Reklama

Reklama

Mušoku tensei: Isekai ittara honki dasu

(seriál)
  • Japonsko 無職転生~異世界行ったら本気だす~ (více)
Trailer 2
Japonsko, (2021–2024), 19 h 13 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Rifudžin na Magnote (kniha)

Kamera:

Šindži Tonšo

Hrají:

Jumi Učijama, Ai Kakuma, Ai Kajano, Konomi Kohara, Daisuke Namikawa, Hisako Kanemoto, Tomokazu Sugita, Tošijuki Morikawa, Lynn, Hiroki Maeda, Ajaka Nanase (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Když umíral jeden 34letý muž poté, co ho srazil kamion, rozhodně netušil, co bude dál. Sice příchodu smrti nijak extra nelitoval, protože jeho život dosáhl bodu, kdy již 20 let nikam nesměřoval, zůstával zavřený doma, protože se na něm podepsala šikana z dob studií a nedávno zemřeli i jediní, na kom mu trochu záleželo, tedy jeho rodiče, ale i tak. Tento nezaměstnaný asociál a panic totiž dostal novou šanci, a to ve světě, kterému vládne meč a magie. Navíc jeho staré já pořád zůstává v tomto novém těle, pamatuje si vše, a tak je muž odhodlaný využít všechny své zkušenosti k tomu, aby byl jeho život tentokrát jiný.
Nebude to jednoduchá cesta, přeci jen všechna ta traumata z jeho minulého života v jeho duši pořád zůstávají, také zdejší svět rozhodně není tím nejlehčím místem k životu, ale chlapec má díky svým novým genům jisté dobré předpoklady. Přeci jen, když je váš otec bývalý dobrodruh, ovládající boj s mečem jako nikdo druhý a vaše matka má silné magické schopnosti, pak i potomek má velkou šanci, že podědí nějaké to nadání. A Rudeus Greyrat opravdu má talent, jeho magické schopnosti se totiž projevili už v dětství, a tak se rodiče rozhodli mu zajistit náležitý výcvik. Tak se chlapec setkal s čarodějkou Roxy, která se stala na dva roky jeho učitelkou a také jeho první velkou láskou. Rudy se rozhodl využít všech svých schopností k tomu, aby se prosadil, a protože je v jeho těle muž v nejlepších letech, také k tomu, aby byl tentokrát opravdu úspěšný u žen... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (19)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější, nejživější a nejrealističtější isekai s nejodpornějším MC. Touka Koukan, I guess. UPDATE PART 2 Jednoduše nádhera. Nemůžu jinak než zvýšit na plný počet. Prakticky všechny postavy jsou tak strašně dobře napsané, dokonce včetně Rudea, když se pokusím nevšímat si ten jeden naneštěstí zvlášť nechutný povahový rys. Od toho se odvíjí tempo i vyznění příběhu, které je zcela podřízeno postavám a jejich vývoji při interakci s překrásně vytvořeným světem. A bohové, míra detailů a autentičnosti světa skutečně vyráží nejednou dech. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vždy mi přišlo, že mezi dospělými příznivci anime platí nepsaná dohoda. Jakmile je přítomno příliš mnoho záběrů do dívčích výstřihů a hlavní hrdinové mají místo starostí na úrovni výpravných eposů největší zájem o kolemjdoucí sukně, je na takové dílo pohlíženo spatra, jako na jednohubku, ke které se chodí odpočívat a s hodnocením to bude slabší než u zamračených klasik nejen fantasy žánru. Protože nemám s žánrem isekai zkušenosti, zarazilo mě, kolik záběrů zmíněného typu je přítomno od samého začátku a slušně mě taková věc vytrhává z tempa při zkoumání nového, byť jedinečného fantaskního světa. Bohužel to platí téměř pro celý seriál. Jakmile se objeví nový zajímavý charakter a přinese do příběhu protichůdně se chovajícího Rudea nový motiv, novou krajinu nebo nový směr vývoje postav, netrvá ani pár minut, než se všechno semele pod jedenáctiletými dětmi, které pronáší monology o odevzdání vlastního těla. Lechtivá nadsázka je jedna věc, tahle míra je už ale čistá nechuť. Sebelepší souboj nebo animace nemá šanci soupeřit se zákonitým otrávením a nerozumím tomu, proč má právě tenhle kousek záplavu nejvyšších hodnocení, přestože sami recenzenti přiznávají, že konání hlavního hrdiny je jim nepříjemné. Třetí hvězda je u mě v tuhle chvíli hodně rozkolísaná a drží se jen díky nádherné výpravě a příslibu závěrečných dílů, že by pro příště nemuselo být upocené trapno přítomno minimálně tak často. