Reklama

Reklama

Střecha smrti

(seriál)
  • Japonsko Tenkú šinpan (více)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Středoškolačka Juri se octne na střeše mrakodrapu v podivném světě, kde musí bojovat proti maskovaným útočníkům, kteří jdou svojí kořisti nemilosrdně po krku. (Netflix)

Recenze (7)

Milo384 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se těšil z krvavého anime, bylo zde hodně soubojů, mírný nádech japonské erotiky, postavy byly zajímavé, ale vše se opakovalo a řešily se nové schopnosti a seriál byl postupně velká nuda. Poslední tři díly jsem dokoukal snad až po třech měsících. Jestli bude na Netflixu druhá série, tak si ji ani nepustím. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Battle royale anime musí sáhnout ke 2 naprosto opačný kompentnům, pokud chtějí být úspěšné a zábavné: Buďto pravidla zahodíme, nebudeme si na nic hrát, nastolíme kamikaze řežbu lvl 9000 anebo se naopak ponoříme do hloubky a dáme tomu do vínku něco z psychologie, kousek mysteriózna, vybarvíme charaktery a to vše klidně na úkor té řeky krve. Bohužel, High-Rise Invasion si nevybral ani jedno, dopadl přesně mezi tzv. půlkami a ještě má tu neskutečnou drzost to celé sprostě nezakončit. První díly byly dozajista nejzajímavějšími: Ustrašená hlavní hrdinka utíká před kulkami a sečnými zbraněmi umně tak, že ji často úplně na potvoru zůstane jen spodní prádlo (a hrudník ji díl od dílu záhadně roste), mydlí se to nahoru, dolu (spíš pouze dolu, jak jsou vysoko na mrakodrapech) než zjistí, jak se věci mají, co si může dovolit a najde pár též dobrosrdečných nuzáků (holky opět končí záhadně s podprsenkami jen..). Děj se poté úplně zasekne - už se jen chodí místo běhá, už se mluví místo koná (a že postavy jsou vztahovačné a přehnaně dotčené) a pravidla se obrací víc jak hadry v pračce. Z nějakého důvodu se to polije kanistrem Boha, zapálí falešnýma maskama a pohnojí divnou formou Matrixu. Jediný výraznější klad je relativně charismatická postava Sniper masky, mluvená jak sako padnoucím hlasem Yuichira Umehary. Zbytek bych přeřezal stejně, jako ty prapodivné lanové mosty. ()

Reklama

Hugho 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, ale desne nevyrovnané. Po drsnom a nádejnom začiatku seriál vymäkol akoby sa autor zrazu prepol  na nižšie divácke ročníky - predpubertálne dievčatá a to je škoda. Pobavil label "Násilie, sexuálne násilie, samovraždy", pretože sa to všetko odohrá v 1. dieli a potom je to už také neškodné- max pohľad na nohavičky, čo je na japonské pomery neuveriteľne cudné (áno, je to bez mäkčeňa). Dopozeral som, ale druhú sériu si odpustím. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

6,4/10 Battleroyal. Prvých pár epizód tupá vyvražďovačka o tom ako vám s toho sveta zahrabe a potom sa to premenilo na reálne inteligentnú záležitosť, vlastne o snahu o inteligentnú. Postavy premýšľajú, ich taktizovanie je naozaj zábavné ale taktiež občas vyložene únavné ako viacero vecí musia zopakovať 2-3 krát alebo nepriamo sa točiť okolo témy aby to nakoniec povedali narovinu. To že sa najprv bojuje proti maskám a nakoniec frakcie ľudí medzi sebou je zaujímavé a logickým spôsobom spravené ale je to zároveň to celé pôsobí strašne prehnane. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej, ale zpracování nic moc. Připomíná mi to trošičku Mirai Nikki, akorát MIrai Nikki bylo 10x lepší :D.Nebylo to jako špatný natolik abych se u toho nudil, ale prostě dost věcí tam nedávalo smysl a všechno bylo vyřešeno až moc rychle a předvídatelně a kvůli tomu neměly souboje žádný pořádný napětí. Hlavní hrdinka ze začátku vypadá že je hrozně vystrašená a že pobyt v tomhle světě bude pro ní těžký, ale za pár minut se úplně změní a najednou se nebojí skoro ničeho :D. Vůbec celý její charakter development takový zvláštní, ale postava je to dobrá. Záporáci neboli Masky, byly zajímavé a vůbec celý ten koncept těch masek a toho světa je zajímavý, jenom to zpracování to prostě kazí. Ten svět je o tom, aby se vybral jakýsi "Bůh" ale proč a k čemu, to jsem se tam nedozvěděl. Ostatní charakteři se mi líbili, hlavně Mr. Mask, který měl asi nejlepší charakter development z celýho anime. Děj byl podle mě hrozně uspěchaný (hlavně konec). Skončilo to otevřeně takže očekávám druhou sérii. Celý to vlastně ale nebylo ani tak špatný. Ikdyž je pravda že jsem to dokoukával hlavně z toho důvodu že jsem shipoval 2 hlavní hrdinky a Mr. Maska a Kuon. Vůbec nejlepší scény z celýho anime jsou pro mě scény kdy se dvě hlavní hrdinky objímají nebo jsou prostě spolu. Upřímně bych býval byl radši kdyby tohle bylo romance anime :D. !!MINI SPOILER!! Nechápu proč je na tý hlavní fotce tohohle anime ta holka s tou kosou, když umře hned v první epizodě :D !!KONEC MINI SPOILERU!! Davám 3 hvězdy (6/10) . Nebylo to tak špatný, ale je o dost víc lepších anime sérií. PS: Nemá cenu nadávat na fanservice, protože si myslím že zrovna u tohohle nic extra příběhu to vůbec nic nezkazí :D. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je inspirován mangou „High-rise Invasition“, která vycházela od prosince 2013 do března roku 2019. (Petrmachovec)

Reklama

Reklama