Reklama

Reklama

Mušoku tensei: Isekai ittara honki dasu

(seriál)
  • Japonsko 無職転生~異世界行ったら本気だす~ (více)
Trailer 7
Japonsko, (2021–2024), 19 h 13 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Rifudžin na Magnote (kniha)

Kamera:

Šindži Tonšo

Hrají:

Jumi Učijama, Ai Kakuma, Ai Kajano, Konomi Kohara, Daisuke Namikawa, Hisako Kanemoto, Tomokazu Sugita, Tošijuki Morikawa, Lynn, Hiroki Maeda, Ajaka Nanase (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Když umíral jeden 34letý muž poté, co ho srazil kamion, rozhodně netušil, co bude dál. Sice příchodu smrti nijak extra nelitoval, protože jeho život dosáhl bodu, kdy již 20 let nikam nesměřoval, zůstával zavřený doma, protože se na něm podepsala šikana z dob studií a nedávno zemřeli i jediní, na kom mu trochu záleželo, tedy jeho rodiče, ale i tak. Tento nezaměstnaný asociál a panic totiž dostal novou šanci, a to ve světě, kterému vládne meč a magie. Navíc jeho staré já pořád zůstává v tomto novém těle, pamatuje si vše, a tak je muž odhodlaný využít všechny své zkušenosti k tomu, aby byl jeho život tentokrát jiný.
Nebude to jednoduchá cesta, přeci jen všechna ta traumata z jeho minulého života v jeho duši pořád zůstávají, také zdejší svět rozhodně není tím nejlehčím místem k životu, ale chlapec má díky svým novým genům jisté dobré předpoklady. Přeci jen, když je váš otec bývalý dobrodruh, ovládající boj s mečem jako nikdo druhý a vaše matka má silné magické schopnosti, pak i potomek má velkou šanci, že podědí nějaké to nadání. A Rudeus Greyrat opravdu má talent, jeho magické schopnosti se totiž projevili už v dětství, a tak se rodiče rozhodli mu zajistit náležitý výcvik. Tak se chlapec setkal s čarodějkou Roxy, která se stala na dva roky jeho učitelkou a také jeho první velkou láskou. Rudy se rozhodl využít všech svých schopností k tomu, aby se prosadil, a protože je v jeho těle muž v nejlepších letech, také k tomu, aby byl tentokrát opravdu úspěšný u žen... (Jeoffrey)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Bynk

Technicky to není třetí série, ale druhá. První byla pouze rozdělena na dvě části, to dělají v Japonsku docela běžně :)

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

WOW. Toto: vysekaj ma stoho, anime asi jednoznačne best. Ak si aj tretia séria udrží latku prvých dvoch tak určite.... 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Tak tie prvé dve minuty ma rozsekali. Ale možno to takto s reinkarnáciou funguje aj v realite, preto novorodenci tak plačú ked nerozumejú cudziemu jazyku v cudzej zemi. A všetko s amusia znovu začať učiť odznovu a pritom pomaly zabúdať na to čo bolo predtým. :D 

jh666

jh666 (hodnocení, recenze)

Lendos

S tím souhlasím. Jenom doufám, že udělají ještě aspoň jednu řadu, protože bych strašně rád viděl naanimovaný boj z 15. dílu.

Lendos

Lendos (hodnocení, recenze)

jh666

To by dávalo smysl, první série převyprávěla právě šest knih a první část příběhu by se tím pěkně uzavřela.

na příspěvěk reagoval jh666

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Vypadá to fantasticky, je tam dost věcí, u kterých jsem osobně čekal, že je anime vynechá...(vůbec mi nevadí, že vynechány nebudou), ale i kdyby měla druhá série 25 dílů plus OVA, tak je to strašlivě zhuštěné. Těžko však bude v příštím roce lepší anime, než toto.

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

Před chvilkou jsem na tento skvost narazil, je to sice brutální spoiler, ale animace je fantastická (hluboce smekám, před tvůrcem - i ostatní jeho práce jsou skvělé) a přesnost dle předlohy je na 90%, takže za mě dokonalé... (mimochodem, jedná se o předělávku, která byla také velmi dobrá).

https://www.youtube.com/watch?v=YcBOun_1VWo

RealGaze

RealGaze (hodnocení, recenze)

Gallienus

Kdykoliv mi opening Mushoku Tensei zazní ve sluchátkách, tak se mi (díky té uklidňující melodii) o pár čísel sníží tepovka. Za odkaz děkuji, potěšil :-)

Uživatel Lendos smazal svůj příspěvek.

Uživatel Lendos smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Ehm... ne. Už ani nemám sílu reagovat. :)

Jeoffrey: Jasně, tamto anime. Ale to já ani za anime nepovažuji, to je jen zamaskovaný samoúčelně šokující hentai s příběhem.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Mi nedá s připojím se zlehka k diskusi :)
Pokud by se to odehrávalo v našem světě, ok. Ale jak praví @Gallienus, tohle je svět, kde nikdo neřeší vraždy, sex je normální věc u raného věku a mnohé naznačilo, že není problém tam mít už nějakou 10-letou holku v posteli a všichni to berou v normálu. To už je puberta, holka může mít geneticky potomstvo a už i začíná vypadat k světu.

A hlavní hrdina?

Možná je to 40-letý úchyl, ale viditelně s nulovou sexuální zkušeností. Takže krom toho věku vlastně vše poznává tělem mladého kluka. A viditelně má problém s tím to zvládat. Rád kouká a "čmuchá", ale jakmile přijde na věc, tak se sekne a skoro omdlí. Dle mého dost reálná reakce k jeho věku a zkušenostem.

Naopak, pokud by se jednalo o nějakého kluka z jejich světa (mladý Paul), hádám, že by i dílo dokonal, protože jim to prostě přijde normální.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Chápu i tvá kritika má pevnou a nespornou logiku. Jediné s čím zatím z toho co jsi tu uvedl opravdu výslovně nesouhlasím, je to, že by šlo o nejodpornější MC, protože je tu pořád ještě Keyaruga a ten některé věci na zblití opravdu dotahuje do konce... 

Uživatel Jeoffrey smazal svůj příspěvek.

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Sice se s Giggukem na některých věcech neshodnu a nejsem ani jeho fanoušek, ale tohle video shrnuje celý seriál zatím opravdu perfektně...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Zamyslet se nad sebou určitě můžu, ale sotva názor na to dílo změním. Je mi líto, asi je to tím, že si prostě pod pojmem zneužívat představuji něco úplně jiného a daleko horšího, než jsem v té novele četl, nebo v anime viděl. Možná si ten pojem vykládám špatně, nebo jen nechápu jeho hloubku a podstatu, ale to je jen můj vlastní problém. 

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Autor má určitě dost velkej problém. A schovávat to za nálepku "komedie" se opravdu nedá. Jak jsem už říkal, dokážu nad tím mávnout rukou, autor je prostě straight up úchyl a pedofil, jen je škoda, že ta jeho degenerace akorát odrazuje hooodně lidí od toho v tomto pokračovat, protože si myslím, že ten svět by do sebe něco i měl.

Ale ta idea toho autora, že jde o 40 letýho, pedofilního budiž k ničemu, co se v nášem světě ve svejch 40 letech přiživoval na rodičích, a po reinkarnaci si splňuje veškeré své fucked up fantazie, k tomu se to snaží ještě schovat za fakt, že vlastně v tomto světě je to "normální" a "dospělí" tam dělají daleko větší zvěrstva mi přijde dost cheap :D

 

IMAGINE, kdyby to co jsme do teď viděli bylo bez těch všech perverzních scének, tak by šlo o dost pěkně barevnej a refreshing isekai kousek, kterým nikdy nepohrdnu

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Gallienus

To je všechno hezký, Rudy je zaprvé z našeho světa, zadruhé je pedofil v mých očích, zatřetí na takového "hrdinu" se nehodlám dívat. Začtvrté moralizování jo? Takže tohle je podle tebe moralizování? Když mi vadí, že 40letý chlápek sexuálně zneužívá devítileté holky? Jak jsem psal níže, nechci soudit, ale možná by ses nad sebou měl zamyslet :)

na příspěvěk reagoval Gallienus

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Není to zábavné, ale ten svět má určité mechanismy, jak funguje...

