Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

bernau84 

všechny recenze uživatele

Velká klasika hnusných německých seriálů... pamatuju si jak sem to už jako malý z duše nesnášel a teď to nesnáším ještě víc! Totálně nechutní herci totálně nechutný děj a hrozná nuda... Tenhle seriál má drajv jak domov důchodců při výletě na sněžku. Hvězdičku tomu dávám jenom pro ty exteriéry a a pro herce co hrál hypochondra Pankráce - miluji ho od dob co hrál ve Třech švédkách v Tyrolích nebo v Cola láska čokoláda ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to s mámou neskutečně žral. Doktor vyléčil nevyléčitelné a já měl radost, že i nejmenčí naděje dokáže plnit ty největší sny. Jenže takhle to ve skutečnosti není a nikdy nebude. Doktor z Innsbrucku byl možná bůh, ale nejspíš si na něj hrál, jestli se tomu dá tak nazvat. Respektive, Rakušáci a Němci točili citlivě naivní příběhy už v době, kdy seriálová aktivita u nás byla kriminální a podobně laděné seriály začali točit až v novém tisíciletí. (1/10) ()

Reklama

Gardis 

všechny recenze uživatele

85% - Seriál, kde nic nechybí. Vtipné scény, rodinné neshody i milá přivítání a každou chvíli je v tomto seriálu zajímavý zvrat. Obsazení je skvělé. Obdivuji několik známých německých herců. A to že malá dívenka má 2 tatínky je příjemné na to koukat a rád se na tento seriál dívám a těším se na každý další díl. ()

aiv 

všechny recenze uživatele

i když je občas seriál přitáhlý za vlasy, miluju ho. tedy ty starší díly, když už thomas umřel, šlo to do kytek. ale miluju tu pohodu, klídek, nádhernou přírodu, je to jak říkal můj dědeček taková limonádka. mám ten seriál moc ráda, protože si u něj vždy odpočinu a nechápu, že je tu tolik negativních názorů. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Pytlák v lese na lovu střelil doktorova psa a doktor měl z toho takový šok, že uklouzl a spadl ze skály do propasti.. Nemůžu napsat, že by se tam nic nedělo Tenhle doktor z hor byl podle mě nejlepší a potom to šlo hodně z kopce, vlastně z hor. Proto dávám pět hvězdiček, abych měl dostatečnou rezervu na negativní hodnocení pozdějších volných pokračování. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)
  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)

Reklama

Reklama