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Na rovinu se přiznávám, že nemám rád isekai. Důvod je nasnadě. Ačkoli motiv cesty hrdiny z našeho světa do světa fantaskního by teoreticky měl pracovat s širokou paletou zajímavých nápadů a každý takový příběh by měl nabízet neotřelý zážitek, skutečnost bývá bohužel často opačného rázu a celá řada isekaiů v posledních dvou dekádách je dělána na jedno brdo. To, čím se od sebe odlišují, bývá zpravidla jen podoba, ve které se hrdina probudí či znovuzrodí (jednou je to ženská, podruhé nekromant, potřetí dokonce slimák či alespoň krotitel slimáků). Dalším společným jmenovatelem nezřídka bývá to, že s lidskou minulostí hlavního hrdiny tvůrci pracují jen v prvním díle, načež nastupuje bezcílné fantasy bloudění, v němž nejednou přebírává hlavní roli harém, lechtivé scénky, dětinská komedie a herní principy. Ani jedno z výše uvedeného mě nebaví. Tím, že fantasy prvky bývají hojně čerpány ze západní mytologie a literatury (radši už nepočítat, v kolika isekai se vyskytli elfové, goblini a sukuby), mě to láká si spíš pustit nějakou plnokrevnou fantasy z Evropy či Ameriky, na dráždění smyslů tu mám jiné zdroje a než se dívat na nějakou hru, tak si raději rovnou nějakou zamačkám (dodnes se neúspěšně snažím pochopit lidi, které dokáže bavit sledování několikahodinových letsplayů). +++++ Neznamená to však, že v tomto žánru nemám žádné favority. Mám, ale jsou to díla, které poněkud vybočují z tradičního vymezení isekai. Jednak je to výborný Grimgar, který v podstatě udělal dekonstrukci tohoto žánru, a pak Log Horizon, kde je aspekt přenosu hrdiny zcela zbytečný a klidně by to mohla být regulérní fantasy už od počátku. Protože se ale čas od času snažím dát šanci i žánrům, kterým se jinak vyhýbám, dal jsem tentokrát šanci Mušoku tensei coby zástupci isekai. A s potěšením můžu říct, že jde konečně o první poctivý a kvalitní isekai, na který jsem narazil. +++++ Důvod je prostý: má dobře napsané postavy, barvitý a důkladně propracovaný svět, a především pak skutečně pracuje s motivem isekai od začátku do konce. Dílčích témat, které si v něm může divák najít, je celá řada: ať už jde o motiv využití druhé šance na prožití naplněného života, vliv traumat z období dětství na dospělost, motiv jakého „hrdinství proti vlastní vůli“ nebo zpracování vztahu uvědomělého dítěte k adoptivním rodičům. Stejně tak lze na něj ale i jednoduše nahlížet jako na poctivou dobrodružnou fantasy s výborně zpracovanými souboji – je jen na každém, co všechno si v něm najde. Když k výsledku připočtu i pohlednou kresbu, kvalitní animaci a zdařilou hudbu, dostávám se na jasných 5* a vřelé doporučení (nejen) těm, kteří mají k isekai dílům podobně rezervovaný vztah jako já. Druhou řadu očekávám s vřelou náručí! ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Shlédnuta 1 EP: Ano... Je to další isekai. 40-letý týpek skončí v autonehodě. Probudí se jako reinkarnace. A umí magii. A je nejmocnější na světě. A kolem sebe bude mít harém a všichni ho budou obdivovat... Ale připadá mi, že je to přitom... Jak to popsat? Jiné. Šťavňatější, zábavnější, skvěle animované, s hloubkou magického systému s úžasnými rodiči našeho protagonisty. A bohužel mě tam proteď nejvíce irituje občasné ecchi. Dle mého to jen kazí. Dám tomu možnost. Uvidím, jak moc se za další 4 episody budu plést. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Vlhký posmrtný sen humusáckého sociofoba o tom, že se narodil jako geniální dítě v magickém světě. A je to fakt super - nad dospělými má navrch, v magii neuvěřitelně prospívá a dokonce má, představte si to, známosti s dívkami: nejdřív s dívkou s fialovými vlasy, pak s dívkou se zelenými vlasy a nakonec s dívkou s červenými vlasy. (Jejda, tady asi mělo být varování před SPOILERY, právě jsem totiž vykecala celý obsah seriálu. Tak sorry.) To ostatní, tedy postavy a svět, je v lepším případě nezajímavé, v horším případě podivně úchylné. Plíživou nudu zahánějí jen občasné prasečinky, protože se ale z větší části týkají osmi až desetiletých dětí, ocení je asi především zasloužilí pedofilové. No a to je všechno. Tedy, vlastně ne, v poslední čtvrtině si tvůrci najednou uvědomí, že by to mělo mít i nějaký děj, takže narychlo spíchnou magický přesun na jiný kontinent, s nadějí možného návratu domů v další sérii, ale ten pocit nudou prozívané a stokrát provařené zápletky tím spíš jen posílí. ()

