Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

Boogeyman

všechny recenze uživatele

Je těžké takovýto seriál nějak hodnotit. Já, jako pětadvacetiletý fanoušek zběsilých akčních filmů nejsem cílová skupina na kterou je poklidný seriál a horském mesiášovi směřován, takže to, že mi padají vlasy jen co ho na obrazovce zahlédnu nemůžu brát jako jeho nedostatek a vytýkat to tvůrcům. Moje babička na něm naopak velmi ujížděla. ()

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

U nějakého uživatele jsem tuhle četla, že nemá rád, když dá někdo odpad seriálu, kterej svýho času pravidelně sledoval. No já si pamatuju, že v době, kdy byl zázrak naladit na naší bedně alespoň dva české kanály, tam Der Bergdoktor strašil víc, než by bylo zdrávo a přesto jsem nevydržela do konce jediný díl. Doktore, zůstaňte si tam někde v horách a nevracejte se, bitte schön! ()

Reklama

viruscrack odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct absolutní NE! Nemám nic proti němcům, ale tohle, pokud už teda natočily, mělo to zůstat v Německu, ať si to tam odtrpí. Mě tímto trápila babička, když jsem u ní byl na hlídání. Ale to nic nemění na mém úsudku. Mírně sexuálně nevyhraněný doktor je vždy ku pomoci. Přišlo mi to, jako německý psycho-medicínský MacGiver. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to s mámou neskutečně žral. Doktor vyléčil nevyléčitelné a já měl radost, že i nejmenčí naděje dokáže plnit ty největší sny. Jenže takhle to ve skutečnosti není a nikdy nebude. Doktor z Innsbrucku byl možná bůh, ale nejspíš si na něj hrál, jestli se tomu dá tak nazvat. Respektive, Rakušáci a Němci točili citlivě naivní příběhy už v době, kdy seriálová aktivita u nás byla kriminální a podobně laděné seriály začali točit až v novém tisíciletí. (1/10) ()

Jello Biafra odpad!

všechny recenze uživatele

Čistokrvné televízne zlo, ktoré dlhé roky vysielala TV Prima a navyše s príšerným brnenským dabingom. Obraz idylickej bavorskej dedinky, kde ordinuje spravodlivý felčar a kde sa majú všetci radi, len rúžoví jednorožci im tam chýbajú. Keby mňa niekto dnes nechal sledovať 5 dielov za sebou, tak by som si asi od núdze podrezal žily kuchyňským nožom. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)
  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)

Reklama

Reklama