Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská západní Afrika, 1912. Dobrodruh Dan Rockland se nechá zaměstnat jako geolog v důlní společnosti pana Kramera, kde je společně s nenechavým černošským asistentem Matakitem pověřen přepravou nově nalezeného diamantu mimořádné hodnoty. Na slavnostním křtu drahého kamene se setká s Kramerovou smyslnou dcerou Ericou, se kterou se už nějakou dobu přátelí. Během slavnosti zničehonic zhasnou světla, a když se opět rozsvítí, diamant je ten tam a Matakit je spatřen, jak v dáli prchá na pštrosovi. Podezření z krádeže padá i na Dana, a tak nezbývá než se i s Ericou vydat do africké přírody za diamantem. Kámen o hmotnosti 550 karátů ale zajímá kdekoho... (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Napůl komedie a napůl dobrodružný, to opravdu platí. V britských nízkorozpočtových dobrodružstvích z exotických krajin je Southern Star snadno mezi těmi lepšími, i když do dobrého filmu má daleko. Hrají pro něj ale pěkné záběry přírody a zvířat ze Senegalu (a mraky laciných zadních projekcí, z nichž některé jsou opravdu zfušovaně amatérské) a přítomnost Ursuly "undress", která i kdyby se plazila po Sahaře, tak nakonec musí narazit na oázu s vodou, kde ty svoje výstavní čtyřky vytasí. A ještě že tak, protože zase tak zábavný film to není. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film je natočen dle románu Julese Verna Hvězda Jihu, ale ta návaznost na něj je opravdu velmi volná. Jen vyšší četnost komediálních prvků a závanů erotiky avizují, že se jedná o film z let šedesátých, jinak by klidně mohl být natočen o dvacet let dříve. V rámci žánru je to tedy takový celkem dobrý standard, který neurazí. Za mnohé ze své účinnosti vděčí záběrům na nespoutanou přírodu - na zdánlivě nekonečná stáda buvolů a antilop, na ještě bujnou africkou džungli, na majestátní šelmy a na poprsí Ursuly Andress. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmova adaptacia Julesa verna s vyraznym Orsonom Wellesom. Welles ci Newelles, je to spatna podivana. Na Verna nadvazuje len volne, skor sa daju tie komedialne sceny ako tak dopozerat. Zvysok je bieda - dialogy, ani ten SEnegal tomu moc nepomohol. Raz darmo, WElles ao herec mal kvalitny film  az roku 1970, a to konkretne Hlavu 22  : 40 % ()

Reklama

Reklama