biasim1 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších a příjemných překvapení momentální sezóny. Ano, jedná se o další isekai s přesílenou hlavní postavou, který ze začátku ničím zvláštním nevyniká. Opět je čtyřicetiletý NEET přejet kamionem a přesunut do jiného světa, kde se ale pro změnu od ostatních isekaiů narodí jako malé dítě. To mu umožňuje sledovat celý svět nejen svým dospělým já, ale i těma dětskýma očima. Čeká ho vše, co by ho normálně čekalo. Učí se mluvit, číst a samozřejmě také používat magii. Ta je v této sérii dost fajn udělaná a nefunguje pouze způsobem "teď pohnu rukou a zapálím strom". Celkový svět je hodně rozlehlý a opravdu toho využívá, ať už od různorodých ras a kultur, tak svých vlastních jazyků a problémů daných národů. Hlavní hrdina začne svět objevovat sice ze začátku jenom na svém dvorku, kde je opravdu využito, že se jednalo opravdu o naprostého otaku bez žádných sociálních schopností a kvůli velkému množství traumat se bojí vyjít už jen za plot a není to tam přidáno jen proto, že se to děje ve všech dalších anime. Navíc se díky své dospělé mysli dokáže chovat většinou vlastně i dost chytře a moc toho nenechá náhodě, takže dokážu tvůrcům vážně věřit, že přesně vědí, jak chtějí se seriálem pokračovat. Bohužel tím, že se jedná o dospělého v těle dítěte přichází pro mě jediný zápor série, a to naprosto zbytečné ecchi scény, které si sice dokážete odůvodnit, proč vám tam nevadí, ale také jsou tam naprosto zbytečné a příběhem nějak zvlášť neposunou. Kdybych se měl posunout k dalším postavám, tak tam žádné dvě postavy nejsou stejné a opravdu jsou v příběhu důležité a nejsou tam jen od toho, aby se později přidali do hrdinova harému (jsem si bohužel naprosto jistý, že to nastane). Později v sérii se navíc dostaneme na úplně jinou stranu světa, takže se můžeme podívat na několik dalších ras a kultur, navíc mě opravdu mile překvapila přítomnost smyšleného jazyka, který se v seriálu opravdu používá a není tam jako všude jinde jen na efekt v prvních vteřinách dialogu před přechodem do japonštiny. Animace tam je opravdu pěkná na pohled, a to i u bojových scén. Pěkných 9/10. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Jsem v anime věčný nováček a isekai jsem neviděl ještě žádný. Tak mi to ze začátku přišlo trochu jako voyeurský dráždidlo pro geeky, něco ve smyslu mít všechny kódy ve hře, nebo být neviditelný a moci špehovat lidi. A tenhle motiv tam občas proklouzne na povrch, ale ne tak často, aby otrávil běžného diváka a postupem času i ustupuje do pozadí. Pár dílů jsem si taky musel zvykat na styl vyprávění a dialogů, to je ale pouze můj problém nezkušeného diváka. V druhé půlce jsem se přistihl, že už se na jednotlivé díly těším a i když jsou díly, které jsou dějově slabší, jako celek to nakonec funguje velice dobře. Když jsem se totiž na konci série loučil s postavami, bylo by skoro smutno a přistihl jsem se, že jsem si na ně opravdu zvykl. Jsem nenáročný a tak mi svět přišel rozmanitý a zábavný, nijak moc jsem nerozebíral jeho funkčnost a pořád byl něčím nový. Příběh využije perfektní berličky, aby rozházel figurky na šachovnici a vytvořil tak epiku, využije ji ale dobře a nenápadně a tak si připraví materiál na kopec dílů a sérií dopředu. Bez zkušeností a možnosti srovnání dávám čtyři krajkové kalhotky a druhou sérii si rád pustím. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Skvělé anime. Ale za tu pseudo(a)sociální metafyzickou hříčku posledních dílů dám jen jednu hvězdičku. Uvědomuji si, že seriál si objektivně zaslouží lepší hodnocení, ale někteří lepší a uvědomělí recenzenti mé hodnocení jistě kompenzují. Nemám nic proti tomu bořit zažitá klišé, šokovat překvapivými konci, redefinovat žánr a podobně. Ale tady mi to prostě nesedlo. Klasický efekt cimrmanovského očekávání, které není naplněno. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada: Nebýt těch občasných úchylek starého já hlavního hrdiny a pár zbytečných návratů do minulého života, tak vrazím plný počet. Oceňuji, že se jede v ostrém tempu a za první řadu zvládneme projít několik let aniž by to vypadalo uspěchaně. Skvěle to prodává emoce a vztahy mezi postavami, nebojí se to občas potemnět a má to skvěle napsaný svět, který je plný spousty neznámých. Ze začátku se to tváří tak, že si myslíte že víte kam to bude směřovat, ale opak je pravdou, zvraty jsou nenadálé a nečekané a od Turning Point 1 je to neskutečná jízda, která poleví až ve slabším posledním díle. Už se těším až ve druhé řadě uvidím název epizody Turnng point 3 :D 85% ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedený isekai! Vždycky pro mě bylo jednodušší kritizovat. O to obtížnější je nějak smysluplně sestavit tenhle komentář. Mušoku tensei: Isekai ittara honki dasu je na první pohled klasický isekai, příběh, kde je postava z naší reality (nebo reality jí podobné) přesunuta do jiného světa. Co toto anime ale vystřeluje úplně na jinou úroveň, je způsob, jak přistupuje k magii. Několik epizod společně s hlavní postavou můžeme zkoumat, jak vlastně magie funguje, jaká má omezení, jak je to s manou, apod. To je něco, co hodně filmů i seriálů opomíjí, a tvůrci často využívají magii, kdy a jak se jim zachce. Z toho pak může vznikat nekonzistence v silách a pravidlech, která svět má. Proto jsem rád, že anime Mušoku tensei, kde je hlavní postavou mág, k tomuto bodu přistupuje opravdu zodpovědně. Další věcí, kterou musím opravdu pochválit, je příběh. Nikdy jsem nečekal, kam mě zavede další epizoda a co se stane. A když už jsem se něco pokusil odhadnout, seriál mě vyvedl z omylu a udělal pravý opak. Příběh podporují i skvělé postavy, u kterých je vidět nějaký vývoj, který probíhá buď během seriálu, nebo proběhl ještě před samotným začátkem. Chápeme pak jejich motivace a dokážeme se s nimi sžít. Musím tedy dodat, že většina chvály by asi měla připadnout předloze, kterou jsem tedy nečetl, takže nevím, v čem se třeba seriál liší. I kdyby byl ale seriál jen přesnou adaptací, nikdo mu nemůže upřít, že tuto práci tvůrci zvládli na jedničku. Když k tomu ještě připočtu nádherný vizuál, nemohu jinak něž s klidným srdcem doporučit každému, kdo tento komentář čte. ()

Gallienus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncem ledna jsem na toto anime náhodou narazil a pustil si dvě epizody, nic jsem nečekal a moc jsem nevěřil, že by mě to zaujalo, spletl jsem se. Od té chvíle jsem se těšil na každou neděli a další epizodu, navíc jsem se donutil přečíst předlohu, což jsem zdárně před dvěma týdny splnil. Většina komentářů si zde anime pochvaluje, musím se přidat, je skvělé. Pro mě asi to nejlepší, co tento rok vyšlo, úžasná animace, velmi dobrá hudba a ještě lepší příběh. Je tu jistá kritika hlavního hrdiny, ta jeho zvláštní povaha a velké množství fetišů, které má, nevadilo mi to, po pravdě mi ta jeho stránka osobnosti přišla sice trochu ujetá, ale to je asi tak všechno. Tak se ke kritice nemohu přidat, bohužel v tom jsem dost ovlivněn předlohou, kde je lépe vysvětleno to pozadí a charaktery postav... Spoiler. On se Rudy může zdát opravdu divný a ujetý (a také je), ale to jsou v tom světě prakticky všichni. Každá opravdu důležitá postava se kterou se setká je nějakým způsobem zvrácená a charakterově rozbitá (čím mocnější, tím zvláštnější a ujetější)... A to nemluvím o jeho vlastní rodině (otcova strana), která je plná opravdu velmi prazvláštních a zvrácených lidí... ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to velice povedený seriál. Líbí se mě všechny. Každá jiná a přitom všechny velice sympatické. Líbí se mě úvodní titulková ukázka navodění aktuální atmosféry s pěknou hudbou. Pěkná animace. Dobré bojové scény. Dobře udělaná magie. Bez zbytečných kouzelných barevných kruhů. Rozdělena na úrovně atd. Pomynemeli-li klasický isekai úvod, kdy hrdina zemře a objeví se někde jinde jako něco jiného, tak už to dále klasické není. Není tady žádný prvoplanový cíl o poražení nějakého bosse nebo záchrany světa. Za celou první řadu nevíme proč a jak se sem hrdina dostal. Ani z něj hrdinu nikdo nedělá. Jen to, že si zachoval vzpomínky a občasné diskuse s bohem, který ale také nic neví z toho dělají isekai. Hrdina jako dítě je napřed protože jeho duše je dávno dospělá. Chová se tedy od začátku velice dospělé. Kromě té erotické části. Kdy jakožto panic je z všeho stále nadržený. V tomto světě ale asi nic neobvyklého. Jeho otec klátí manželku a služku. Spořádaná rodinka ale bez problémů. Masturbující učitelka. Elfka co si to ráda rozdává v pěti. Sexuální fantasie dětí. Ale mezi dětmi,  takže žádná pedofile. Žádné homosexuální praktiky. Vše by se dalo říci v normálu. Takže hlavní hrdina se učí magii a jde mu to. Je vyslán na brigádu dokud jeho zemi nepostihne magická katastrofa. Ale hrdina se jen snaží přežít a dostat se domů. Žádný heroický úkol. Velice reálné a dějové poutavé a docela dospělé anime. Chybí mi jen více emotivních scén. ()

