Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Príbehy osobností, ktoré formovali dejiny Slovenska. (RTVS)

Recenze (3)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé, jak portréty k Největšímu Slovákovi tvůrci pojali. Za mě bylo dost zvláštní, že moderátor vstupoval do historických rekonstrukcí, to je pro mě velmi zvláštní prvek. Současně byly všechny dokumenty dělány docela národovecky. Nemůžu si odpustit i to, že místy byly opěvovány osobnosti, které jistě nejsou v historii kladné. I to je dost zvláštní. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotné dokumenty boli spracované veľmi kvalitne, preto hodnotenie musí byť vysoké. Samotná anketa je ale pochybná. Tisa vylúčili, pretože mal veľa hlasov, Husáka však ponechali a je tam aj taký Sagan, čo je už fakt na hlavu, ako aj istý zbojník Jánošík, o ktorom ani nevieme poriadne ako vyzeral, ale hlavne, že kradol a to sa v našom parlamentnom systéme zachovalo dodnes, tak čo by nebol jeden z najväčších Slovákov? ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Videl som pár dielov (naposledy ten o Antonovi Strholcovi), spracovanie je tak na tri lepšie hviezdy, hrané pasáže sú nápomocné, informácie relatívne celkom obsiahle, no chýbalo mi viac archívnych, či autentických materiálov. Pre mňa je ale tiež dôležitá dĺžka samostatných dielov a tá je konečne raz na Slovensku hodná použitia slovného spojenia "dokumentárny film". Preto dám štyri. Aj keď tých dielov je fakt pramálo - je tu P. Sagan, ok, ale prečo tu nie je náš najväčší hrdina tejto doby J. Kuciak.  A z doby minulej ani nehovorím. No, pravdupovediac je to veľmi nedokončená séria. ()

Galerie (126)

Reklama

Reklama