Reklama

Reklama

Horimija

(seriál)
Trailer 2
Japonsko, 2021, 4 h 59 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Hero (komiks), Daisuke Hagiwara (komiks)

Kamera:

Júja Sakuma

Hrají:

Haruka Tomacu, Kóki Učijama, Daiki Jamašita, Džun Fukujama, Jurie Kozakai, M.A.O, Nobuhiko Okamoto, Reina Kondó, Seiičiró Jamašita, Ai Kajano, Daisuke Ono (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seznamte se, Kyouko Hori je věčně veselá, společenská a studijně nadaná středoškolačka, kterou každý obdivuje. Naopak Izumi Miyamura je tichý a zasmušilý otaku, kterému učení dělá značné potíže. Realita je ale trochu jiná, protože každý z nich skrývá několik tajemství. Ochotná Kyouko musí vypomáhat v domácnosti a neustále se starat o svého mladšího bratříčka, protože rodiče jsou věčně služebně pryč, čímž jí nezbývá téměř žádný čas na jakékoliv koníčky. Dobrosrdečný Izumi pod hustými kadeřemi zase skrývá devět piercingů a má tetování na zádech. Náhoda tuto dvojici přivede k sobě, aby jeden v druhém konečně našel člověka, kterému se můžou naplno otevřít. Potvrdí se pravidlo, že se opaky přitahují? (Scalpelexis)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Zíza

Tá scénka bola fakt super, tiež som si ju musel zopakovať :D. Inak už od začiatku ma to veľmi baví; ani nepamätám, kedy sa mi nejaké anime (alebo čokoľvek iné) z tohto prostredia / žánru tak páčilo.

maatt

maatt (hodnocení, recenze)

Zíza

No podle mě ho to omezuje stejně jako většinu MC se stejnými traumaty - má menší sebevědomí (což dal najevo třeba když řekl Hori že ji tahá reputaci dolů).

 

Označení shounen/shoujo jsem viděl hlavně s tím pro koho je určený, spíš než kde vycházel (ikdyž je tam velký průnik), a Horimiya mi zatím nepřišla jako úplně tradiční shounen, ale prý mají přijít zvraty nebo co, tak uvidíme 🤷🏻‍♂️

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

maatt

Jasně, nějakou minulost má, ale neomezuje ho. Nelpí na ní. Naopak. A proto je to tak dobrý. Šónen/šódžo (seinen/džosei) se rozlišuje podle toho, v jakém časáku to vycházelo. Tohle zrovna v šónenovském.

na příspěvěk reagoval maatt

maatt

maatt (hodnocení, recenze)

Zíza

Tak zatím má Miyamura stejnou bolestnou minulost jako velké množství protagonistů romance anime (tj šikana v mládí). Každopádně nemůžu říct že by mi to přilo jako šónen, aspoň zatím.

na příspěvěk reagoval Zíza

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Přesně tak. Hlavně to není omezované tradičními klišé (např. bolestná minulost), takže je příjemné na to koukat. Navíc je to i skvělá komedie. Scénu, kde Kjóko vyleze z konbini, potká tam ty tři floutky, prohodí pár slov a pak jde a dostane flákanec od Mijamury... tu scénu jsem si pouštěla dvakrát, fakt mě to pobavilo. :-D

na příspěvěk reagoval maatt

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Zíza

Souhlas, příjemná fungující romantika a velký důraz na psychologii postav, hodně příjemné překvapení.

na příspěvěk reagoval Zíza

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

maatt

Předlohu neznám a upřímně když jsem se dozvěděla, že to má být šónen, tak jsem se trochu bála o kvalitu, ale ono hele, ono je to pro mě nečekaně fakt dobré. Jakože věřila jsem, že to bude fajn,ale až takhle ne. ;-)

Reklama

Reklama