Reklama

Reklama

Air Force One - Tajemství prezidentské letky Presidential

(TV film)
  • Česko Air Force One: Tajemství amerického prezidentského letadla (více)
Velká Británie, 2019, 45 min

Hrají:

Bruce Dickinson, Barack Obama (a.z.), Donald Trump (a.z.), George W. Bush (a.z.), Ronald Reagan (a.z.), Harry S. Truman (a.z.)

Obsahy(1)

Prezident Spojených států požívá k cestám na události světového významu letoun Air Force One. Tento dokumentární film seznámí diváky s historií prezidentských letů a představí jim personál pracující na palubě letadla, který tuto historii zná lépe než kdo jiný. Řeč bude i o atentátu na JFK, vybudování létající pevnosti pro amerického prezidenta po teroristických útocích 9/11, jakož i o riskantních cestách do válečných zón. Air Force One prezidentům slouží stále, ať už ve dnech vítězství, nebo teroru a tragédií, i ve dnech studu. Toto letadlo je ztělesněním podrobných dějin Bílého domu. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (7)

tomma 

všechny recenze uživatele

Společenský dokument, kterak Air Force One hrál významnou roli u historických milníků své doby – např. smrt JFK, útok na dvojčata, Bushova návštěva Iráku. Pár technických informacích o letadle, jinak společenský balast. Spíš bych ocenil informace technického rázu, co všechno letadlo odlišuje od standardního letounu, jak probíhá výcvik pilotů, jak je kontrolovaný servis a objednávka náhradních dílů, jaké procedury se musí absolvovat, aby se člověk dostal na palubu (co mě takhle z fleku napadne), místo toho všeho je asi důležitější vědět, jakou měli všichni rádi zmrzlinu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vyprávění není žádná nuda včetně známých historických událostí. Pobavila mě historka jízdy na koni Raegana na jeho ranči s královnou, která se omlouvala, že její kůň moc prdí. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama