Reklama

Reklama

Vikingové: Valhalla

(seriál)
  • USA Vikings: Valhalla
Trailer 3
USA, (2022–2024), 21 h 16 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Jeb Stuart

Kamera:

Peter Robertson

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Álfrún Laufeyjardóttir, Frida Gustavsson, Joakim Nätterqvist, Bosco Hogan, Mark Huberman, Kenneth M. Christensen, Yvonne Mai, Hafþór Júlíus Björnsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Po sto letech povstane nová generace legendárních hrdinů, aby vzala osud do svých rukou a vešla do dějin. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (86)

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Za mě velké zklamání. Docela jsem se těšil a ani nízké hodnocení mě neodradilo. Přece jen poslední série původních vikingů měla podobné hodnocení a i tak jsem ji přímo miloval. V tomhle pokračování je velký problém samotná atmosféra. Narozdíl od původního seriálu kde jsem si fakt připadal jak mezi vikingy a říkal jsem si, že to tak opravdu mohlo vypadat, tak tady mi to přijde jako jakýkoliv americký seriál, akorát do něj šoupli vikingy (dialogy, chování postav, atmosféra). Dalším problémem je, že je toho hrozně moc na poměrně malé stopáži. Byl jsem opravdu zmatený kde se berou nějaké postavy a proč dělají co dělají a jak se tam míchají různé problémy mezi sebou. Dále jsem si neoblíbil snad žádnou postavu což mi bylo líto, když u původního seriálu jsem se zamiloval do tolika postav. Jediné co tomu nemůžu vytknout je samotný vizuál, ale jinak si asi na nic jiného nevzpomenu. 50-60% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série jedna: Je to jiné, než původní klasika. Je zde méně akce, méně sexu, ale i méně přešlapování. Naopak děj se hrne někdy až moc rychle nebo v náznacích a odkazech. Zrůdností bylo, že královnou v Kattegatu je - no, kdo jiný než černoška. Střety křesťanství a "barbarské" víry jsou ještě silnější, než dříve a myslím, že po konzumaci těchto seriálů by nejeden věřící mohl opustit jakoukoliv víru. Valhalla nemá sílu prvních řad Vikingů, ale pořád je to lepší než nic (podobného), nebo než nějaké nabízené sračky. Poslední epizoda byla na vysoké úrovni a škoda, že to tak nebylo celé. Možná náznak něčeho příštího. Série dva: O moc lepší než jednička. Pomalejší rozjezd a potom pěkný nátlak. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Původní seriál a i tenhle jeho spin-off se prezentují jako historická dramata a jako takové je hodnotím. Co se týče původních Vikingů, tam to šlo postupně z kopce, ačkoliv začátek byl dost slibný. Tady je to v hovnech už od prvního dílu  a postupně se to v nich už jenom převaluje, občas to sebou plácne a zvedne spršku splašků, která se po chvilce usadí ale to je tak vše.  To, co bych nějakému fantasy bez knižní předlohy byl ochotný odpustit tady rozhodně pominout nelze a celému seriálu to brutálně sráží vaz. A já už jenom kroutím hlavou, proč má někdo potřebu tohle dělat? Vydávají to, proboha, na Netflixu. Tam jsou tržby jisté tak jako tak, tak proč se zaprodávat nějakým módním vlnám, za cenu brzkého úpadku v zapomenutí, když za podobné peníze mohl vzniknout historicky věrný počin, na který by se i budoucí divácké generace mohly dívat s nadšením. Velká škoda zmařeného potenciálu, pokud máte nejen rádi téma vikingů ale jste i fanouškem historie, pak tenhle seriál paradoxně vůbec nebude pro vás. 1/5 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na pôvodných Vikingov (myslím prvé 4 série) to nemá ani zďaleka zatiaľ, na druhú stranu nie je to úplne márne. Najväčší problém je, že tu nie je postava ktorej by ste vyložene fandili alebo popravde, ktorej osud by vás nejako viacej zaujímal, Natočené je to pekne, bitiek je dostatok a sú tam aj zaujímavé zrady a pletky. Všetko sme to už ale niekde videli. Rozhodne seriálu šancu dávam, treba ale dosť zlepšovať. Finále podobne ako celá séria, dobré ale bolo mi úplne jedno kto vyhrá. U mňa za 4*. Tak druhá séria v podstate podobná, mňa bavila viacej ale o postavy nemám taký záujem ako by som chcel. Pozerá sa nato dobre, vizuálne to je pekné ale tie jednotlivé príbehy ma neohúrili. Haraldova cesta na lodi trvalo dlho, v Londýne sa to vyvíja zaujímavo ale tá zápletka nemala trvať celú sériu, no a Freydis je linka s náboženstvom, ktorá vás buď baví alebo nie. Stále za 4. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jasně, i ve Vikings dostávala historie na frak, mnozí zúčastnění tu vyváděli neskutečné blbosti a nad řadou provinění proti logice zůstával rozum stát. Nicméně to první se dalo tak nějak přejít, protože se přeci jen vesměs jednalo o legendární nebo pololegendární události. To druhé nevadilo, protože postavy byly ztvárněné charismatickými herci a nebyly špatně napsané. No a to třetí bylo jedno, protože to prostě byla zábava. Oproti tomu Valhalla se nemůže pochlubit prakticky ničím. Narozdíl od Vikings jsou dějinné události známé a relativně dobře zdokumentované a když už nic, známe alespoň letopočty. A proto je jasné, že některé z postav se nemohly reálně potkat. Navíc jarl Haakon v podení černošské herečky je fakt průser. Neobstáli ani herci hrající ploché charaktery. Jediná zajímavější postava je snad jen Emma Normandská v podání Laury Berlin a to především proto, že je krásná. V posledních dvou dílech mě bavil i Sven Vidlí vous, který sice vypadal jak trpaslík z LOTRu, ale s tím bych zase neměl takový problém. největší průšvih ale je fakt, že to byla nuda. Bitky a rvačky měly až na výjimky mizernou úroveň a nevylepšila to ani závěrečná bitva. Snad jen berserkrovský konec za něco stál. Děj, i přes slušný nástřel s pomstou za vyvraždění Dánů, nakonec stagnoval do tupého plkání a až absurdního souboje mezi křesťanstvím a pohanstvím. Celkově velké zklamání, ale přesto případné druhé řadě šanci dám. Alespoň prvním dílům. 30% ()

Galerie (270)

Zajímavosti (10)

  • Olaf Haraldsson (Jóhannes Haukur Jóhannesson) je držitelem titulu Rex Perpetuus Norvegiae – věčný král Norska. Technicky vzato, všichni norští panovníci od 12. století drželi Norsko jako léno tomuto dávno mrtvému králi. (LUKICKK)
  • Leif Eriksson (Sam Corlett) a Harald Sigurdsson (Leo Suter) jsou zobrazeni jako stejně staří. Předpokládá se, že Leif Eriksson se narodil ve skutečnosti asi 50 let před Haraldem Sigurdssonem. (Lynette)
  • Oficiální zdroje uvádí, že se seriál odehrává 100 let po událostech původních Vikingů (od r. 2013). Původní Vikingové se však odehrávají na přelomu let 790 a 800, což naznačuje několik titulků v 1. a 2. sérii. Invaze Kanuta Velikého do Anglie (potvrzená několika prameny z první ruky) se odehrála v roce 1010, takže se blíží 200 letům. (LUKICKK)

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Reklama

Reklama