Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

(neoficiální název)
  • USA The Fantastic Four
Trailer

Recenze (15)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve skutečnosti není tak špatný, jak by se dle zdejších 7 hodnocení a 29% mohlo zdát. Ve skutečnosti by mohl směle konkurovat i své novodobé o 11 let mladší stejnojmenné verzi, kdyby.... kdyby tohle nebyl jen projekt, který muselo studio vyprodukovat, aby neztratilo k látce práva. Tento snímek nikdy nebyl uveřejněn a nebyl tak ani zamýšlen! Což je obrovská škoda, kdyby do toho tenkrát nalili dost peněz, mohla by to být dobrá průměrná komiksovka, dobré béčko. Je pravda, že takle - s minimálním rozpočtem - je to špatné béčko. Ale jak už jsem poznamenal, dívat se na to dá. ___ Příběh je "klasický". Reed Richards a jeho spolužák Victor Doom provádějí jakýsi pokus, po kterém Doom zahyne. Nebo to si aspoň Reed myslí. O 10 let později se spolu s Benem Grimmem a sourozenci Johnem a Susan vypraví do vesmíru, ale protože se naskytnou jisté komplikace s krystalem, dojde k výbuchu a posádka je vystavena vesmírnému záření. Ještě jsem zapomněl zmínit, že Ben se mezitím zamiloval do slepé sochařky. Již ve 30. minutě čtyřka objeví své schopnosti, ale pak je jen prozkoumávají a nic moc se neděje, dokuď se o 25 minut později nestřetnou s již oplechovaným Doomem a nestrhne se první bitva. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Cakal som ultimatne guilty pleasure a ono je to iba uplne tradicne rutinne becko, ktore ma podporu v dobrej predlohe a slusnej hudbe. Myslim, ze pokojne to mohlo ist do distrubucie. Inak je celkom zaujimave, ze mame tri rozne adptacie a kazda je zla uplne inym sposobom. 2/10 ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Film, co vznikl jen kvůli právům... Mňo, koneckonců, to třebas první filmový hobit z čs taky... Ale tohle je prostě špatný, sice ne tak moc, aby to bylo zároveň vtipné, ale špatné, hodně. Působí to jako jakási zombie zběhlá ze sedmdesátých let a jestli je to něčemu podobné, tak leda Batmanímu seriálu z šedesátejch let, triky mizerné (to je ovšem odpustitelné), a ty herecké odpornosti, co tam někteří předvádějí.... Obzvláště Human Torch by si zasloužil vymazat z povrchu zemského. Nejbizarnější je ovšem hloupý scénář (bez bližších popisů, je prostě na nic), který mimo jiné nutí postavy křičet komiksové bubliny z dob zrodu, takže lidskej pochodeň řičí "Flame on!!" atp. Krtkovitej záporák je směšnej, Victoru von Doomovi za plechovou maskou není rozumět slova a nosí plášť ze zeleného prostěradla. Prostě je to blbý, krleš. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Opět ani zdaleka ne nejhorší film. Hodně špatný ale určitě. Co se týče kladů, tak to místy působí jako fajn fan-filmeček, Dr. Doom vypadá úplně jako Dr. Doom a Susan Storm vypadá úplně jako Susan Storm a v kostýmu jí to opravdu sekne. Problém je, když tyhlety akční figurky začnou něco dělat nebo nedejbože něco říkat. Dialogy jsou naprosto příšerný a ve spojení s "herectvím" zdejšího osazenstva dostávají naprosto smrtící nádech. Zvlášť takový Johnny Storm se snaží o jakousi hyperaktivní infantilitu, ale působí jenom jako přihřátej retard. Zajímavý je, že i herci, kteří jsou kompletně zamaskovaný (Dr. Doom, Thing), ani tak nedokáží zakrýt to jejich uhozený herectví (Dr. Doom máchá rukama víc jak Petr Fiala na koncertě Mňágy). Triky jsou na nic a logika taky dostává zabrat - slušně uhozený je, když ve finální bitce najednou všichni "objeví" různý svý superfígle (Invisible Girl a její neviditelný štít, Human Torch začne lítat). Z herců bych ale vyzdvihl Mole mana s britským přízvukem, který jako jediný toho svýho losera hraje; bohužel jeho postava vyjde úplně do ztracena. Každopádně musím říct, že pro děti to není tak hrozná věc. Opravdu bych to s klidným svědomím malým (hodně malým) dětem, kteří mají rádi Fantastickou čtyřku, pustil. Nové FF jsou sice mnohem lepší, ale tady mají hezkou Susan Storm. (3/10) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá, legendy o vzniku tohoto filmu jsou mnohonásobně zajímavější než snímek samotný. Ve zkratce - byl údajně natočen (co nejrychleji a s co nejnižšími náklady) jen proto, aby umožnil producentům jakousi rošádu s autorskými právy, a nebylo tedy nikdy zamýšleno ho zveřejnit, o čemž ovšem členové tvůrčího týmu neměli vůbec ponětí, a tak s velikým úsilím a mnohdy i vlastními prostředky Fantastickou čtyřku dokončili. Nicméně poté následovala konfiskace (a možná i zničení) natočeného materiálu a film byl s konečnou platností pohřben. Ovšem ještě předtím si kdosi ve fázi postprodukce stačil udělat pirátskou kopii, díky níž snímek dodnes žije, ač oficiálně nikdy nevydán. Vau! Velká škoda, že i tak to je jen papundeklové peklo s otřesnými hereckými výkony, ještě horším scénářem a příšerným technickým provedením (což je pochopitelné vzhledem k tomu paradoxnímu tvůrčímu procesu). Vskutku kvalitní práci na filmu odvedli snad jen autoři hudby David a Eric Wurstovi. Doporučuji si tento film dát jedině jako „double feature“ s dokumentem Doomed: The Untold Story of Roger Corman's the Fantastic Four, což je určitá přidaná hodnota jinak veskrze špatnému dílu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi to připomínalo Dempsy a mekpísovou ve Star treku dva. Pak zas Siska, kožak a wolfův revír: khánův hněv ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpamátnějších průserů.... Přes špinavé hrátky s vlastnickým právem do suterénu veškerého (ne)vkusu. Ingredience -> Roger Corman.... Tenhle kultovní milovík E.A Poea a děsivě laděných zábav za pár šestáků vyhrabal snad odkudsi z chudinského předměstí režiséra Sassonea a dal mu do ruky nejslavnější komiksový čtyřlístek. S mrzkým rozpočtem pak štáb vypotil až ohromující zhovadilost, která hoří ve všech ohledech, speciální efekty budí dojem, že "dát rejžovi dvacku, snad bude líp". O to je smutnější evidentní nadšení sálající ze všech přítomných, je pravdou, že pokud má umění upřímnou touhu a snahu (zlatý Ed Wood), tak je elektrizující mrazení patrné i přes marast stupidity. Zaposlouchejte se do směšně symfonické hudby a pocítíte to. Pak se můžete smát a nebo tvůrcům fandit. To už nechám na Vás... ()

