Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Osudová událost v nevěstinci přinutí tři ženy s traumatickou minulostí, aby se daly na šílený útěk před svým pasákem a jeho nohsledy. (Netflix)

Recenze (33)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak samozřejmě jak je něco o ťapkách tak mě to zajímá. Tady se mě nejvíc líbil 4-6 díl, to byly perly. Je to zase časově prostřihlý což je trošku dějový bordel, ale je to taková krátká příjemně stravitelná jednohubka. Docela zajímavá teorie opačného zamilování ťapin na rozdíl od normálních holek a doufám, že se dovím, kolik bere za hodinu Wendy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

La Casa de Puta!! 3 hodinová pánská erekce a Jízda jak Prase! Tvůrci stojící za La Casa de Papel vyměňili banku a lupiče za bordel a štětky a je to výborný, byť nic pro feministky, jelikož z ženských zde jsou pouze prostitutky a z chlapů pasáci, takže těm se bude toho protivit tady dost, za mě však Guilty Pleasure jak má být. Chvílemi mi seriál připomínal Rape and Revenge snímky ze 70. let ze Španělska s občasným pomrknutím na Grindhouse a dá se říct, že i jistá exploatace žen je zde vykreslená v té nejšpinavější podobě. Příběh je sám o sobě jednoduchý, 3 šlapky utečou ze spárů svého pasáka a ten vysílá své gorily, aby je chytil, avšak samotný scénař je na velmi vysoké úrovni. Samotné dialogy jsou neskutečný masakr, pokud Vás fascinovali dialogy v Money Heist, tak tady si je užijete taky. Detailní rozbor života prostitutek v tom nejhorším světle, hromada zajímavých informací, že jsem si musel vzít papír a některé hlášky si vypsat, ano až tak moc jsem byl fascinovaný a hlavní postava pasáka si bere to nejlepší z Berlína, co se týká výkonů i mouder. Při sledování jsem zaznamenal několik easter eggů na Money Heist a režisérův rukopis je zde prostě znát. Intenzita, gradace, napětí, HUDBA!! ( Po skončení seriálu se můj playlist navýšil o dalších 20 titulů), vizuál, styl, šmrnc, důraz na detaily, nervydrásající cliffhangery a samozřejmě nádherné Španělsko-Argentínské prostitutky, na které se nejde prostě vynadívat. Díky krátkým dílům to celé frčí jak sviňě a při konci jsem si akorát řekl. Chci víc a to je jediný důvod proč nedávam plný počet, 3 hodiny mi nestačily. Ultimátní hláška na závěr:Za všechny velký životní úspěchy vděčím svému péru. Vše, co jsem vybudoval pramení z kreativní a inspirativní síly mého penisu. Lidi tvrdí, že myslet ocasem není správná věc, jenže právě to je dovedlo k největším výkonům. Proč jel Kryštof Kolumbus do Ameriky? Protože věděl, že tam bude moct ojet tolik indiánek, kolik bude chtít. Největší francouzské ikonoklasiky vznikaly v bordelu. Řecké sousoší Tři Grácie, Goyova Maya. Můžete si ho honit napříč celými dějinami umění. I Armstrong letěl na měsíc jen proto, že věděl, že pak bude na Zemi nonstop šoustat. Klády hýbou světem! 8.5/10. !! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkem normálně, říkal sem si, že si dám jednu epizodu, to abych věděl jaké to je a než jsem se nadál, už sem v sobě třetí epizodu a následovala čtvrtá. Tenhle seriál fakt těžce boduje a to hned v několika směrech, je tad šestice herců, kteří hrají uvěřitelné postavy a každá z těch postav, má hloubku a nějakou osobnost. Vývoj děje je těžké odhadnout dopředu, protože tady sou takové veletoče, že na to nestačí ani všechen kokain na celém světě a to je další věc, která mně na tom fakt bavila. A v neposlední řadě, je třeba zmínit, že tenhle seriál nikomu nenadržuje, všichni tady mají nějakého kostlivce, hřích a nebo něco, na co nejsou pyšní. Původně sem si myslel, že první série bude takový zábavný guilty pleasure, ale spíše je to taková vážnější Mexická telenovela, za to druhá série je spíše temný thriller, kde sem začal i vážně bát o postavy. Romero v tomhle směru je tedy Pán zaporák, který se neštítí vůbec ničeho od vraždění, vyhrožovaní a nebo manipulování s Moisesem. Trochu mně mrzí, že je to tak krátké, u některých dílů, sem si říkal že by šli natáhnout a víc z toho vyždímat, to všechno, protože v tomhle směru, tvůrci mají nápady, sou kreativní a jdou do toho na tvrdo, takže všechno je tady černé na bílém a tak to má být. No a pak mně mrzí neuzavření děje, protože.....to prostě nejde takhle ukončit, doufám ve třetí sérii. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dievčatá z červeného koberca majú voľno len keď im je zhora daná červená. Tak to aspoň vysvetľuje pasák v seriáli, ktorý ma nechytil. U Netflixu nič nové. Krimi rovina by bola aj zaujímavá, keby nebola pošpinená patetickými výjavmi zo života zúfalých dievčat, pre ktoré je vyslobodením z mužského jarma údajne len lesbizmus a vraždenie zlých chlapov. V podstate je tu ukázaná len machistická žumpa úchylákov, násilníkov a osôb s narušenou sexualitou. Seriál ukazuje, že všetky prostitútky sú len obete a vlastne „nemajú na výber“. Vážne? A vlastne prečo točíme niečo o prostitútkach, nie je to degradovanie ženy a preto antifeminizmus? Mimochodom, to sú všetky radodajky v Španielku také fádne a umelé. Jedna sa síce chcela podobať na Ritu Oru, ale ostatné ako bieda, to sa mi tam neoplatí ísť. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Těžko něco napsat... Už od začátku to je hodně obtížný seriál na překousnutí, protože si úplně nejsem jistý, že hlavní postavy ve stylu 3 šlapek, které se tak nějak plahočí světem, "utíkají" před gangem pasáků a vlastně se neděje okolo nic moc jiného, by mě mohly vtáhnout. Je to takové nijaké, bez emocí a bez schopnosti se přiblížit k hlavním postavám nebo jim fandit a ve výsledku to prostě divák jenom sleduje, ale v duchu jej to ani moc nezajímá. Poslední dva díly vynechám, protože mě to jednoduše nebaví a ačkoliv někdo si v tomhle zálibu najde, pro mě to bylo nekončící peklo (ještě že díly jsou jen 30minutové...). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná jsem to čekal trochu akčnější, krvavější a cyničtější, ale tempo a holky mi to vrchovatě vynahradili. Díky krátké stopáži jednotlivých dílů se člověk takřka nestihne nadechnout a tvůrci chrlí jednotlivé scénky s neskutečnou kadencí. A když trošku zvolní, může se člověk dívat na trojici luxusních šlápot, přičemž každá je svým osobitým způsobem nehorázně sexy. Mě učarovala Verónica Sanchez, která je ve svých třiačtyřiceti naprosto k sežrání. Přesně tohle je ten typ seriálu, který si zaslouží označení "Chlapi sobě". 80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Priemerná minutáž je 25 minút. Skvelá voľba. Nie je tu priestor pre zbytočné odbočky. Ano, sú tu, ale sú k veci. Prvý diel Vás hodí do sveta kuriev. Následne sa stane niečo, čo už nejde zobrať späť a nezastaviteľne sa rozbehnú kolesá osudu. Následne každým ďalším dielom zisťujete viac a viac o účastníkoch zájazdu. Prečo sa stali kurvami, čo si myslia o zákazníkoch, akých zákazníkoch majú, ako znášajú kurvenie sa. Všetko je svižné, rádoby akčné (ono sa väčšinu času len vyhrožuje), rádoby vulgárne (to čo ukážu nie je nič, čo by zásadne vyčnievalo z priemernej tvorby Netflixu). Vďaka ultra krátkej minutáži to však všetko bez problémov zožeriete. Po 6 dieloch si hovoríte, že dostávate pohodové 3*. Bohužiaľ záver sa snaží vzdelávať, moralizovať. Ja nesledujem dokument o kurvách, ja sledujem akčný, štýlový, miestami vtipný seriál, tak mi prosím nevnucujete hodiny etiky. Inak veľká škoda, že tvorcovia oveľa viac netlačili na humor. Kde to totiž urobili, tak to fungovalo skvelo. Za mňa veľké premrhanie potenciálu v rámci čierneho humoru. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od tvůrců La Casa De Papel jsem asi čekal víc. Sky Rojo se může pochlubit zejména sice potrhlou, ale inovativní zápletkou útěku tří žen před pasáky, to tady mockrát nebylo. Scénáristicky tato krátká série nemá čím překvapit, jednání postav je místy zmatečné až nablblé, jasně, člověk by to měl brát s jistou dávkou rezervy, ale očekával bych i tak trochu sofistikovanější podívanou. Postavy si docela člověk oblíbí, to ne že ne, hlavní záporák mě ale tolik nepřesvědčil, dost chvílemi přehrával, až mě z toho bolely oči. Co mě možná přinutí si pustit druhou sérii, je kvalitní vizuál z prostředí ostrova Tenerife (to Španělé vždy uměli podat s notnou dávkou grácie) a dále pak poctivý soundtrack, který na vás háže jednu hudební pecku za druhou (to oceňuji). Uvidíme, co přinese druhá série. Zatím 6/10 ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Bylo to španělské, divoké, od tvůrců "Papíráče", pro chlápky nepochybně i sexy, ale mně se to vlastně ani moc nelíbilo. Prostě to na mě nefungovalo. "Moudra" šéfa bordelu, Romea, mě nijak neoslňovaly, o postavy jsem se nebála - a hlavně, když už to mělo být jakoby crazy ulítlé, čekala jsem, že se aspoň zasměju. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

upřímně sem si nebyl jistý jestli seriál od "tvůrců La Casa De Papel" je plus a nebo mínus.Pokud by totiž byl od tvůrců posledních dvou řad LCDP byl by to rozhodně mínus.A SkyRojo je někde uprostřed.Chvílemi je to extrémně blbý až otravný a chvílemi zase zábavný a dobře se na to kouká (na čemž mají velký podíl hlavní hrdinky).Nejednou mi to připomnělo Bitch Slap,což je skvělý guilty pleasure a tohle k němu zase nemá tak daleko.Uvídíme co druhá řada,pokud bude...60% ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nj závistivé obtloustlé mařky tu rozdávají odpady. A mě se to líbilo :) Super akční, pořád se něco děje a styl vyprávění a toho jak je to natočené je přesně pro mě. A Moisés, tenhle španélský Frank Castle...vrrr...:) Už aby byla další řada. 80%. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu náhodou a díky krátké stopáži jsem to dokoukal. Je to španělský seriál od tvůrců Papírového domu. Vypráví to příběh tří prostitutek, co zmrzačí svého pasáka a pak se snaží utéct. Není to žádné intelektuální dílo, a v každém díle jsem několikrát kroutil očima a nevěřil jsem, co za opravdu hloupé dialogy vypouští hrdinové z úst. Vrchol byl extrémně nelogické jednání postav. A teď ta pozitivní část. Dobře se na to kouká, je to poměrně svižné, a místy je to extrémně přepálené, že mě to celkem i bavilo. Pokud máte volných 200 minut a nechce moc přemýšlet, tak to zkuste. 5/10 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Od španielskych tvorcov nevznikajú len telenovely ale aj dobré seriály. Oproti money heistu mi toto prišlo o krok vpred. Bolo to zábavnejšie, lepšie a hlavne dĺžka epizód sa mi povzdavala a ja som sa nenudil. Síce to malo pomalší rozbeh a herečky mohli byť vybrané iné ale dalo sa pozrieť. Sky rojo, prižmúrim trochu oči, aj keď tam boli lgbt prvky, ale netflix produkuje aj dobré seriálové novinky. Škoda že to skončilo v tom najlepšiom, som zvedavý na ďalšie epizódy. Zatiaľ za štyri. 4* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři díly naprostá pecka, má to draw, atmosféru, akci i děj. Pak začíná úrověň prudce klesat, poslední tři díly jsou už vyloženě úplně o ničem. Jednoduchá dějová linka, aneb "Jak tři štětky z bordelu útíkaly" prostě osm, byť krátkých, dílů neutáhne. Navíc logika počínánítěch holek i jejich naháněčů je tak postavená na hlavu, až to bolí. Přidá li se k tomu fakt, že popojíždějí celé hodiny po skoro liduprázdném Tenerife (které by opravdu muselo mít rozlohu jak Kanada) a sem tam, potkávají divné lidičky, cpou se drogama a občas někoho sestřelí naprosto beze smyslu, tak je celkový dojem nevalný. Čekala jsem sice trochu bizárd, ale tak debilní počínání jsem si ani nezasloužila. Díky tomu musí ubrat alespoň dvě hvězďule, takže za mne 45% a to jen díky první půlce seriálu. ()

yvona odpad!

