Reklama

Reklama

Vikingové: Valhalla

(seriál)
  • USA Vikings: Valhalla
Trailer 3
USA, (2022–2024), 21 h 16 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Jeb Stuart

Kamera:

Peter Robertson

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Álfrún Laufeyjardóttir, Frida Gustavsson, Joakim Nätterqvist, Bosco Hogan, Mark Huberman, Kenneth M. Christensen, Yvonne Mai, Hafþór Júlíus Björnsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Po sto letech povstane nová generace legendárních hrdinů, aby vzala osud do svých rukou a vešla do dějin. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (86)

kockodan 

všechny recenze uživatele

Bože, vikingové s perfektními hollywoodskými vybělenými zuby!!! Vše je jakš takš autentické ale ty perfektní dentistické práce v jejich tlamách mě iritují!!! Nedá se tomu uvěřit, že koukám na vikingy, a to já chci, není to pro mě dost imersivní! A ani hadry neměli tenkrát tak perfektně ušité, kostýmy zde vypadají jaksi moc propracovaně a dokonalé, jako z elektrického šicího stroje! Prostě slabota! ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv původní Vikingové v posledních řadách šli kvalitou dolů, tak se pořád jednalo minimálně o průměrnou podívanou, kterou táhnuly především dobře zpracované bitvy a zajímavé postavy. Nový seriál z dílny Netflixu však ani tohle minimum naplnit nedokázal. Postavy jsou nezáživné a představené stylem, že v podstatě nemáte ani u jedné z nich důvod si ji oblíbit. Seriálu škodí i zběsilé tempo, kdy každou půl hodinu musí přijít nějaký příběhový zvrat. Orientace v ději je tak postupem času čím dál náročnější. Člověku se motají i postavy, které přichází a odchází, jak se scénáristům hodí, a jejich motivace je často dost nečitelná. A když už si nějakou postavu oblíbíte, tak buď i u ní přijde obrat o 180 stupňů, nebo ji tvůrci rovnou odstraní úplně. Seriál navíc sleduje s přibývajícími díly čím dál více dějových linií, což příběhu rozhodně nepomáhá, protože žádná z nich nedostává potřebný prostor a většina tak působí naprosto zbytečně – ano, mluvím o tobě, Freydis. I z tohohle důvodu pak naprosto nefungují rádoby emotivní scény – proč bych měl být smutný, že zemřela postava, kterou jsem poznal před půl epizodou, měla dohromady zhruba 2 scény a ani nevím, jak se jmenuje? Postavy obecně nejenom že ani zdaleka nemají na hrdiny z původní ságy, ale co je horší, tak působí jako charakterové slepence Vikingů z původního seriálu. Mnohem zajímavější tak jsou postavy z Anglie, ale i ty v druhé půlce trpí kvůli zběsilému tempu a roztříštěnému ději. Seriál z totálního dna vytahuje čtvrtá epizoda, která konečně připomíná staré dobré Vikingy a bitva je zvládnutá fakt pěkně. Škoda, že tvůrci razili přesvědčení „čím více postav a linek, tím lepší děj“ a nepreferovali variantu, kde by zvolnili a šli by více do hloubky. Hodně lidí si stěžuje na tmavou ženu v roli Jarla, jenže to je ten nejmenší problém celého seriálu, který se absolutně rozpadá jako celek a divácky byl pro mě od 5. epizody naprosto nezáživný. 3/10 a další série si odpustím. ()

Reklama

Střelec17 

všechny recenze uživatele

Ani jsem neočekával, že by to mohl překonat předešlé Vikingy, ale protože jsem viděl všechny díly starých Vikingů, musel jsem zkusit i tyto nové. Po prvních dílech to nebylo vůbec špatné, klasicky chystaný útok na Anglii, sem tam nějaká šarvátka a člověk jakoby byl zpátky u svého seriálu. Bohužel se to potom začne měnit. V některých místech to celkem drhne a příběh není tak zajímavý aby mě udržel, stejně jako hlavní postavy, které nejsou tak dobře zpracovány. Pozitiva: Trochu to připomíná předešlé Vikingy. Negativa: Postoj jakým se seriál ubírá. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Už to asi vyznie, že na ňom sedím, ale prisahám že nie. Tu som ostatne pri prvej epizóde netušil, až kým nenabehli záverečné titulky, kto ju režíroval a vravel si iba, že je to teda pekná amatérčina, prečo sa Netflix púšťa do niečoho, čomu potom pri výrobe nevenuje dostatočnú pozornosť. Ale prd, prvú epizódu tu režíroval Niels Arden Oplev a je to fakt katastrofa. NEDAJTE SA VŠAK ODRADIŤ! Druhá epizóda síce dojem nestíha napraviť úplne, po tretej som sa už ale v moci seriálu ocitol naplno a zvyšok zhltol na jeden záťah a maximálne spokojný s takouto nenáročnou formou TV zábavy sa už iba modlil, aby sa nám vo finále nevrátil na režisérsku stoličku ten zúfalo neschopný tupec. Našťastie sa tak nestalo a tak môžem s radosťou skonštatovať, že Valhalla dopadla lepšie, než posledné dve série pôvodných Vikingov, že aj menej výrazné postavy nakoniec stihli dostať svoj priestor a že pokiaľ si to podrží rovnakú úroveň pútavosti - tie bitky, tie stratégie a politické kľučky a zvraty a s tým súvisiaca miera napätia - aj do ďalších (dajme tomu pokojne ešte takých troch) sérií, tak sa veru máme na čo tešiť. Nie je to Ragnar, ale ani žiaden impotentný odvar, vážení! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic, ale nakonec překvapivě slušné. Ne tak komplexní a výpravné jako původní vikingská série, ale na druhou stranu se furt jede kupředu, nikdo se ničím zbytečně nezdržuje, akce je dost a vlastně to po celou dobu nenudí. Bohužel zde nejsou žádné výrazné postavy a v půlce si nebudete pamatovat jak to začalo a po týdnu na seriál zapomenete úplně. ()

Galerie (270)

Zajímavosti (10)

  • V originálním znění zní nejen angličtina, ale také latina. (Lynette)
  • Podle islandských ság byl Canute (Bradley Freegard) pra-pra-pravnukem Ragnara Lothbroka prostřednictvím svého otce Sweyna. (LUKICKK)
  • Herec Bradley James (Lord Harekr) hraje v této 2. sérii také jednu z důležitých postav, i když jen v několika málo epizodách. Svou roli proto začal natáčet v Irsku o něco déle (od července 2021), než jiní herci stěžejních postav. (Lynette)

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Reklama

Reklama