Emoce v umění

(seriál)
  • Španělsko This Is Art
Dokumentární
Španělsko, 2017, 24x45 min

Španělský hudebník, pianista, humanista, zpěvák, píšící a moderující všeuměl Ramón Gener, jehož seriál To je opera jste měli možnost nedávno sledovat na televizních obrazovkách, vytvořil v roce 2017 čtyřiadvacetidílný cyklus This Is Art, který jsme česky nazvali Emoce v umění. V úvodním díle mj. říká: „Mám rád ty, kteří se dokáží vyjádřit skrze umění, aby sdíleli to nejuniverzálnější: emoce! Obraz, socha nebo píseň mě inspirují, vyvolají ve mně vzdor, lásku nebo dojetí. Miluji umění! V kontaktu s ním se sami proměňujeme v cosi jedinečného. (Česká televize)

(více)

bohemia_regent

všechny recenze uživatele

Díly: 1) Extáze **, 2) Zvědavost ****, 3) Inspirace ***, 4) Vzpoura ***, 5) Ješitnost ***, 6) Bláznovství ****, 7) Samota ***, 8) Žárlivost **, 9) Odvaha **, 10) Vina **, 11) Strach ***, 12) Touha **, 13) Bolest ***, 14) Víra ****, 15) Posedlost ***, 16) Melancholie ***, 17) Zlomená srdce *, 18) Humor ***, 19) Stud **, 20) Zamilovanost **, 21) Nenávist ***, 22) Empatie **, 23) Radost **, 24) Pocity *. -------- V titulcích (jednotlivých dílů) seriálu uvedeno: rok výroby 2017 (díly 1-6), 2018 (díly 7-24). ()

Hedka

všechny recenze uživatele

Za originalitu spracovania - maximum, za mnohé protichodné názory, komentáre, nekritický pohľad a "filozofické úvahy" o zmysle (nielen) umenia - odpad. Dokument ma však utvrdil v názore, že nájsť harmóniu, krásu a pravdu v umení je čím ďalej, tým ťažšie. Viaceré oblasti tzv. moderného umenia sú nasiaknuté disharmóniou, ošklivosťou a klamstvom - a to už pre mňa žiadne umenie nie je. ()