všechny recenze uživatele

3 a půl hodiny sledování partu absolutních debilů po lobotomii. Kdyby alespoň v popisku uvedli "komedie" (i když stupidní), ale "Akční / Dobrodružný / Krimi / Thriller" to není v žádném případě. Naprosto nic v seriálu není, co by zaujalo. Nezaznamenala jsem ani jedinou logickou věc. Vlastně pardon, v 6. epizodě se objeví konečně prostřelená pneumatika a zničená simka.. To by bylo asi tak všechno. Snad pány potěší pěkné kozy a zadečky. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Vizionářský řemeslník Alex Pina se spolu s Esther Martínez Lobato po seriálech zachovávajících žánrovou vážnost jako Vis a Vis nebo La casa de papel očividně rozhodl odvázat a Sky Rojo to odneslo v plné parádě. Perfektní kinematografická extáze zábavy a absurdna, kde se trojice šlapek ve složení feťačka bioložka, lesba kurvící se s chlapy a kubánská maminka vydává na krvavý roadtrip za svobodou, zatímco je nahání jejich krutopřísný pasák v podání Asiera Etxeandíy, který byl mým prvním podnětem ke shlédnutí této lahůdky. Tvůrci si dali dovolenou a seriál dle toho vypadá, nic se nebere vážně a je to víc šílená akční komedie než nějaké tvrdé drama, což přímo vybízí k mnoho naprosto skvělým momentům, ať už je to rvačka v jedoucí sanitce, kdy si Řízek podává sanitáře vším možným, společná pánská koupel, past na medvědy kopaná ukradeným bagrem, veterinář Alfredito, nebo závěrečná kokainová konfrontace s katanama. Na kráse tomu trošku ubírá účelově otevřený závěr, myslím ale, že pro jsem tomu pro ten čtyřhodinový zážitek schopen odpustit. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři prostitutky na útěku před svými pasáky? Neuvěřitelně divoká jízda! Nerozumím tomu, že tu byl někdo schopný napsat, že je to naprosto bez emocí - to je snad vtip. Vždyť je to jimi právě nabouchané k prasknutí! Je samozřejmé a logické, že některé emoce musely jít u těchto slečen stranou, když dělaly svou práci, ale za mě je tu naprosto dostačujícím způsobem vykreslené, jak se asi musely holky cítit při všech těch praktikách, které ani samy nechtěly provozovat a přitom neztrácely šarm a - co je pro zákazníky nejdůležitější - slastiplný pohled v očích. Vidíme jejich smutný osud a nemožnost ho změnit; prostě jen tak změnit práci, utéct někam daleko a začít nový a spořádaný život. Vidíme naprosto pošramocené a zvrácené charaktery pasáků a jejich životy, které jsou samy o sobě jeden velký bordel a ani z nich už není útěku. Obě strany se ponořují hlouběji a hlouběji, ať už v otázce depresí nebo drog. Vizuálně je to skvělé, podtržené vhodným soundtrackem, ROZHODNĚ NECHYBÍ NAPĚTÍ A AKCE. Skvělé, často cynické dialogy s věrohodným vyjádřením emocí, ať už jde o lásku, nenávist, soucit, strach, potupení, ale i radost z maličkostí a naději, která je občas to poslední, co slečnám zbylo. ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Díly měly docela vzestupnou tendenci. První polovinu série jsem měl pocit, že je to odvar ,pro netrpělivě fanoušky La Casa de Papel. Díl od dílu to bylo lepší hlavně zásluhou Veronika Sánchéz. Druhá série rozhodne o smyslu tohoto seriálu. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Nový seriál od tvůrců La Casa De Papel. Zřejmě i díky tomuto označení byl už dlouho dopředu na české fan stránce Netflixu hodně propagovaný. Na dnešek jsem se těšil a musím říct že nejsem zklamanej. Naopak. Španělsko jede zase bomby! 8 dílů po 30 minutách, a první díl tak našlapanej, že bylo hned rozhodnuto, dnes si dám binge watch 😄 Postupně sem teda začal přemýšlet, jak to vůbec může skončit a obavy se trochu naplnily. Doufám, že už mají natočenou i druhou sérii, jinak bude zle 😆 Pokud se vám španělský seriály na Netflixu líbí, tak není o čem, doporučuji. Strašně mi to připomínalo Vis a Vis, má to takovou tu nenucenou girl power, je to akční, vtipný, občas přehnaný a řádně dramatický. Je to fakt dobrý. ()

Reklama

Reklama