Reklama

Reklama

Desítky let trvající pouť jedné ženy ke své nezávislosti - o tom pojednává film Purpurová barva, příběh lásky a lidské odolnosti. Celie čelí ve svém životě mnoha těžkostem, ale nakonec najde mimořádnou sílu a naději díky nezlomné sesterské lásce. (Magic Box)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (12)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, barvy, výprava, některé songy, působivé, ale i když mám rád muzikály, zřejmě mi k srdci přirostla více původní verze. Tahle zase může dílo oživit pro další generace, ale zajímal by mě spíš přímo divadelní záznam muzikálu než film, který je jeho „technikolorovou“ verzí. Ne, že by to nebylo působivé, ale trochu jako Čaroděj ze země Oz. ()

Ragga 

všechny recenze uživatele

Bylo to v pohodě. Původní film jsem neviděl, předlohu neznal, ale zajímalo mě o čem je ten příběh. Neurazilo mě to a ani nenadchlo. Každopádně Kunta Kinte takovou kliku neměl :D Muzikálů moc nevídám, ale protože mám rád blues, tak mi to pomohlo s dokoukáním filmu. Hudebně je to blueso-gospelo-soulové. No umím si představit, že původní film mohl být velký slaďák a jsem rád za pauzy s hudbou:D Kdybych o tom příběhu náhodou chtěl ještě zjistit víc, určitě bych neriskoval a rovnou si přečtl knížku:) Dávám neutrálních 51% ()

Reklama

Muel 

všechny recenze uživatele

| Warner Bros. | Dobré to bolo, bavilo to po celý čas, má to super herecké výkony, hlavne teda Danielle Brooks je tu fakt neskutočná, veľmi pekne to vyzerá, hudobné čísla sú chytľavé a ešte aj v závere ma to emocionálne pekne vzpružilo a dosiahlo to, čo chcelo. Hlavne teda pri večeri s konfrontáciou hlavnej postavy s jej manželom sa mi fakt otváral nožík vo vrecku a tým ženám som držal palce ako nikdy predtým. Good time. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Nerozumím remaku tohoto filmu, když Steven Spielberg, mistr svého řemesla, už tento příběh s naprosto famózními herci na plátno převedl. Pokud si někdo z woke propagandy vymyslel, že Blitz Bazawule to zvládne lépe jen proto, že je z Ghany, tak se mýlí. Tato verze byla jen pokusem o něco, co už bylo překonáno. ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi filmová verze z roku 1985 a tak jsem byla zvědavá, jestli budu oslovena stejně pozivitivně tou z roku 2023. A byla - a jsem stále plna dojmu z báječného filmu. Každého citlivého člověka, se dotkne příběh plný skvělé hudby, prostoupený písněmi s emotivními texty a v neposlední řadě  GOSPELY Afroameričanů. Perfektní herecké obsazení a dva "hvězdní" producenti, stvořili úžasný film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Whoopi Goldberg si strihla cameo rolu pôrodnej asistentky, v pôvodnom filme hrala hlavnú rolu Celiu, za ktorú dostala aj nomináciu na Oscara. (jdavid)

Související novinky

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

Reklama

Reklama