsadeniu legiend zo starych kung-fu filmov tu väcsina z nich predvedie uplny prd alebo len parsekundove bitky, aby ukazali, ze este im to celkom kope (Hwang Jang Lee). Poriadnej bitky sa dockame az vo finale, ked si to skvele a drsne rozdaju tri nadherne zenske. Nevadi ani sem tam viditele zavesne lano alebo ocividny dublujuci kaskader. Pozera sa na to dobre aj po rokoch. Celkovo mi tento diel pripada ako taky uvod v ktorom sa dava dokopy tim zlozeny zo sympatickych postav, ale samotny pripad je na vedlajsej kolaji. Z postav ma najviac zaujala drsna a uchylna hlavna zaporacka Yukari Oshima, ktora sa mi touto ulohou vryla do pamäti. Hlavny hudobny motiv ma taky disco nadych. Takze prvy diel je slusny dobovy standard, ktory dnes uz pre niekoho môze pôsobit zastaralo, ale na druhej strane prave preto môze niekoho bavit. Mne sa paci styl, ale su ovela kvalitnejsie kusky z tej doby. Napriklad druhy diel tejto serie. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akčná pecka, ktorá má v sebe život a nápady. Klasika akčného žánru 80. rokov, teda hlavne v ázijskej kinematografii. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Akcia, akcia, akcia...našlapaná akcia...konečne sa dostávajú ku mne klenoty VHS, na ktoré som bol primladý...strašná rúbačka..možno trochu príliš vaty..ale keď sa rozbehla akcia, tak som mal len otvorené ústa... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Železní andělé" jsou pro mě VHS klasikou a filmem, který mě v mládí hodně ovlivnil v tom smyslu, že jsem se začal zajímat o hongkongský film a obecně o akční a bojové filmy. Jsem docela rád, že jsem si ho připomenul a doufám, že se dostanu i k jeho dvěma pokračováním, tedy hlavně k dílu druhému, který jsem si také zamiloval. Ano, herecky je to celkem hrozné, trikově taky, ale ta bezuzdná akce, skvělé postavy, tohle vám to vynahradí. A když ne, tak proč na něco podobného vlastně koukáte? ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám na tuto akční klasiku z dětství. Drsné akční filmy Tian shi xing dong a Tian shi xing dong II zhi huo feng jiao long (Železní andělé 1 a 2). Koukával jsem na to s kámošem na VHS, samozřejmě nechyběl geniální dabing jedné koktající osoby. Třetí díl si ale nějak nevybavuju. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dobrá štýlová akcia s výbornou hudbou. Scenár nie je dobrý, ale zas tu nahrádza všetko akcia. 6/10 ()

Reklama

Reklama