Reklama

Reklama

Bruce, Šaolin a kung-fu

  • Hongkong Da mo tie zhi gong (více)

Obsahy(1)

Tento u nás skoro neznámý hongkongský film je příběhem Ching Linga, mladého studenta kung-fu, který chce pomstít smrt svých blízkých poté, co mu je zavraždí Japonci, usilující o zavření všech čínských škol bojového umění. Když Ching Ling porazí několik nepřátelských bojovníků, stane se i on nepohodlný a musí na útěku bojovat o svůj život i o záchranu umění kung-fu. V hlavní roli uvidíte jednoho z nejznámějších napodobovatelů Bruce Lee - Bruce Le. (smrtubohem)

(více)

Recenze (9)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Na bruceploitation subžánr celkem obstojná kamera, hudba a slow sekvence. V soubojích jsou použity zbraně růženec, pařát na dlouhé rukojeti, nunčaka, šavle, kopí, či hůl a z bojových stylů dokonce i Kendó. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámý kung-fu snímek, kde proti sobě stojí Bruce Lee a legendární čínský záporák Bolo Yeung. Pár slušných akčních scén ale jinak po právu zapomenutá slabota. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Imitácia Bruca Lee v divokej čínsko-japonsko-kórejskej mlátičke. Kung fu sa tu mieša s karate (aj keď karate vyzerá ako slabšie kung fu, len s dlhými výkopmi) a taekwondom, choreografia by ešte ako-tak ušla, ale to prevedenie je slabučké. Keď je jasne viditeľná zhruba polmetrová medzera medzi údermi a súperom a to ešte sú použité spomalené zábery, ktoré odhaľujú aj menej viditeľné chyby a naivnosti. Jednoduchý príbeh ujde, až na tú japonskú vojenskú enklávu to ide spapať. Len škoda, že k záveru je to čoraz slabšie a slabšie. Bolo Jeung hrajúci Japonca potešil i pobavil, Sing Čen v roli mnícha tiež - jeho súboje sú ešte lepšie ako v prípade Bruca Le. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že Hong Kongská produkce se zaměřila tak na napodobeniny, bráchové z Číny jsou tím, jak všichni víme, též pověstní. Porovnávání stylů bojového umění se stalo několikrát zárukou B+ kvality, tady to není výjimka. Je lepší karate nebo kung fu? Hrušky nebo jabka? :-) Pro obdivovatele těchto snímků je to stále neproprané téma, na které se dobře dívá a je jedno, jestli tam hraje Franta nebo Loisa Wong. Za mě 4 hvězdičky, tu jednu strhávám za originalitu a tu druhou na zbytečné létání. Samotný děj rozhodně neurazí. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Klasická oldschoolová východní mlátička, kde si hl.roli zahrál jeden z nejznámějších napodobovatelů Bruce Lee -> Bruce Le. Když jsem film poprvé viděl před mnoha lety, šíleně jsem se bál v závěrečné scéně, kdy musí hlavní hrdina rozsekat ty dva silný dědky a dlouho jsem přemýšlel, jestli japonští vojáci nakonec hrdinu zastřelí nebo ne. Ve filmu mi vadil jen ten hnusně vypadající a podivně položeným hlasem mluvící zlý generál. Celkově zajímavá choreografie, tradičně ukrutný Bolo Yeung, ale jedná se o film pro dnešního diváka už dávno překonaný. ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké děsivé kvality jsou podobné "Bruceplotation" filmy, tenhle měl něco do sebe. Příběh jednoduchý, ale dává smysl, narozdíl od ostatních souputníků. Bolo Yeung si střihl slušnou roli, za kterou se nemusel stydět, točil i horší výkaly. Některé scény jsou sice hodně přitažené za vlasy, to vodorovné létání, které má být kopem se skokem, to člověk obrátí oči v sloup, ale jinak ok. 4 hvězdy (byť mnoho jiných 4-hvězdičkovských non-Bruceplotation filmů je co se týče kvality daleko na vyšší úrovni). ()

Masinfira 

všechny recenze uživatele

Pěkný film s řadou akčních bojových scén. Na mě osobně je tam hodně postav (z nichž některé se mi i dost pletly), rozhodně dost na film, který trvá asi 99 minut... Většina z těch zlých bojovníků umírá a na jejich místa nastupují bojovníci noví, což podle mě filmu trochu ubírá na kráse. Závěr je ale opravdu super super, ten stojí snad i za shlédnutí celého filmu! ()

DarkSikorski 

všechny recenze uživatele

Jeden z typu filmů, který se veze na době Bruce Lee. Není to špatný snímek. Příběh je sice jednoduchý, ale přehledný. Choreografie akčních scén je obstojná. Není to zrovna nic světoborného, ale dá se na to celkem dobře koukat. ()

Reklama

Reklama