spacemaster 

všechny recenze uživatele

Jop, prostě další isekai. Ale zároveň největší překvapení za hodně dlouhou dobu. Začne to pomalu, polehoučku, díváte se na to jako odpočinek od skutečně příběhově hutných anime a najednou prásk. Už to není taková idylka, svět už není černobílý a postavy dostávají hloubku, jejich problémy nabývají na opravdovosti a do odpočinkového anime to má najednou daleko. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

PART 1: Absolutně vůbec nevím kde mám začít. Nejprve bych asi uvedl to, že tohle anime má jednu obrovskou chybu. A to, že tohle anime má jenom 11 epizod. Vím že má být druhá série, ale prostě tohle anime kdyby mělo epizod víc, tak jsem si téměř jistý že bych tohle anime považoval za úplný 10/10. Hrozně mě štve že druhá série bude někdy až v zimě nejspíš. Moc mě to bavilo Co se mi líbilo (pár spoilerů): Všechno. Moc hezký art style a hlavně krásně nakreslené scenérie. Jde vidět že si (ačkoli úplně nové) studio dalo opravdu záležět. Svět je barevný, do detailů propracovaný. I animace byla skvělá. V těch soubojích (ačkoli se nám jich nedostalo moc), jsme mohli vidět pěknou animaci. Je to škoda že těch soubojů nebylo moc, ale tak to se dá čekat když je hlavní charakter teprve dítě a moc příležitostí k soubojům nebylo. Jsem si ale podle konce první série jistý že soubojů v druhé sérii nebude nazbyt. Nejvíc se mi líbilo, že tady se hlavní hrdina reinkarnuje jako úplně někdo jiný a ještě ke všemu jako novorozeně. Normálně to tak v "isekai" anime není. Proto je super konečně vidět něco jiného. Myslím si že je to tak i zajímavější, protože můžeme svět objevovat a vidět svět dětskýma očima a vlastně i "růst" společně s hl. hrdinou. Nevím co bych dál k tomu napsal. Všechno bylo super. Jak postavy, tak děj, art style, soundtrack (obzvlášť ten ÚŽASNEJ opening). Jediná věc co mi trochu vadila: Občasné podivné chování postav. !!SPOILER!! Hlavně ve scéně, kdy se zjistilo že Paul podvedl svoji ženu, tak by člověk řekl že to nabere grády, že tam bude drama, že se to bude řešit, že třeba Paul bude muset odejít a že to všechno začne být jiné a že se atmosféra ztemní, ale ono ne. Nic se nestalo. Ani žádná hádka nic. To mi přišlo docela hodně divné. Možná je to ale dobře že se to odehrálo tak jak se to odehrálo? Nevím. Dále občasné úchylné chování Rudeuse aka hlavní postavy. Týpkovi je v podstatě už nějakých 30 a začně si s dvanáctiletou holkou. Jako mě osobně to zvlášť nevadilo, ale když jsem to viděl, tak jsem si říkal že je to docela divný. !!KONEC SPOILERU!! Rozhodně nebudu ale takový zapšklivec abych kvůli takovýhle prkotině strhával rating o několik bodů jako to dělali lidi na internetu který to anime rovnou droppli po 4 epizodě, protože hl. charakter byl moc úchylný a že tam byl fanservice. Jo je to pravda že to tam být nemuselo, ale že by t byl takový problém? To bych fakt neřekl. Shrnutí bez spoilerů: Úžasný isekai anime s opravdu zajímavým dějem, krásným art stylem, který vás chytne a nepustí vás. Každý kdo neví na co se momentálně podívat a chce něco fakt pořádnýho, tak tohle anime můžu jen a jedině doporučit. Moje hodnocení: 5 hvězd a silných 9/10. (1.1.2022) PART 2: Měl jsem od toho velký očekávání a minimálně jsem si přál aby to bylo stejně skvělý jako první part. Báljsem se že očekávání od toho budu mít moc velký a že budu zklamanej, ale díky bohu, mýlil jsem se. Druhá část byla stejně dobrá, jako ta předchozí. Tohle anime má skoro všechno. Skvělý příběh, dobré postavy, skvělou hudbu, ANIMACI. Má to humor, drama, jsou v tom emoce, je tam akce, je tam character development. Zkrátka tomuhle anime dle mého