Reklama

Reklama

Letní mráz

Trailer

Obsahy(1)

Je léto a Francii zasáhne polární zima. Deset osamělých a ztracených duší se navzájem shledá. Toto zásadní setkání je poslední šancí pro naději a strach, lásku a sny. Deset příběhů, které vzdávají hold Monetovým Leknínům. Deset příběhů, které vykreslují impresionistický obraz dnešní Francie. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě, že ve filmu z roku 2023 teplota – 10°C už znamenala katastrofu. Pamatuji větší mrazy a nikomu to nevadilo, tedy kromě silničářů, kteří museli prohrnovat a sypat silnice, když sněžilo. V bytech bylo pořád pěkně teploučko. To bylo ovšem ještě za socialismu. Při dnešního cenách tepla by déletrvající zmíněná teplota asi znamenala zánik evropské civilizace, protože bychom zmrzli. Nebo by nám Spojené státy začaly prodávat zkapalněný plyn za někdejší sovětské/ruské ceny za kubík? To asi sotva. A uhlím bychom topit nemohli kvůli cenám emisních povolenek, i kdyby uhlobaroni obnovili těžbu uhlí. Takže taková představa vlastně zas až tak moc zábavná není, zvláště pokud by mráz udeřil v létě. Film je bohužel příliš rozvláčný a nezáživný a vlastně i zánik lidstva vymražením mi přijde nudný. O konci světa se mi dost často zdává. Záznam jednoho takového snu jsem zařadil do rubriky Deníček na mém profilu. Sem vkládám text, v němž, stejně jako ve filmu, figuruje Francie. - - - Sen o zániku Francie (v noci ze 17. na 18. září 2015) - - - Někdo na ulici mi říká, že Republika Francie právě zanikla. Odmítám tomu uvěřit. Dotyčný zapne tablet, na který přijímá satelitní signál francouzské televize, abych se sám podíval. Televizní hlasatelka, které z očí tečou slzy, něco povídá, ale bohužel jí nerozumím. Pak následují záběry z nějakého parku, v pozadí vidím charakteristickou dominantu Eiffelovy věže. Zdánlivě se nic zvláštního neděje. Nějaká dívka to tam svému příteli dělá francouzsky. Akt se jim ale nepodaří dokončit. Dívka ustane ve svém konání a mužův penis jí vyklouzne z úst: oba milenci spějí jako zabití.      Můj informátor říká, že Česká republika rovněž zanikla. Poleká mě představa, že by se u nás zánik státu začal projevovat stejným způsobem a namítám, že se určitě mýlí. Naši politici přece kašpárkují v médiích jako by se nic nedělo. On říká, že se můžeme jít podívat na úřad vlády a přesvědčit se. Vcházíme do budovy. Nikde ani noha, nikdo to tam nehlídá. Na vrátnici visí cedule: Z důvodu zániku ČR se neúřaduje. V naléhavých případech se obracejte na zakládající výbor ČIS. Pod tím je nějaká adresa v Břeclavi. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

-10'C a drámo kolem toho.Mráz odkryl duše lidí.Introvertní hlídač  v sobě nechal vygradovat osamělé zoufalství. ()

Reklama

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu muselo být 14. března 2020 kvůli pandemii covid-19 přerušeno a dokončeno bylo po uvolnění opatření v červnu toho roku. (WernerDMZ)

Reklama

Reklama