Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leonard a Judith majú len málo spoločného. Zhovorčivá Judith pracuje v univerzitnej kaviarni a žije v byte, ktorý patrí škole. Tichý Leonard je profesor matematiky, ktorý má rád samotu. Keď univerzita začne trvať na tom, že školské byty môžu využívať len učitelia, musí Judith zapojiť všetok svoj dôvtip, aby si udržala svoje bývanie. Táto snaha ju privedie k práci na univerzitnom projekte pre školy, ktorý má žiakom ukázať, že matematika nemusí byť len strašiakom, ale práve naopak, má svoje čaro a krásu. Nevedie ho nikto iný ako Leonard, ktorému má Judith pomôcť prekonať komunikačnú bariéru medzi ním a deťmi. Postupom času sa však začína strácať aj komunikačná bariéra medzi nimi dvoma... (RTVS)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typický film pre večer pri verejnoprávnej televízii. Minimalistický formát, všetko také lacné, skoro priemerné. Láska na úrovni telenovely a doktora z hôr. A nemecká matróna Tanja Wedhorn si stále myslí, že má dvadsať. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Romantický film on 66 ona 48 - to je do doma důchodců? To někdo myslí vážně, že stařečkové byť dobře vypadající jsou ti praví na "romantický" film? A kde je dnešní Německo? 4 mil. Turků, 1 milion Afričanů, 1 mil Syřanů a Afghánců--- kde ti ve filmuj byli? Politicko-korektní filmy jsou trapné, opak je ale také trapný. Umění jsme nečekali, kvalitu kamery či hudby také ne, ale "boj a matematiku" je filmem pro koho? Děti? Ministerstvo? Cílová skupina mi unikla a hodnota filmu také. 20% ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nikde nic nebylo tak jsem se teda dívala na tenhle příběh.Ze začátku jsem si říkala no jo pilcherovka...ale byla jsem příjemně překvapená.Sedlo mi do nálady jednoduché zpracování ,žádné oblbovačky režií a dokonce i humor se vyskytl.Sice to bylo místy přitažené za vlasy ale odpustila jsem i to politické vysvětlení proč je v dnešní době v Německu potřeba víc vrtulí...Fajnový slovenský dabing.Žádné huhňání a dokonce bylo rozumět i místy silně "opitému" otci :-))) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film sa nakrúcal v Berlíne (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 5. augusta do 3. septembra 2019. (Arsenal83)
  • Premiéru videlo na obrazovkách Das Erste 6 miliónov ľudí. Televízia dosiahla trhový podiel 17,0%. (Arsenal83)
  • Premiéra mala byť pôvodne 12. decembra 2020 na filmovom festivale v Lünene, ale podujatie bolo kvôli pandémii COVID-19 zrušené. Prvé vysielanie sa tak uskutočnilo až 15. januára 2021 v rámci série Endlich Freitag im Ersten. (Arsenal83)

Reklama

Reklama