Reklama

Reklama

Kumo desu ga, nanika?

(seriál)
  • Japonsko 蜘蛛ですが, なにか? (více)
Trailer

Epizody(24)

Obsahy(1)

Měl to být další obyčejný školní den, ale záblesk světla a silný výbuch vše změnil. Další, co si studenti pamatují, když otevřeli znovu oči, byl nový magický svět a úplně jiná těla, než byla ta jejich vlastní. Takto byli všichni reinkarnováni do jiného světa! Ti šťastnější zůstali lidmi, někteří se dokonce staly šlechtici, i když občas se třeba chlapec změnil v novém světě v dívku a naopak. Ti méně šťastní však lidmi být přestali. A tím bohužel není myšleno, že by se z nich stali elfové či trpaslíci, ale někteří se stali třeba i takovými monstry.
Hlavní hrdinka tohoto příběhu byla jednou z těch méně šťastných. Již v našem světě byla spíše takovou šedou myškou, která nejraději tráví svůj volný čas doma hraním videoher, ale tady se znovuzrodila jako pavouk. Už od prvních okamžiků se přesvědčila, jak krutý je svět těchto monster, kde jen nejsilnější přežijí. Postupně však díky svým znalostem získává nové schopnosti a sílu. Na své cestě také nachází další reinkarnované spolužáky, kteří se museli smířit se svojí vlastní nelehkou situací a mnohé to opravdu změnilo... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (7)

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Pavouky jsem za své mládí fakt nenáviděl, jenom že tím jak člověk roste se mu strach může ztrácet a naopak začne být rád že se už dané věci nebojí. Hlavní postava která se reinkarnuje do pavouka rozhodně originalní plus když je k tomu konečně v Isekai hlavní hrdinou žena to už je jiný level... v podstatě tohle je to co jsem si přál, aby byl hlavní postavou Isekaie žena a ne dokola opakující se muž. Propojení skrze příběhu dokáže ze začátku pomotat hlavičku ale když se to celý zopakuje tak to začne dávat smysl. Jestli je zde něco co mě víc bavilo, tak je rozhodně dobrodružství s pavoučicí, hodně dokonalých momentů, zábava jak hrom a napětí v některých situací. Co mě bohužel donutilo odebrat jednu hvězdu je otřesné CGI ze kterého jsem neměl nic jiného než dosavadní plamínky v očích, nejhorší když došlo na poslední 2 epizody kde už jsem tu CGI vůbec nezvládal... díky bohu že ten konec se pokusily udělat pro hlavní postavu víc 2d... K dokonalosti na 5 hvězdu to mělo blízko ale prostě CGI tu jednu hvězdu do téhle recenze nepustí. Za mě 80% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Animenewsnetwork.Spôsob akým vyriešili časové rozdiely je občas neprehľadný, ale to je problém každého podobného počinu. Zhoršuje sa to množstvom postáv. Napriek tomu ma príbeh vtiahol a príbeh malej pavúčice na rozdiel príbehu ľudí zabával. Vyvrcholenie je veľký zvrat a cliffhanger. ()

Reklama

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh je docela zajímavý, ale až moc chaotický. Do konce seriálu není úplně jasné kdo je kdo a co mu jde. Hlavní postava je zajímavá a musí se hodně snažit. Volba rasy postavy je velice netradiční. Z ostatních charakterů nikdo moc nevyčnívá. Boje se mě nelíbili a měly osekanou animaci. Hudba nezapamatovatelná a plno děje pokračuje po titulkách a to zcela náhodně. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Kumo desu ga, nanika? má mnoho věcí, které se mi hodně líbí a některé z kterých moc nadšený nejsem, ovšem to pozitivní ve výsledku převažuje. Začnu ódou na hlavní hrdinku. Zaprvé jsem velice rád, že jde o pavoučici, protože to považuji za velice originální nápad a oceňuji ho stejně jako třeba sliz, nebo dvoumetrového kostlivce. Prostě cokoli, co není generický hlavní hrdina, má u mě dveře otevřené dokořán a kvituji to s radostí, kterou nezkalí ani fakt, že mám v reálném životě tak trochu arachnofobii, protože ta se tady u mě naštěstí neprojevila. Také musím pochválit dabérku hlavní hrdinky, která tu podává neskutečný výkon, veškeré scény si krade jen pro sebe a dokáže vést tak skvělé vnitřní monology a i dialogy sama se sebou, že je to velmi osvěžující a zábavné. Je to neskutečná show jedné hlasové herečky, která ukazuje širokou škálu emocí a dělá tak z putování hlavní hrdinky nezapomenutelný zážitek. Další věc, kterou musím vyzdvihnout a která se mi líbila, je styl vyprávění. Dobře, chápu, že než pochopíte, jak přesně je příběh vyprávěn a jaký je vztah mezi oběma příběhovými liniemi (Kumoko a Shun), tak můžete být trochu zaskočení a vše vám nemusí dávat smysl, ale poměrně rychle se vše vysvětlí a použít dvě různé časové osy považuji opět za velmi originální a dobrý nápad. Další na seznamu, co zde pochválím, je míra akce, především v linii Kumoko se pořád něco děje, je to neustálý boj o přežití s napínavými zvraty a překvapeními. Posledním kladem je celkové ladění seriálu. Je to příjemně zábavné a zároveň mile akční s povedeným tajemnem kolem celého světa a toho, kdo jsou tedy ti dobří a kdo ti špatní. Tak toliko k pozitivům a teď na věci, které už tak dobré nebyly. Shunova linie nebyla ani z poloviny tak zajímavá, zábavná a povedená, jako ta kolem Kumoko. Většina postav zde byla docela generických a já měl problém si někoho kolem našeho hrdiny oblíbit a ani samotný Shun nebyl zrovna to co bych očekával a komu bych chtěl fandit. Našel jsem na diskuzích i mnohé diváky, kteří Shunovu linku regulérně přeskakovali, což jsem si já nedovolil, ale po pravdě jsem je někdy i trochu chápal. Naštěstí konec už byl nadupaný na obou stranách, vše se do jisté míry propojilo a tak mi bylo vysvětleno i několik posledních záhad, takže i s touhle slabší linií jsem docela v pohodě, ale kdyby byl celý seriál jen o ní, tak by to byl maximálně šedý průměr. Jako druhou věc, kterou jsem zde zrovna neocenil bylo použití CGI modelů monster, kdy některé podle mého vypadaly vážně strašně a jejich pohyb občas dokázal zkazit celkový dojem i z toho nejvypjatějšího boje. Pokud vám to používání CGI přišlo v pohodě, dobře pro vás, mě přišlo místy vážně děsný. Takže si to shrňme. Kumo desu ga, nanika? je povedený seriál s vynikající linkou kolem pavoučice (5*) a průměrnou linkou kolem Shuna (3*), graficky to u mě občas skřípe, hudebně se mi to líbilo, příběhově to má určitě co nabídnout - myslím, že 7/10 je adekvátní. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Příběh, zábavnost a podání jsou na 4*. Ale to jak nezbyly peníze na animaci bylo (zejména v posledních 2 epizodách) do očí bijící. Proto jedna hvězda dolů a doufám, že v případné druhé řadě se to zlepší. Příběh, ikdyž místy přepálený a prapodivný, je vtahující, jelikož svět má spoustu záhad. Ta herní estetika mi nepřijde úplně fajn, ale tady to vlastně ani nevadilo, protože člověk chtěl prostě vědět, co se to vlastně děje. A hlavně mě bavila ta nejednoznačnost v tom, kdo vlastně kope za tu správnou stranu. No a pak je tu pavoučice. Asi nej nej top nejsympatičtější isekai hrdin(k)a co kdy tenhle typ anime přinesl. Ikdyž je to šílený koncept, tak ten její neustálý boj o přežití a vývoj je tak vtahující a uspokojující, že jí nejde nefandit. Fakt bych si nikdy nemyslel, že top hrdina z fantasy anime pro mě někdy bude malý pavouk z dungeonu. Ale je to tak. P.S. Při pár scénách v předposledním díle jsem si fakt myslel, jestli to není vtip, protože to vypadalo, že občas chybí animace pohybu a bylo tam i pár úplně viditelných scén, které prostě někdo našel ve střižně, protože už nebylo kde je brát (došly prachy na animátory). Silných 70 % ()

Galerie (596)

Reklama

Reklama