M.Macho odpad!

všechny recenze uživatele

Výjimečný je tento pohled na usměvavou čtveřici v příšerných kostýmech snad tím, že není výjimečný ale vůbec ničím. Jako komiks je to naivní, jako vyprávění nestravitelné a jako film v dekoracích - přinejmenším úsměvné. Schopnosti se objevují a mizí, jak se jim zachce - v tomto shledávám Fantastic four originální - schopnosti tam zkrátka jsou. Nevím, zda jsem slyšel špatně, ale souboj v závěru zněl jako hudební motiv z SW. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvorcovia nevyužili náležitý béčkový look filmu a nespravili z toho komiksový akčňák, plný ,,prepálenej,, akcie a ešte viac over-the-top trikov. Z každého tu je, ale iba na malej ploche. Celkovo ide iba o nudu a snímok si nálepku ´´tak zlý až je dobrý´´ určite nezaslúži, pretože je iba zlý. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to je špatné, sám Stan Lee řekl, že se tenhle film neměl stát, ale co jen na tom nejhorší, on se nestal. Neměl pořádnou premiéru, a to i přesto, že byl natočen. Přitom vznikly mnohem horší filmy, které by si zasloužily skutečné zatracení. Za mě je to v konečném důsledku pořád nejlepší adaptace těchto komiksových postav. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Cormanovský spektákl jak vyšitý aneb další výživná komiksová fosílie z dob, kdy kostýmovaní superhrdinové na filmovém plátně jen vzácně nebudily rozpaky a posměch... Nebýt těch otřesných herců a přepálených cheesy momentů, snad bych šel s hodnocením i víš - ze všech těch podfinancovaných komiksově-filmových chuděr z pravěku patří právě tento film k těm zábavnějším a snesitelnějším... Pár procent navrch za příjemný hlavní motiv hudebního doprovodu. 35% ()

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Viem, že sa hovorí o tom, že to bolo natočené len kvôli tomu, aby štúdio neprišlo o práva na značku, ale aj napriek tomu nemôžem inak. Aj keď je to teda o čosi lepšie ako o štyri roky starší Captain America. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

První filmová verze F4. Spolu s verzí z roku 2015 se jedná o nejhorší adaptace. Narozdíl od Captaina Americi (1990) se ani nedostal do kin a šel rovnou do televize. Snad jediné pozitivum na filmu je kostým Doctora Dooma, který vypadá přímo jak z komiksů. 1,5/10 ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Kuriozita, natočená len kvôli právam ktoré by inak prepadli naozaj pôsobí dojmom ťažkej provizórnosti vo všetkých ohľadoch. Scenár je vágny a malátny ako somálec ktorého uštipla mucha tse-tse, herecké výkony by nestačili ani na cenu zlatý baklažán, zúfalo kŕčovity/kŕčovito zúfalý zlý smiech Victora Dooma bol sám sebe paródiou a efekty vesmírnej zrážky boli iba abstraktné animované guličky a vlnovky. Plus ostatné srandovne nedomrlé/nedomrle srandovné efekty polovičnej neviditeľnosti a naťahujúcich sa končatín, na čele s otrasným CGI Human Torchom snažiacim sa vlastným telom zatlačiť naspäť smrtiaci lúč. Väčšina rozpočtu vraj padla na kostým kamenného Thinga, čomu verím, lebo je to naozaj jediná prepracovane vyzerajúca vec vo filme. Jeho psychický šok z vlastnej mutácie znázornený tým že pobehuje po uliciach a obťažuje vrieskajúce ženy bol však smiešny ako riť s Hitlerovskými fúzami a ofinou. Akčné scény nestáli za nič, záporácky pešiaci boli štandardne len banda dementov ktorým stačí nastaviť nohu, oni sa potknú a už nevstanú. No a vôbec som nechápal na čo je v tom celom zamontovaný ten zlodejský troll z kanálu čo z nejakého dôvodu uniesol Thingovu slepú frajerku. Fakt bizarná vec, pre zaujímavosť určite doporučujem, už len kvôli tomu že vlastne určila smer všetkým ostatným pokusom o adaptáciu Fantastickej Štvorky z ktorých ani jedna nedopadla o moc slávnejšie. ()

Reklama

Reklama