názoru, nic nechybí. Potkáváme staré známé postavy a setkáváme se i s novými a hlavně zajímavými. Četl jsem si pár recenzí (hlavně na zahraničních stránkách) a hodně lidí si zase stěžovalo na chování Rudeuse. Že je mu přes třicet a začíná si s mladou holkou. Jo, je mu sice přes třicet mentálně, ale zvenčí je to prostě třináctiletej kluk. Já v tom až takovej velkej problém prostě nevidím (jo přiznám třeba v prvním partu ta scéna na tý posteli to bylo moc už i na mě) , navíc příběh se odehrává někdy ve středověku, a tam se tyhle věci děly, a děly se i horší. V anime najdeme dalších několik o dost horších věcí, takže se přestaňte pohoršovat nad úplnýma zbytečnostma a mějte kruci trochu nadhled. Teď se přesunu k tomu, co se nelíbilo mně. A to konkrétně konec anime. V prvních 10ti epizodách nemám vůbec co vytknout. Z konce jsem měl hrozně smíšené pocity. Nechápal jsem to. Po pár dalších komentářích o tomhle anime jsem se dozvěděl, že autoři vynechali několik částí z light novely, kde třeba !SPOILER! jak Eris opustí ke konci anime Rudeuse, je v light novel prý vysvětlená !KONEC SPOILERU!. Abych moc nespoileroval, tak zkrátka řeknu jen to, že jediné co mě na tomhle anime štvalo (resp. ke konci anime), je opět divné chování postav, které občas nedávalo smysl. Ty rychlé přesuny mezi emocemi postav, byly někdy prostě zvláštní a to nejspíš proto, že to nebylo ničím opodstatněné (tj. nebylo žádné vysvětlení nebo důvod). A hlavně kvůli tomu konci, který mě nechal taknějak prazdným, ale zase na druhou stranu mě neodradil abych se podíval na další sérii (která má být prý nejdřív v roce :( 2024). Tohle anime doporučuju rozhodně všem. Je to zatím nejlepší isekai anime co jsem viděl. Druhému dílu jsem hrozně chtěl dát 10, ale z nějakého důvodu prostě nemůžu. Možná to ještě přehodnotím, ale zatím dávám furt hodně solidních (9/10) 5 hvězd. () (méně) (více)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Prevtelený chlípny chlap ¨Hikikomori" do dieťaťa z fantazy sveta preberá jeho telo a začína od znovu. Pri objavovaní sveta a zoznamovaní sa s rodinou a okolím je veľmi skoro vhodený do sveta a zažíva drsné dobrodružstvo s pomocou tamojšieho ľudského božstva. Príbeh je rozvláčny, postavy a ich chovanie je často na hrane. Dej napriek tomu odsýpa a väčšinovou nenudí. Detské obsadenie nerobí seriál ľahko pozerateľný. Pomáha v tom len občasná pozitívne pôsobiaca sebareflexia zvrhlíka. Cez to všetko je dej zaujímavy, poučný a postavy sympatické. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Jestliže je něco fenomenální zlo japonského anime, je ta vlnovitá popularita jednotlivých žánrů. Pakliže jsme měli éru kapesních oblud, přišla samosebou éra osamoceného hrdiny který pořvává svoje úkoly a po kultu SAO se tentokrát ozval kult Isekai. Jakože prosím samozřejmě. Cítite se jako lůzr? Skočte z okna a vše se vyřeší! Naše japonské aerolinky vás okamžitě přenesou do světa plného polonahých lolitek pod zákonem, které budou toužit jen po vás a život bude vlastně žůžo! Bohajeho dost. To skvělé s čím přišel Grimgar a co následně dovedl k dokonalosti Shield Hero tu prostě nefunguje, nebo respektive funguje jen u opravdu úzké divácké základny. Sledovat vlnu Isekai anime které jsou v podstatě jen o lůzrech co si hodí mašlí a prokopnou se do světa kde je všechno žůžo by pobavilo v případech jako byla Konosuba, ale rozhodně ne v případech kdy se z toho začne míchat nějaký šílený simpácký mix jako tady. ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Konání hlavního hrdiny mi připadá zábavné, nikoliv nepříjemné. A proto to má také takové hodnocení, takových je nás tady víc. ;-) ()

