Reklama

Reklama

Mušoku tensei: Isekai ittara honki dasu

(seriál)
  • Japonsko 無職転生~異世界行ったら本気だす~ (více)
Trailer 4
Japonsko, (2021–2024), 19 h 13 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Rifudžin na Magnote (kniha)

Kamera:

Šindži Tonšo

Hrají:

Jumi Učijama, Ai Kakuma, Ai Kajano, Konomi Kohara, Daisuke Namikawa, Hisako Kanemoto, Tomokazu Sugita, Tošijuki Morikawa, Lynn, Hiroki Maeda, Ajaka Nanase (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Když umíral jeden 34letý muž poté, co ho srazil kamion, rozhodně netušil, co bude dál. Sice příchodu smrti nijak extra nelitoval, protože jeho život dosáhl bodu, kdy již 20 let nikam nesměřoval, zůstával zavřený doma, protože se na něm podepsala šikana z dob studií a nedávno zemřeli i jediní, na kom mu trochu záleželo, tedy jeho rodiče, ale i tak. Tento nezaměstnaný asociál a panic totiž dostal novou šanci, a to ve světě, kterému vládne meč a magie. Navíc jeho staré já pořád zůstává v tomto novém těle, pamatuje si vše, a tak je muž odhodlaný využít všechny své zkušenosti k tomu, aby byl jeho život tentokrát jiný.
Nebude to jednoduchá cesta, přeci jen všechna ta traumata z jeho minulého života v jeho duši pořád zůstávají, také zdejší svět rozhodně není tím nejlehčím místem k životu, ale chlapec má díky svým novým genům jisté dobré předpoklady. Přeci jen, když je váš otec bývalý dobrodruh, ovládající boj s mečem jako nikdo druhý a vaše matka má silné magické schopnosti, pak i potomek má velkou šanci, že podědí nějaké to nadání. A Rudeus Greyrat opravdu má talent, jeho magické schopnosti se totiž projevili už v dětství, a tak se rodiče rozhodli mu zajistit náležitý výcvik. Tak se chlapec setkal s čarodějkou Roxy, která se stala na dva roky jeho učitelkou a také jeho první velkou láskou. Rudy se rozhodl využít všech svých schopností k tomu, aby se prosadil, a protože je v jeho těle muž v nejlepších letech, také k tomu, aby byl tentokrát opravdu úspěšný u žen... (Jeoffrey)

(více)

Videa (29)

Trailer 4

Recenze (19)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Shlédnuta 1 EP: Ano... Je to další isekai. 40-letý týpek skončí v autonehodě. Probudí se jako reinkarnace. A umí magii. A je nejmocnější na světě. A kolem sebe bude mít harém a všichni ho budou obdivovat... Ale připadá mi, že je to přitom... Jak to popsat? Jiné. Šťavňatější, zábavnější, skvěle animované, s hloubkou magického systému s úžasnými rodiči našeho protagonisty. A bohužel mě tam proteď nejvíce irituje občasné ecchi. Dle mého to jen kazí. Dám tomu možnost. Uvidím, jak moc se za další 4 episody budu plést. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada: Nebýt těch občasných úchylek starého já hlavního hrdiny a pár zbytečných návratů do minulého života, tak vrazím plný počet. Oceňuji, že se jede v ostrém tempu a za první řadu zvládneme projít několik let aniž by to vypadalo uspěchaně. Skvěle to prodává emoce a vztahy mezi postavami, nebojí se to občas potemnět a má to skvěle napsaný svět, který je plný spousty neznámých. Ze začátku se to tváří tak, že si myslíte že víte kam to bude směřovat, ale opak je pravdou, zvraty jsou nenadálé a nečekané a od Turning Point 1 je to neskutečná jízda, která poleví až ve slabším posledním díle. Už se těším až ve druhé řadě uvidím název epizody Turnng point 3 :D 85% ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Jsem v anime věčný nováček a isekai jsem neviděl ještě žádný. Tak mi to ze začátku přišlo trochu jako voyeurský dráždidlo pro geeky, něco ve smyslu mít všechny kódy ve hře, nebo být neviditelný a moci špehovat lidi. A tenhle motiv tam občas proklouzne na povrch, ale ne tak často, aby otrávil běžného diváka a postupem času i ustupuje do pozadí. Pár dílů jsem si taky musel zvykat na styl vyprávění a dialogů, to je ale pouze můj problém nezkušeného diváka. V druhé půlce jsem se přistihl, že už se na jednotlivé díly těším a i když jsou díly, které jsou dějově slabší, jako celek to nakonec funguje velice dobře. Když jsem se totiž na konci série loučil s postavami, bylo by skoro smutno a přistihl jsem se, že jsem si na ně opravdu zvykl. Jsem nenáročný a tak mi svět přišel rozmanitý a zábavný, nijak moc jsem nerozebíral jeho funkčnost a pořád byl něčím nový. Příběh využije perfektní berličky, aby rozházel figurky na šachovnici a vytvořil tak epiku, využije ji ale dobře a nenápadně a tak si připraví materiál na kopec dílů a sérií dopředu. Bez zkušeností a možnosti srovnání dávám čtyři krajkové kalhotky a druhou sérii si rád pustím. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější, nejživější a nejrealističtější isekai s nejodpornějším MC. Touka Koukan, I guess. UPDATE PART 2 Jednoduše nádhera. Nemůžu jinak než zvýšit na plný počet. Prakticky všechny postavy jsou tak strašně dobře napsané, dokonce včetně Rudea, když se pokusím nevšímat si ten jeden naneštěstí zvlášť nechutný povahový rys. Od toho se odvíjí tempo i vyznění příběhu, které je zcela podřízeno postavám a jejich vývoji při interakci s překrásně vytvořeným světem. A bohové, míra detailů a autentičnosti světa skutečně vyráží nejednou dech. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vždy mi přišlo, že mezi dospělými příznivci anime platí nepsaná dohoda. Jakmile je přítomno příliš mnoho záběrů do dívčích výstřihů a hlavní hrdinové mají místo starostí na úrovni výpravných eposů největší zájem o kolemjdoucí sukně, je na takové dílo pohlíženo spatra, jako na jednohubku, ke které se chodí odpočívat a s hodnocením to bude slabší než u zamračených klasik nejen fantasy žánru. Protože nemám s žánrem isekai zkušenosti, zarazilo mě, kolik záběrů zmíněného typu je přítomno od samého začátku a slušně mě taková věc vytrhává z tempa při zkoumání nového, byť jedinečného fantaskního světa. Bohužel to platí téměř pro celý seriál. Jakmile se objeví nový zajímavý charakter a přinese do příběhu protichůdně se chovajícího Rudea nový motiv, novou krajinu nebo nový směr vývoje postav, netrvá ani pár minut, než se všechno semele pod jedenáctiletými dětmi, které pronáší monology o odevzdání vlastního těla. Lechtivá nadsázka je jedna věc, tahle míra je už ale čistá nechuť. Sebelepší souboj nebo animace nemá šanci soupeřit se zákonitým otrávením a nerozumím tomu, proč má právě tenhle kousek záplavu nejvyšších hodnocení, přestože sami recenzenti přiznávají, že konání hlavního hrdiny je jim nepříjemné. Třetí hvězda je u mě v tuhle chvíli hodně rozkolísaná a drží se jen díky nádherné výpravě a příslibu závěrečných dílů, že by pro příště nemuselo být upocené trapno přítomno minimálně tak často. ()

Galerie (769)

Reklama

Reklama