Spoiler!!!

 

Eris za Rudym nepřijde z vlastní vůle, pošle ji matka a řekne: "dej mu své tělo, on je jediný, kdo bude ochotný si tě vzít..."

To samé by udělal i její otec a tento vlastně i udělá, zasnoubil je, aniž se jich někdo ptal, stačil mu Paulův souhlas a ten jej dát musel, jakožto podřízený... Když bylo Rudymu 8, nabídl mu dívky z Erisiny narozeninové oslavy... Sám si nechal s otcem pro své pobavení (fetiš) unášet malé demi dívky a dělal z nich služky a sexuální otrokyně... V tomhle domě Rudy žil. Nikoho takové chování nepohoršovalo, byl to standart té rodiny..., jen se to dělo pod povrchem.

 

Já chápu moralizování, jenže neaplikuj naší morálku na svět, kde to prostě neplatí. Když pojedeš do Kataru, SAE atd. myslíš, že tam někoho budou tvé názory zajímat, pochybuji, že ano. Oni mají svůj vlastní pohled na život, z našeho pohledu zvrácený, ale kdo jsme, abychom poučovali. Mám pocit, že v Japonsku jsou prefektury, kde je sexuální zletilost od 12let, je to vyspělá země, přesto už tam mohou mít sex legálně děti. 

(Je možné, že se tou věkovou hranicí pletu a je to 14, už je to dlouho, co jsem o tom četl, přesto, i tak je to nízko...)

 

Proč se prostě od toho nemůžeš oprostit, copak je to tak strašně do očí bijící..., jak už jsem napsal, on se Rudy mění, jednoznačně k lepšímu a charakterový růst je až neskutečný, myslím, že tohle byl záměr autora. Jestli je autor skutečně pedofil, nevím, neznám ho.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Nebudu tě soudit, ale v takto detailně a dost realisticky propracovaném světě.. i kdybych zavřel obě oči, tak to Rudieho chování za zábavné považovat nemůžu. Vlastně i kdyby to byla úplně přehnaný romcom bez nějaké snahy o realismus, tak ani tam bych nedokázal akceptovat tenhle prý "humor", na tož tady. Proto se bojím, že autor to možná nezamýšlel jen jako humor, ale ukájel si na tom své choutky. Scény s devítiletou Eris, jak ta v stodole, tak ta při narozeninách (tady měla už 12, pokrok, ehm) a předtím to s tím, že Rudeus slintá nad a chce si "vychovat" asi osmiletou Sylph... nerozumím lidem, kterým tohle přijde zábavné, ať už to teda autor zamýšlel jakkoliv. Ale jak říkám, nebudu soudit. Osobně mi to kazí zážitek z tohoto jinak velmi zajímavého anime hrozně moc. Ani ho člověk prakticky nikomu nemůže doporučit, což jenom posiluje pocit, že se dívám na nějakou úchylárnu :D

na příspěvěk reagoval Gallienus

Uživatel smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

"Autor si len proste jeho charakter prispôsobil svojim zámerom" - své pedofilii :)

Uživatel smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Gallienus

SPOILER Nechápeš co je problém :) Jedna věc je extrémně "vilná" postava s mnoha chybami. Ok, po 20 letech hikikomori s těžkými traumaty, který se úplně odnaučil normálně žít, je lidský odpad a všechny ženy jsou pro něho objekty. No budiž, mám z toho pachuť, ale dává to smysl a je to i docela realistické. Ale... kde to už překračuje veškeré hranice morálky a vkusu je to, že autor z něho navíc udělal i pedofila. A to v tomto podle mě značně realistickém světě s dobře lidsky napsanými postavami, to je fakt něco, co zanechává extrémní pachuť v ústech a teď když jsem se navíc dozvěděl, že i ten jeho vývoj, skrze který se ho snažíš bránit, nebude normální (ok, uctívat manželky, ať je uctívá, udělá jim chrámy a svatyně, ale ať to není vše stále založeno na perverzitě! - to je jedna z těch chyb - řekl bych, jeho největší chyba, ok - čekám ale, že postupně příběhem dojde i v této záležitosti k tomu charakterovému vývoji (v první sérii se už hezky v několika jiných oblastech vyvinul a pomáhá ve vývoji i ostatním - skvěle napsané!). Pokud ne, má Scalpelexis pravdu - je to tam úplně zbytečné a je to masturbace autora. Ale každopádně nejhorší je ta pedofilie (Sylph + Eris), bez ní bych dokázal akceptovat možná jakžtakž i tu autorovu úchylku. S ní přemýšlím zda vůbec sledovat dál... takto rozpolcený jsem se necítil u anime snad nikdy. Po první sérii cítím naprosté nadšení i úplné znechucení. A co jsem tak někde četl, v předloze snad Rudeus udělal ještě něco horšího, co dokonce do anime ani nedali? Ugh.

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

Scalpelexis

Nevím, kde jsi to přečetl, ale je to blbost...

 

Spoiler!!!

Každá jeho partnerka mu dá nějaké náboženství, první je v anime ukázáno, je to božský artefakt, ty další teprve přijdou. Všechny manželky jsou pro něho důležité a on je uctívá, tečka.

Každá postava má svůj vývoj, v prvních letech života je Rudy skutečně extrémně vilný, ale ve chvíli, kdy založí rodinu už jeho úchylky dost upadají a on se uklidňuje... Úplně nerozumím té kritice, v prvním životě 20 let  hlavní hrdina neopustil svůj pokoj, jeho interakce s okolím byla na bodu mrazu a čas si krátil u porna. Pak vylezl z té ulity na nový svět a má se najednou chovat ukázkově..., to jako fakt? Takový změně charakteru by nemohl snad nikdo uvěřit, ta změna přijde, ne že ne, ale potrvá to. Na konci života, může Rudy říct, poučil jsem se, vedl jsem dobrý život, nepromarnil jsem jej...

 

Osobně jsem si tu postavu oblíbil kvůli tomu charakterovému vývoji, není to žádná čistá duše, jako x jiných hrdinů, má svoje chyby, ale změní se. To co na něm respektuji je to, že on bude vždy týmový hráč, nikdy to není tak, že bude absolutně přesílený a všechny porazí s prstem v nose. Vždy když bude bojovat, řešit nějaký problém, spoléhá se na přátele, okolí, manželky, všechny postavy mají svůj vývoj...

 

Pakliže čteš předlohu, tak to musíš vidět..., jestli tedy nečteš způsobem jedna stránka, pět vynechám...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Safra, omlouvám se. Mohl jsem to asi napsat lépe (jsem si to neuvědomil v kombinaci, že čtu dopředu hodně vzácně). Přijímám dočasně výhružky smrti.

na příspěvěk reagoval Gallienus

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Scalpelexis

Ok, nenapsal jsi, že je to SPOILER, který ještě nebyl zadaptovaný, nevím ale, zda ti mám za to prozrazení poděkovat nebo tě nenávidět. Ach jo.. jsem u tohohle anime trochu rozpolcený :D

na příspěvěk reagoval Scalpelexis

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnocení, recenze)

Nebudu výjimečně hodnotit anime ani po shlédnutí několik dílů.

 

Budu ale souhlasit spíš s kritikou než s chválou. Vypadá to skvěle, vážně ano. Detaily pro exteriéry, magii či charakter design jsou luxusní. Líbí se mi mytologie a slušná kreativita v rámci kouzel. Ale, ale. Nedalo mi to se mrknout drobet vpřed, zachytit nějaké scény a ta dedikace k sexu je uber přehnaná. !!!SPOILER!!! Když jsem se dozvěděl, že Rudeus na počest jedné ze svých manželek založí náboženství a hlavní relikvií jsou její zkrvavené kalhotky z první soulože !!!KONEC SPOILERU!!!, tak mi tak nějak došlo, že autor měl svůj skrytý šuplík úchylek a představ, který si chtěl zde zrealizovat.

Už jen kvůli tomu si toto anime nemůže v mých očích zasloužit 5*. Nazývejte mě puritánem, ale nedokážu se ztotožnit s vizí, že by při aktuálním hodnocení (88%) viděl Mušoku tensei anime-nepožehnaný divák. Jestli by si doteď myslel, že možná jsme trošku normální, tak po tomhle na to okamžite zapomene :-))

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Opravdu nádherné, překrásné anime... ale žel nemůžu dát plný počet. Prostě nemůžu.

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Gallienus

Dost lidí s tím má problém, co takhle čtu po fórech. Mně osobně to žádnej problém taky nedělá, takže s tebou naprosto souhlasím, ale taky to dokážu vidět i z toho druhého úhlu pohledu.

Nejde tu o to, že neudělal "nic" tak hrozného, spíš jak o tu premisu, že jde o 40 letýho chlápka, kterej je trapnutej v dětským těle, co osahává dost underaged děti, brrrrrrrrr. Ale jak říkám, určitě mi to nekazí celkově kladný dojem, kterým na mě to anime působí

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

Výňatek z předlohy:

Eris je násilná.
Ruijerd je Supard.
A já jsem úchyl.
O tom se rozhodlo už při narození­.

 

Hlavní hrdina byl v prvním životě dosti nechutný prase, těžko čekat, že v novém jím opět alespoň z části nebude... Zatím mi to nepřišlo nějak přes míru, možná je to tím, že jsem si přečetl předlohu a i přes určité úlety, vím, že je Rudy dobrý člověk. Z mého pohledu nikdy neudělal nic, za co bych ho musel skutečně odsoudit...

na příspěvěk reagoval scartino

Omy

Omy (hodnocení, recenze)

Jsem jediná znechucená ecchi scénkama mezi 40-letým chlapem v dětském těle a 5-12 letýma děckama? wtf ..

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

Zatím jsem viděl pouze dvě epizody, nicméně mě to zaujalo..., jsem zvědav jak to bude pokračovat.

 (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

No uvidíme, ako si s tým poradia. Celé to má 24 kníh, čo je vyše 260 kapitol, takže priestoru tam je naozaj dosť.

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Myslel jsem si to, kamarád z anglického fóra mi taky doporučoval novely. Říkal, že ani manga není špatná, ale novely jsou prostě (víc prostoru pro rozvedení příběhu, postav atp.) lepší. Jinam mě tu to ecchi zatím vůbec nevadí, viděl jsem už 2 díly, co vyšli 27.12. a jsou k dispozici s fansubem a přijde mi to takové normální - jakože je přeci OK, že dospělí lidí mají sex, myslí na sex a občas si i sami pomůžou... Jinak anime za mě zatím baví, hlavně Tomokazu Sugita mi tam skvěle pasuje jako ten "vnitřní hlas"...

 (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Light novel. Je dosť rozsiahla, takže by to malo byť na pár sezón, ak to zoberú poctivo. A to ecchi tam je, pretože Rudy je úchyl, ale nie je to nejak moc prehnané. Čítal so to už pár rokov dozadu, ale ak sa dobre pamätám, tak je to zábavnejšie a originálnejšie, ako iné isekai.

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

 (hodnocení, recenze)

Toto som čítal a nie je to vôbec zlé. Takže so zvedavý...

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Reklama

Reklama