paveltommy 

všechny recenze uživatele

OK, tak jak bych Vám to podal. Hodnocení od Joeffreyho to celkem vystihuje, i tak to ale zkusím podat ze své stránky (hodnoceno po 10ti dílech). Vidím to tak, že takhle nějak by Isekai anime mělo vypadat. Ano, Isekai to skutečně je, máte tu chlapa který je reinkarnován v jiném světě. Mnoho věcí je tu však jinak než u většiny Isekai anime, a mně se to zamlouvá - chlap který je reinkarnován je 34 letý cucák co se nikdy neosamostatnil, ve škole ho šikanovali, nikdy ničeho nedosáhl a přes svůj pupek si na něj ani nevidí. I tak ale když ho vyrazili z domu tak na přechodu zachránil pár děcek a za "odměnu" ho srazil kamion. Poté se narodil v jiném světě, a sledujete jeho růst od malička - kolem této reinkarnace je také trošku mystérie která se postupem času odkrývá a také za ní někdo bude stát. Pochopte ale, že jeho vzpomínky a zkušenosti mu zůstaly, a i když je to ještě malý kluk, tak je to duchem úchylák co by nejradši holkám koukal pod sukni. V příběhu tahle skutečnost funguje jak má, a i přes to že ukáže nadání na magii a chová se přeci jen rozumněji na svůj věk, furt to není klasický hrdina kolem kterého by lítal harém všech odstínů vlasů a velikostí různých partií. Svět je perfektní, krásná animace, dobře propracovaný, žádný zádrhel. Postavy jsou taky různorodé a moc fajn - od jeho rodičů, po chůvu, sousedy, kamarádku a později u lidí se kterými cestuje nebo u kterých bydlí. Zároveň bych také řekl že ten holčičí doprovod mi tu moc nevadí (což je opravdu vyjímka), a vlastně prohlubuje podstatu toho čím byla hlavní postava v minulém životě - hold se občas ukáže že to není ten průměrný hrdina s nadpřirozenými schopnostmi kterého každá buchta chce, ale jenom úchylák který by si moc rád sáhl kdy to jenom jde. Příběh se posledních pár dílů (co jsem zatím viděl) odvíjí velice odlišně, a zatím mě to úplně nepřesvědčilo že je to krok správným směrem. Uvidíme co přinesou další díly, a udělám revizi svého hodnocení jakmile bude série komplet. Obecně ale mohu říct že je to mnohem dospělejší Isekai než většina ostatních co jsem viděl, postavy se chovají velmi rozumně a tak jak by se dalo ve skutečnosti očekávat, a mohu jen doufat v další rozvoj příběhu. Za mě opatrných 85-90% s komentářem, že každé takto povedené anime je velice vítáno. ()

Meriol 

všechny recenze uživatele

Pokud toto anime srovnáte pouze v rámci žánru isekai, jedná se rozhodně o jedno z nejlepších a nejkvalitněji provedených. V mezižánrovém srovnání už to taková sláva není, kvalita jednotlivých dílů je občas jako na houpačce. Příběh je originální, žádné klišé, které se u tohoto odvětví vyskytuje velmi často. Průměrnému divákovi tento počin stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama