Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Príbehy osobností, ktoré formovali dejiny Slovenska. (RTVS)

Recenze uživatele Cheeter k tomuto seriálu (11)

Slovenský panteón (2020) 

Zajímavé, jak portréty k Největšímu Slovákovi tvůrci pojali. Za mě bylo dost zvláštní, že moderátor vstupoval do historických rekonstrukcí, to je pro mě velmi zvláštní prvek. Současně byly všechny dokumenty dělány docela národovecky. Nemůžu si odpustit i to, že místy byly opěvovány osobnosti, které jistě nejsou v historii kladné. I to je dost zvláštní. ()

Milan Rastislav Štefánik (2020) (E01) 

Uf.... ten pohled na Štefánika mi přijde až národovecký... A i když vše uvedené je nejspíš pravda, tak ten celkový pohled mi prostě nějak nesedí. Navíc nemám rád, když "vypravěč" zasahuje do rekonstrukcí, to za mě hodně narušuje děj. ()

Anton Srholec (2020) (E02) 

Za mě trochu rozpor. O Srholcovi jsem doposud neslyšel. A i po shlédnutí dokumentu přemítám, proč patří mezi významné Slováky. Jeho život je bezesporu zajímavý, prošel si ledasčím. Ale mám dojem, že lidí jako on muselo být přece jenom víc. Tak proč právě on? ()

Jánošík (2020) (E03) 

To, že k Jánošíkovi víme jenom málo, dokazuje závěr dílu, kdy jsme viděli závěry z filmů. Ukazuje se nám tu tak druhý život osobnosti, na který jinde není moc času. A pokud chci rýpat ohledně původu, nebyl to Jánoš Íg? ()

Ľudovít Štúr (2020) (E04) 

Sice se stále nedokážu srovnat s tím, že moderátor leze do historických ukázek, ale tenhle díl byl zatím nejlepší, proto zvedám hodnocení. ()

Jozef Gabčík (2020) (E05) 

Tak vrstva patosu v tom je strašná.... ale jinak jako první díly. ()

Andrej Hlinka (2020) (E06) 

Za mě asi nejlepší díl, za celou dobu. Ono zase, co říct k Jánošíkovi? Uznávám, že k Hlinkovi je toho daleko víc, ale pokud vezmu z pohledu zpracování, tak i tak tahle část vede. ()

Cyril a Metod (2020) (E07) 

Místy si kladu otázku, zda to tak opravdu mohlo být, protože jsou místa, která se mi vážně nezdají. A v tomto případě mi scházelo větší zasazení do kontextu. ()

Gustáv Husák (2020) (E08) 

Dobře odvedený portrét, to se povedlo. Akorát oslovovat Husák "náš hrdina" mi přijde víc než zvláštní. ()

Alexander Dubček (2020) (E09) 

Další z lepších dílů. Ale nehoda na dálnici natočená na lokální silnici? To muselo být hodně naivní v představách tvůrců. ()

Peter Sagan (2020) (E10) 

Nemůžu si pomoct, ale celé to prostě jenom glorifikace Sagana, schází mi kritický odstup. Všechno navíc komplikuje to, že v jeho životě nepřišel výraznější zádrhel, což celý dokument činí prostě moc přímočarý. ()

Reklama

Reklama